Prajitura "Americana"

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Prajitura "Americana"

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 10 albusuri
  • 500 g zahar
  • 450 g nuca
  • 25 ml esenta de migdale
  • un praf de sare
  • Pentru crema :
  • 400 g unt
  • 2 linguri de zahar pudra
  • 10 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 4 linguri faina alba
  • 600 ml lapte
  • 8 pachetele de zahar vanilat (8g/pachet)
  • Pentru ornat :
  • 100 g ciocolata cu lapte (sau amaruie ,daca preferati)
  • 1 albus de ou

Mod de preparare

Se macina miezul de nuca.Albusurile se bat spuma impreuna cu un praf de sare.Cand s-au intarit se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana compozitia devine ferma,tare. Se adauga apoi nuca macinata si esenta de migdale.

Compozitia se imparte in doua parti.Intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin unt se coc cele doua foi,pe rand,fiecare cate 20-25 de minute la 170 de grade,in cuptorul incalzit in prealabil.Se rastoarna cele 2 foi pe hartie de copt si ne apucam de preparat crema.Untul se freaca cu cele 2 linguri de zahar pudra.Se lasa deoparte si din cand in cand se scurge apa pe care o lasa.Cele 10 galbenusuri se freaca cu 200 g zahar pana compozitia devine spumoasa.Se adauga 4 linguri de faina si apoi laptele,putin cate putin pana se incorporeaza si la urma se adauga zaharul vanilat..

Cand totul este foarte bine omogenizat se fierbe,la foc mic,intr-o oala cu fund dublu sau pe baie de aburi.Se amesteca continuu pentru a nu se face cocoloase.Cand crema s-a ingrosat,se ia de pe foc si se lasa la racorit.Cand este inca calda se amesteca cu untul.Crema se pune intre cele doua foi ,se acopera cu hartie si se lasa la temperatura camerei 3-4 ore apoi se baga la frigider pentru aproximativ 12 ore.

Dupa ce s-a inmuiat se unge foaia de deasupra cu albus batut spuma si se rade ciocolata.Se mai tine la frigider 1-2 ore (daca rezistati tentatiei de a nu gusta).Se taie in patrate,romburi sau oricum doriti.Este o prajitura aspectuoasa si in acelasi timp gustoasa (se termina repede).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise