autor:

Mihaela11

» » Prajituri

Prajitura amandina

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 februarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 februarie 2012

Ingrediente
, Pentru blat, , 6 oua, 200 gr. zahar, 30 ml. apa, 30 ml. ulei, 20 gr. cacao, 150 g faina, 1 lingurita praf de copt, zeama de lamaie, , Pentru crema, , 200gr. zahar pudra, 250 g unt, 100 g ciocolata neagra(75%cacao), 75 ml frisca lichida, 1 fiola esenta rom, , Pentru sirop, , 150 ml apa, 75 g zahar, 2 lingurite de Nesscaffe, , Pentru glazura, , 100 g ciocolata neagra, 50 ml frisca, 50 g unt, , Pentru decor, , 70 ml frisca, culoare naturala pentru frisca pentru decor

Dificultate: Medie Timp: 3h

55 voturi

Mod de preparare

Blatul



Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana se intaresc .

Galbenusurile se freaca cu apa si uleiul si se adauga la albusuri.Se amesteca cu lingura de jos in sus.

Treptat se adauga faina si cacao, cernute si la sfarsit praful de copt stins cu zeama de lamaie.

Se amesteca pana se omogenizeaza compozitia.

Se pune intr-o tava cu dimensiuneile de 24/34 cm, tapetata cu hartie de copt .

Se la cuptorul preincalzit la 160 de grade si se coace 30-35 minute

Dupa ce se raceste blatul, se taie in 2 parti egale.



Crema



Untul moale se mixeaza cu zaharul pudra pana devine cremos.

Ciocolata cu 2 linguri de lapte se topeste in cuptorul cu microunde la MediumHigh 1 minut si se adauga la crema de unt.

Dupa omogenizare se adauga frisca lichida si esenta de rom.

Se da la rece pana se raceste blatul.



Siropul



Se amesteca ingredientele intr-un ibric si se fierb pana se dizolva zaharul.Se lasa sa se raceasca.

Se insiropeaza blatul racit si se pune crema la mijloc.Se mai lasa la frigider 1 ora.

Se portioneaza in patratele de dimensiunile dorite, care se departeaza putin unele de altele pentru a putea glazura sa patrunde printre ele.



Glazura



Se rupe ciocolata si se amesteca cu frisca lichida si untul intr-un ibric de cafea mai mare si se tine pe foc pana se omogenizeaza.

Se toarna glazura astfel obtinuta individual pe fiecare bucata de prajitura.

Se decoreaza cu frisca dupa imaginatie

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura amandina" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura amandina.

Prajitura amandina.

Pentru aceasta minunata reteta trebuie sa-i multumesc lui FLORI. Blatul : se bat albusurile spuma,

59 voturi    24 comentarii
1h
Prajituri
Guguluf cu mere

Guguluf cu mere

pt blat: separam albusurile de galbenusuri si le mixam bine, adaugam treptat zaharul si mixam in

14 voturi    14 comentarii
30 min
Prajituri
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Prajitura Dulce , 07 august 2014

    delicioss

  • Fara foto

    , 16 iulie 2014

    da nu zice cat din fiecare sa folosim

  • Fara foto

    Cristina Cocora , 18 ianuarie 2014

    Fina reteta! O sa o incerc.

    • Fara foto

      Marika Zsizsik , 28 noiembrie 2013

      sper sa-mi reuseasca

    • Fara foto

      Hanan Paula , 22 octombrie 2013

      Bună dimineața! Im

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 iulie 2012

      Excelenta si complexă din toate punctele de vedere...

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 20 februarie 2012

      Arata tare bine, si este greu de facut. O salvez in cazul in care ma incumet sa o fac. As manca facuta de cineva si apoi sa o incerc eu, daca-mi place...

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 16 februarie 2012

      N-am facut niciodata Amandina.Cu toate ca-mi placea.Si cred ca inca-mi place.Imi place ciocolata amara sau amaruie. Cam asa,cum ai facut tu glazura,o fac,pt.Brownies.Dar,eu,nu pun unt. Acum,am revazut reteta:http://www.gustos.ro/retete-culinare/brownies-1.html Nu-mi amintesc,de ce n-am pus poze.De obicei,fac Brownies,vara si o servesc alaturi de inghetata. Reteta asta,Mihaela,e usor de facut.Asa ca ma incumet,sa o fac.Dar,inca,nu stiu cind. Felicitari,draga mea!

    • Alexanca

      Alexanca (Chef de cuisine) , 15 februarie 2012

      Ce bunatate!!*****

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 15 februarie 2012

      Cand eram copil, imi amintesc cum intram in cofetarie si mancam amandina alaturi de un brifcor. Ce bun era! Felicitari pentru reteta!*****

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 14 februarie 2012

      Îmi aduc aminte de România...aveam o cofetãrie preferatã unde le fãcea asa de bune...ca ale tale! asa ca mã servesc si eu, pup:)

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 14 februarie 2012

      In copilarie...erau favoritele mele :) si acum imi plac tare mult dar nu ma incumet sa le mananc prea des:) caloriilor, bata-le vina !!! Dar au fost, sant si vor ramane foarte bune ! pupici

    • www.divainbucatarie.ro

      www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 14 februarie 2012

      Desi imi place foarte mult nu ma incumet sa o fac... Poftesc la pozele tale! Pup

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

55 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 6 oua
  • 200 gr. zahar
  • 30 ml. apa
  • 30 ml. ulei
  • 20 gr. cacao
  • 150 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • zeama de lamaie
  • Pentru crema
  • 200gr. zahar pudra
  • 250 g unt
  • 100 g ciocolata neagra(75%cacao)
  • 75 ml frisca lichida
  • 1 fiola esenta rom
  • Pentru sirop
  • 150 ml apa
  • 75 g zahar
  • 2 lingurite de Nesscaffe
  • Pentru glazura
  • 100 g ciocolata neagra
  • 50 ml frisca
  • 50 g unt
  • Pentru decor
  • 70 ml frisca
  • culoare naturala pentru frisca pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

valentina ionita (Chef de cuisine)

Excelenta si complexă din toate punctele de vedere...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Prajitura pufoasa cu capsuni