autor:

LALY

» » Prajituri

Prajitura amandina.

Autor: LALY (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LALY (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 mai 2010

Ingrediente
Blat: 6 oua, * 200 gr. zahar, * 30 ml. apa, * 30 ml. ulei, * 20 gr. cacao, * 8 linguri faina, , Crema :3 galbenusuri, * 150 gr. zahar pudra, * 250 gr. unt, * 3 linguri cacao, * 1 fiola esenta rom, , Sirop :400 ml. apa, * 150 gr. zahar, * 2 plicuri cappuccino rom, * 1 fiola esenta rom, , Glazura: 2 plicuri Glazura Decor Dr.Oetker,sau ciocolata topita cu un pic de unt, * frisca

Dificultate: Medie Timp: 1h

59 voturi

Mod de preparare

Pentru aceasta minunata reteta trebuie sa-i multumesc lui FLORI.

Blatul : se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza iar pana se intaresc bat.
Se adauga apa si galbenusurile frecate cu ulei. Se amesteca cu lingura de jos in sus.
Treptat se adauga faina amestecata cu cacao. Se omogenizeaza.
In tava unsa, tapetata cu faina si cu hartie de copt , se pune compozitia si se coace 30-35 minute.
Dupa ce se raceste blatul se taie in 2.

Crema : untul partial topit (eu l-am lasat la temperatura camerei si s-a inmuiat foarte bine) se mixeaza bine 1-2 minute. Se adauga zaharul pudra si se mixeaza pana ce acesta se dizolva. Se adauga galbenusurile,cacao si esenta de rom. Se mixeaza pana se topeste zaharul,apoi se intinde peste blat.

Sirop : se pun toate ingredientele (fara esenta rom) intr-o craticioara pe foc si de cand incep sa fiarba se mai lasa 5 minute, se iau de pe foc, se adauga esenta de rom si se lasa la racit.
Glazura se face conform instructiunilor de pe plic.Cine doreste poate glazura cu ciocolata (1 ciocolata) topita si amestecata cu 1 lingura de unt pentru a-i da luciu.Se poate orna cu crema sau cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura amandina." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura amandina

Prajitura amandina

Blatul Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana se intaresc . Galbenusurile

55 voturi    13 comentarii
3h
Prajituri
Prajitura Budapesta

Prajitura Budapesta

Pregatire blat: Se bat spuma albusul rece de la figider cu un praf de sare si apoi se adauga treptat

37 voturi    13 comentarii
1h
Prajituri
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 24 comentarii
  • Fara foto

  • LALY

    LALY (Chef de cuisine) , 15 februarie 2014

    Viorica,cu siropul se insiropeaza blatul,apoi se pune crema.

  • Fara foto

    Viorica Loredana , 12 februarie 2014

    Si siropul cand se pune??

  • Fara foto

    Marioara Petcu , 12 februarie 2014

    Amandina este prajitura mea preferata!Sigur voi incerca sa o fac!Nu este prea complicat,sper sa-mi iasa!

    • Fara foto

      Gheorghe Badea , 04 ianuarie 2014

      foarte buna este prajitura!

    • Fara foto

      Niky Nikyy , 01 noiembrie 2013

      de ce se mai pun galbenuse la crema¿¿¿

    • Fara foto

      Bajno Oana , 30 octombrie 2013

      Maine o fac si su.

    • Fara foto

      Neagu Tudorita , 02 octombrie 2013

      foarte buna si usor de facut!

    • Fara foto

      Moldovan Cornelia , 03 august 2013

      AM SA O FAC.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Delicioasa!

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      foarte aratoasa ;cred ca-i tare buna felicitari

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

      Si eu fac, dar le-am taiat inguste de data aceasta.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

      Arata minunat, ispititor!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 mai 2010

      Un deliciu si foarte apetisant prezentate!*****

    • Adina

      Adina (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

      Yamiii, yamiii, delicioaseeeeee! Am salvat si eu reteta!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

      i-mi place mult!salvat

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 mai 2010

      Foarte, foarte, foarte buna!!!!!

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 06 mai 2010

      Imi plac amandinele foarte mult,felicitari pentru reteta!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 06 mai 2010

      Excelente ! Felicitari ! pentru prezentare.

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 06 mai 2010

      Delicioasa!

    • Fara foto

      bucataria-sylviei (Chef de cuisine) , 06 mai 2010

      Excelent arata imi place f tare !!!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 06 mai 2010

      O bunatate.

    • Overtruck

      Overtruck (Maestru bucatar) , 06 mai 2010

      vai de mine ce bine arata si ce gustoasa tre sa fieeee, mama mama ! Cind o sa am ceva timp, o sa incerc si eu reteta asta !

    • Daniela

      Daniela (Chef de cuisine) , 06 mai 2010

      Apetisant !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 mai 2010

      Arata minunat!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

59 voturi

Ingrediente

  • Blat: 6 oua
  • * 200 gr. zahar
  • * 30 ml. apa
  • * 30 ml. ulei
  • * 20 gr. cacao
  • * 8 linguri faina
  • Crema :3 galbenusuri
  • * 150 gr. zahar pudra
  • * 250 gr. unt
  • * 3 linguri cacao
  • * 1 fiola esenta rom
  • Sirop :400 ml. apa
  • * 150 gr. zahar
  • * 2 plicuri cappuccino rom
  • * 1 fiola esenta rom
  • Glazura: 2 plicuri Glazura Decor Dr.Oetker,sau ciocolata topita cu un pic de unt
  • * frisca

Raporteaza reteta

Retete
de LALY
FURSECURI CU STAFIDE

FURSECURI CU STAFIDE

Se lasa untul la inmuiat la temperatura camerei,iar stafidele se inmoaie in rom.Se freaca galbenusurile

3 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Se bate albusul spuma cu zaharul,peste care se adauga galbenusurile,uleiul si faina.Se adauga

1 vot    1 comentariu
4h
Prajituri
Tort de frisca

Tort de frisca

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.Se separa albusurile de galbenusuri si

4 voturi    1 comentariu
3h
Prajituri

LALY (Chef de cuisine)

Viorica,cu siropul se insiropeaza blatul,apoi se pune crema.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Briose cu fructe si nuci