Blat:
Primul lucru pe care il facem este sa tapetam doua tavi de chec unse cu ulei. De preferat a se tapeta cu pesmet alb. Incingem cuptorul.
Se bat albusurile spuma cu zaharul turnat ploaie, se adauga galbenusurile pe rand, amestecand dupa fiecare cca 5 min., apoi uleiul, vanilia, faina si praful de copt stins.
Se imparte in doua compozitia, se pune cacao intr-o jumatate iar cealalta se pastreaza alba. Se toarna intr-o forma de chec jumatatea alba, cea cu cacao se toarna in cea de-a doua forma. Se da la cuptor pentru cca. 30 minute, fiind gata cand scobitoarea cu care incercam iese curata. Nu se deschide cuptorul in primele 10-15 min. Se lasa sa se raceasca.
Crema:
Se pun pe foc mic, intr-o cratita, zaharul, apa, si cand s-a topit zaharul adaugam cacao. Se dau cateva clocote, se lasa la racit, intre timp frecam spuma untul. Adaugam compozitia cu cacao si omogenizam crema.
Ambele checuri se taie intr-un numar egal de felii, refacandu-se in forma cele doua checuri alternand feliile albe cu cele negre, crema fiind intre ele.
Dupa ce au stat la frigider cateva ore, se taie felii oblic, incepand cu un colt, in asa fel incat rezultatul final sa fie o felie de chec in doua culori.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii