Ingrediente
, Pentru blat, , 6 oua, 200 gr. zahar, 30 ml. apa, 30 ml. ulei, 20 gr. cacao, 150 g faina, 1 lingurita praf de copt, zeama de lamaie, , Pentru crema, , 200gr. zahar pudra, 250 g unt, 100 g ciocolata neagra(75%cacao), 75 ml frisca lichida, 1 fiola esenta rom, , Pentru sirop, , 150 ml apa, 75 g zahar, 2 lingurite de Nesscaffe, , Pentru glazura, , 100 g ciocolata neagra, 50 ml frisca, 50 g unt, , Pentru decor, , 70 ml frisca, culoare naturala pentru frisca pentru decor
Dificultate: Medie | Timp: 3h
57 voturi
Mod de preparare
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana se intaresc .
Galbenusurile se freaca cu apa si uleiul si se adauga la albusuri.Se amesteca cu lingura de jos in sus.
Treptat se adauga faina si cacao, cernute si la sfarsit praful de copt stins cu zeama de lamaie.
Se amesteca pana se omogenizeaza compozitia.
Se pune intr-o tava cu dimensiuneile de 24/34 cm, tapetata cu hartie de copt .
Se la cuptorul preincalzit la 160 de grade si se coace 30-35 minute
Dupa ce se raceste blatul, se taie in 2 parti egale.
Crema
Untul moale se mixeaza cu zaharul pudra pana devine cremos.
Ciocolata cu 2 linguri de lapte se topeste in cuptorul cu microunde la MediumHigh 1 minut si se adauga la crema de unt.
Dupa omogenizare se adauga frisca lichida si esenta de rom.
Se da la rece pana se raceste blatul.
Siropul
Se amesteca ingredientele intr-un ibric si se fierb pana se dizolva zaharul.Se lasa sa se raceasca.
Se insiropeaza blatul racit si se pune crema la mijloc.Se mai lasa la frigider 1 ora.
Se portioneaza in patratele de dimensiunile dorite, care se departeaza putin unele de altele pentru a putea glazura sa patrunde printre ele.
Glazura
Se rupe ciocolata si se amesteca cu frisca lichida si untul intr-un ibric de cafea mai mare si se tine pe foc pana se omogenizeaza.
Se toarna glazura astfel obtinuta individual pe fiecare bucata de prajitura.
Se decoreaza cu frisca dupa imaginatie
Pofta buna!
Marika Zsizsik , 28 noiembrie 2013
sper sa-mi reuseasca
Hanan Paula , 22 octombrie 2013
Bună dimineața! Im
valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 iulie 2012
Excelenta si complexă din toate punctele de vedere...
Czompa (Chef de cuisine) , 20 februarie 2012
Arata tare bine, si este greu de facut. O salvez in cazul in care ma incumet sa o fac. As manca facuta de cineva si apoi sa o incerc eu, daca-mi place...
husni (Chef de cuisine) , 16 februarie 2012
N-am facut niciodata Amandina.Cu toate ca-mi placea.Si cred ca inca-mi place.Imi place ciocolata amara sau amaruie. Cam asa,cum ai facut tu glazura,o fac,pt.Brownies.Dar,eu,nu pun unt. Acum,am revazut reteta:http://www.gustos.ro/retete-culinare/brownies-1.html Nu-mi amintesc,de ce n-am pus poze.De obicei,fac Brownies,vara si o servesc alaturi de inghetata. Reteta asta,Mihaela,e usor de facut.Asa ca ma incumet,sa o fac.Dar,inca,nu stiu cind. Felicitari,draga mea!
Geanina (Chef de cuisine) , 15 februarie 2012
Ce bunatate!!*****
mihai (Chef de cuisine) , 15 februarie 2012
Cand eram copil, imi amintesc cum intram in cofetarie si mancam amandina alaturi de un brifcor. Ce bun era! Felicitari pentru reteta!*****
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 14 februarie 2012
Îmi aduc aminte de România...aveam o cofetãrie preferatã unde le fãcea asa de bune...ca ale tale! asa ca mã servesc si eu, pup:)
Lia Maria (Chef de cuisine) , 14 februarie 2012
In copilarie...erau favoritele mele :) si acum imi plac tare mult dar nu ma incumet sa le mananc prea des:) caloriilor, bata-le vina !!! Dar au fost, sant si vor ramane foarte bune ! pupici
www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 14 februarie 2012
Desi imi place foarte mult nu ma incumet sa o fac... Poftesc la pozele tale! Pup