autor:

autor

» » Prajituri

Prajitura Amandina

   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
Blat:, 10 oua, , 300 g faina, , 200 g zahar, , 30 ml ulei, , 50 ml apa, , 20 ml, , zahar ars, , o lingurita pudra de migdale., , Crema de portocale:, 2 portocale, , o lamiie, , 300 g smintina, , 20 g, , amidon, , 50 g unt, , 300 g zahar, , 4 galbenusuri, , cateva linguri de apa, , Glazura:, 400 g ciocolata, , 2 linguri untdelemn rafinat, , Sirop:, 200 ml apa, , 80 g zahar, , lamiie rasa, , esenta rom, , coaja de portocala (confiata)

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

160 voturi

Mod de preparare

Blatul: se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu zaharul. Galbenusurile se amesteca cu ulei si apa, la care se adauga zaharul ars (nici cald, nici rece). Se toarna totul peste albusul batut, apoi se pune faina in ploaie si se amesteca pina totul se omogenizeaza. Se pune intr-o tava, in cuptor la temperatura medie. usa cuptorului nu trebuie deschisa 15-20 de minute.



Crema de portocale: se pun intr-o craticioara sau cazanel galbenusurile, zaharul, untul, coaja rasa si zeama de portocale si lamiie si se amesteca. Se dizolva amidonul cu citeva linguri de apa rece si, impreuna cu smintina bine incalzita, se introduc in compozitie. Vasul cu compozitia se pune in alt vas mai mare cu apa clocotita si se bate cu telul pina se ingroasa crema fara sa dea in fiert.



Siropul: se pune apa si zaharul pe foc, intr-o craticioara si cind este destul delegat se adauga lamiie rasa, putina zeama de lamiie si esenta de rom pentru aroma + patratele de coaja de portocala confiate si se lasa pina la racirea completa inainte de folosire.



Glazura: ciocolata se rade pe razatoarea cu gauri mari, se pune intr-o craticioara pe alt vas cu apa clocotita si cind ciocolata s-a topit se adauga untdelemnul.



Asamblarea: blatul se lasa sa se raceasca, dupa care se taie 3 foi de marimi egale, care se insiropeaza in exces cu siropul. Pentru aceasta operatie se folosesc 3 platforme de marimea tavii. Pe aceste platforme (carpator de exemplu) se lasa foile insiropate pina nu mai se scurge sirop. Peste prima foaie se aseaza crema, se pune cea de-a doua foaie care se da jos de pe platforma unde este, cu mare grija ca sa nu se rupa, si se pune ultimul strat de crema, dupa care, in acelasi mod punem si ultima foaie peste prajitura.



In acest stadiu prajitura se da la rece aproximativ o ora (pentru a se intari crema). Se scoate din frigider si se taie bucati de aproximativ 8x4 cm. Fiecate bucata se trece prin glazura calduta acoperindu-se cu ciocolata pina la jumatate (partea de sus + partile laterale pina la jumatate). Se pune la rece si cind se serveste se orneaza prajitura cu o cireasa trecuta prin sirop si frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Amandina" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura amandina.

Prajitura amandina.

Pentru aceasta minunata reteta trebuie sa-i multumesc lui FLORI. Blatul : se bat albusurile spuma,

59 voturi    24 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura amandina

Prajitura amandina

Blatul Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana se intaresc . Galbenusurile

54 voturi    13 comentarii
3h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

2h

160 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 10 oua
  • 300 g faina
  • 200 g zahar
  • 30 ml ulei
  • 50 ml apa
  • 20 ml
  • zahar ars
  • o lingurita pudra de migdale.
  • Crema de portocale:
  • 2 portocale
  • o lamiie
  • 300 g smintina
  • 20 g
  • amidon
  • 50 g unt
  • 300 g zahar
  • 4 galbenusuri
  • cateva linguri de apa
  • Glazura:
  • 400 g ciocolata
  • 2 linguri untdelemn rafinat
  • Sirop:
  • 200 ml apa
  • 80 g zahar
  • lamiie rasa
  • esenta rom
  • coaja de portocala (confiata)

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

100 voturi    17 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Tort merengue cu crema de lamaie