autor:

burdulea maria elena

» » Prajituri

Prajitura Albinita

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 aprilie 2010

Ingrediente
Se foloseste tava de: 23x33 cm, Foile: 1 ou, 150 g zahar tos, 30 g unt, 2 linguri miere de albine, 2-3 linguri lapte, 1 lingurita bicarbonat de amoniu(adica un pliculet), 450 g faina., Crema: 170 g unt, 1/2 l lapte, 200 g zahar pudra, 2 vanilii, 4 linguri gris., Mai avem nevoie de gem da caise sau capsuni(cam un borcan normal)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

72 voturi

Mod de preparare

Preparam foile: oul, zaharul, untul, mierea se pun intrun cratit bun(teflonat sa nu se lipeasca), se aseaza pe foc mic si se amesteca bine pana obtinem o pasta densa. Se ia cratitul de pe foc, se adauga bicarbonatul de amoniu pe care l-am stins cu laptele fierbinte, amestecam bine, apoi adaugam faina. Se framanta foarte bine aluatul, apoi coacem 4 foi pe dosul tavii unse cu untura si tapetata cu faina.
Preparam crema: vaniliile, grisul, zaharul, se amesteca bine, se subtiaza cu laptele rece, se pune la fiert la foc mic, pana se ingroasa. Cand se raceste se amesteca bine cu untul. Asamblam prajitura asa: ungem prima foaie cu crema, a doua cu gem, a treia foaie cu crema, se lasa prajiturica sa se inmoaie pana a doua zi, se pudreaza si se portioneaza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Albinita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Albinita

Prajitura Albinita

Procedezi asa Intr-o cratita mai mare se pun toate ingredientele si se fierb cateva minute,se lasa

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Fursecuri cu migdale

Fursecuri cu migdale

Se amesteca untul cu zaharul praf,sarea,zahar vanilat si galbenusul.Se adauga frisca si faina ,se

4 voturi    4 comentarii
25 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Sidi Sidonia , 19 decembrie 2015

    fff buna

  • Fara foto

    Cip David , 09 martie 2015

    cineva mi-a zis ca e f buuuna....

  • Fara foto

    Monica Gheorghiu , 01 martie 2014

    buuuun

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 decembrie 2013

      Multumesc Mirela.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 decembrie 2013

      Claudia, aceea este lamaita. E alta prajitura. Ma bucur si te felicit ca faci foile mai subtiri.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 decembrie 2013

      Catalina, e buna, multumesc de aprecieri.

    • Fara foto

      Mirela Albut , 04 decembrie 2013

      Este foarte buna

    • Fara foto

      claudia (Bucatar) , 30 martie 2013

      eu fac aceasta minunata prajiturica cu crema de lamiie iar foile le fac mult mai subtiri nu ca cele din poza.

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine) , 17 februarie 2013

      Pare foarte gustoasa, o voi incerca cat de curand.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2011

      Draga Cristina, nu vreau sa te superi, nu sunt de ieri de azi prin bucatarie, aceasta prajitura o fac de 30 de ani incoace, la Pasti si Craciun, dar, trebuie sa sti sa intinzi bine foile. Acestea nu se fac groase, normal ca nu iti va iesi niciodata, ori de cate ori ai face prajitura. Deci, nu am ce cantari, poate ar trebui sa mai exersezi tu, reteta nu am inventat-o eu, asa o am de la mama. Daca ai rabdarea sa derulezi pozele, care nu sunt chiar putine se vede bine fiecare faza, se vade ca foile se intind destul de subtire se vede ca aluatul se imarte pt 4 foi., nu stiu ce e de necrezut in toate aceste faze, dar mai ales nu inteleg cum ai copt doar 2 foi??????? Te pup si sper sa nu te superi.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2011

      Draga Cristina, nu vreau sa te superi, nu sunt de ieri de azi prin bucatarie, aceasta prajitura o fac de 30 de ani incoace, la Pasti si Craciun, dar, trebuie sa sti sa intinzi bine foile. Acestea nu se fac groase, normal ca nu iti va iesi niciodata, ori de cate ori ai face prajitura. Deci, nu am ce cantari, poate ar trebui sa mai exersezi tu, reteta nu am inventat-o eu, asa o am de la mama. Te pup si sper sa nu te superi.

    • Fara foto

      cristina (Bucatar) , 15 octombrie 2011

      Cantitatea din reteta ta nu ajung decat pentru 2 foi la tava de 23x33 cm Am respectat cantitatile si mi-au iesit doua foi normale,nici macar 3,asa ca mai cantareste o data si posteaza reteta corecta! SUCCES!!!

    • mary

      mary (Bucatar) , 28 iunie 2011

      Este foarte buna.Obisnuiesc sa o fac,dar trebuie sa ai putina rabdare.O fac de vreo zece ani,iar soacra mea ma pune sa io fac destul de des.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

      Este pe lista preferatelor fiului meu.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 16 iulie 2010

      Minunata,si eu fac mai mereu.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 11 aprilie 2010

      Este delicioasa aceasta prajitura, mama mea o face mereu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

72 voturi

Ingrediente

  • Se foloseste tava de: 23x33 cm
  • Foile: 1 ou
  • 150 g zahar tos
  • 30 g unt
  • 2 linguri miere de albine
  • 2-3 linguri lapte
  • 1 lingurita bicarbonat de amoniu(adica un pliculet)
  • 450 g faina.
  • Crema: 170 g unt
  • 1/2 l lapte
  • 200 g zahar pudra
  • 2 vanilii
  • 4 linguri gris.
  • Mai avem nevoie de gem da caise sau capsuni(cam un borcan normal)

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    10 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

11 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Multumesc Mirela.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mascarpone si cappucino