Ingrediente
Se foloseste tava de: 23x33 cm, Foile: 1 ou, 150 g zahar tos, 30 g unt, 2 linguri miere de albine, 2-3 linguri lapte, 1 lingurita bicarbonat de amoniu(adica un pliculet), 450 g faina., Crema: 170 g unt, 1/2 l lapte, 200 g zahar pudra, 2 vanilii, 4 linguri gris., Mai avem nevoie de gem da caise sau capsuni(cam un borcan normal)
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
72 voturi
Mod de preparare
Preparam crema: vaniliile, grisul, zaharul, se amesteca bine, se subtiaza cu laptele rece, se pune la fiert la foc mic, pana se ingroasa. Cand se raceste se amesteca bine cu untul. Asamblam prajitura asa: ungem prima foaie cu crema, a doua cu gem, a treia foaie cu crema, se lasa prajiturica sa se inmoaie pana a doua zi, se pudreaza si se portioneaza.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 decembrie 2013
Multumesc Mirela.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 decembrie 2013
Claudia, aceea este lamaita. E alta prajitura. Ma bucur si te felicit ca faci foile mai subtiri.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 decembrie 2013
Catalina, e buna, multumesc de aprecieri.
Mirela Albut , 04 decembrie 2013
Este foarte buna
claudia (Bucatar) , 30 martie 2013
eu fac aceasta minunata prajiturica cu crema de lamiie iar foile le fac mult mai subtiri nu ca cele din poza.
Catalina (Chef de cuisine) , 17 februarie 2013
Pare foarte gustoasa, o voi incerca cat de curand.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2011
Draga Cristina, nu vreau sa te superi, nu sunt de ieri de azi prin bucatarie, aceasta prajitura o fac de 30 de ani incoace, la Pasti si Craciun, dar, trebuie sa sti sa intinzi bine foile. Acestea nu se fac groase, normal ca nu iti va iesi niciodata, ori de cate ori ai face prajitura. Deci, nu am ce cantari, poate ar trebui sa mai exersezi tu, reteta nu am inventat-o eu, asa o am de la mama. Daca ai rabdarea sa derulezi pozele, care nu sunt chiar putine se vede bine fiecare faza, se vade ca foile se intind destul de subtire se vede ca aluatul se imarte pt 4 foi., nu stiu ce e de necrezut in toate aceste faze, dar mai ales nu inteleg cum ai copt doar 2 foi??????? Te pup si sper sa nu te superi.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2011
Draga Cristina, nu vreau sa te superi, nu sunt de ieri de azi prin bucatarie, aceasta prajitura o fac de 30 de ani incoace, la Pasti si Craciun, dar, trebuie sa sti sa intinzi bine foile. Acestea nu se fac groase, normal ca nu iti va iesi niciodata, ori de cate ori ai face prajitura. Deci, nu am ce cantari, poate ar trebui sa mai exersezi tu, reteta nu am inventat-o eu, asa o am de la mama. Te pup si sper sa nu te superi.
cristina (Bucatar) , 15 octombrie 2011
Cantitatea din reteta ta nu ajung decat pentru 2 foi la tava de 23x33 cm Am respectat cantitatile si mi-au iesit doua foi normale,nici macar 3,asa ca mai cantareste o data si posteaza reteta corecta! SUCCES!!!
mary (Bucatar) , 28 iunie 2011
Este foarte buna.Obisnuiesc sa o fac,dar trebuie sa ai putina rabdare.O fac de vreo zece ani,iar soacra mea ma pune sa io fac destul de des.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010
Este pe lista preferatelor fiului meu.
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 16 iulie 2010
Minunata,si eu fac mai mereu.
Lia Maria (Chef de cuisine) , 11 aprilie 2010
Este delicioasa aceasta prajitura, mama mea o face mereu.