autor:

vandas3

» » Prajituri

Prajitura "Americana"

Autor: vandas3 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vandas3 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 noiembrie 2014

Ingrediente
Pentru foi:, 10 albusuri,  500 g zahar,  450 g nuca,  25 ml esenta de migdale,  un praf de sare, Pentru crema :,  400 g unt,  2 linguri de zahar pudra,  10 galbenusuri,  200 g zahar,  4 linguri faina alba,  600 ml lapte,  8 pachetele de zahar vanilat (8g/pachet), Pentru ornat :, 100 g ciocolata cu lapte (sau amaruie ,daca preferati), 1 albus de ou

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

26 voturi

Mod de preparare

Se macina miezul de nuca.Albusurile se bat spuma impreuna cu un praf de sare.Cand s-au intarit se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana compozitia devine ferma,tare. Se adauga apoi nuca macinata si esenta de migdale.



Compozitia se imparte in doua parti.Intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin unt se coc cele doua foi,pe rand,fiecare cate 20-25 de minute la 170 de grade,in cuptorul incalzit in prealabil.Se rastoarna cele 2 foi pe hartie de copt si ne apucam de preparat crema.Untul se freaca cu cele 2 linguri de zahar pudra.Se lasa deoparte si din cand in cand se scurge apa pe care o lasa.Cele 10 galbenusuri se freaca cu 200 g zahar pana compozitia devine spumoasa.Se adauga 4 linguri de faina si apoi laptele,putin cate putin pana se incorporeaza si la urma se adauga zaharul vanilat..



Cand totul este foarte bine omogenizat se fierbe,la foc mic,intr-o oala cu fund dublu sau pe baie de aburi.Se amesteca continuu pentru a nu se face cocoloase.Cand crema s-a ingrosat,se ia de pe foc si se lasa la racorit.Cand este inca calda se amesteca cu untul.Crema se pune intre cele doua foi ,se acopera cu hartie si se lasa la temperatura camerei 3-4 ore apoi se baga la frigider pentru aproximativ 12 ore.



Dupa ce s-a inmuiat se unge foaia de deasupra cu albus batut spuma si se rade ciocolata.Se mai tine la frigider 1-2 ore (daca rezistati tentatiei de a nu gusta).Se taie in patrate,romburi sau oricum doriti.Este o prajitura aspectuoasa si in acelasi timp gustoasa (se termina repede).
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Americana"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura americana cu branza dulce si mere

Prajitura americana cu branza dulce si mere

Amestecam faina cu zaharul si sarea, apoi adaugam untul rece si amestecam cu o furculita pentru a

14 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Cosulete din biscuiti cu branza si pepene galben

Cosulete din biscuiti cu branza si pepene galben

1.Se maruntesc biscuitii la robot apoi se framanta bine cu margarina topita si mierea. Cu aceasta

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 25 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    ileana , 23 aprilie 2017

    este aspectuoasa dar si delicioasa dar dupa parerea mea e prea dulce cu 700 gr zahar

  • Fara foto

    Petcu Doina , 10 august 2015

    Trebuie incercata!!!!Multumim!!!!

  • Fara foto

    Scutaru Mihaela Vanda , 27 ianuarie 2015

    Nu este nevoie chiar de 12 ore de tinut la frigider prajitura.O incercati cu o scobitoare sau cutit.Daca scobitoarea patrunde usor in prajitura(mai ales in foaie).....o puteti taia.De obicei toate gospodinele o prepara seara,pentru ca atunci au timp.Si atunci se pune la frigider pentru o seara.Dar cred ca dupa 6-7 ore deja se poate taia.Spor la pregatit si pofta buna !

    • Fara foto

      Andreea Amalia , 27 ianuarie 2015

      merge daca lasam prajitura mai putin de 12 ore in frigider???sau trebuie neaparat 12 ore

    • vandas3

      vandas3 (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2014

      Raspuns pentru Margot.Cand eram copil,luam oul din cuibar il intepam cu un ac si-i sorbeam continutul.Ce sa spun despre albus....eu le iau de la tara.Incerc sa consum alimente bio.Si...uite,am gasit si aici o reteta postata de gustos.ro cu albus. http://www.gustos.ro/sfaturi-culinare/sfaturi-practice/cum-sa-faci-cea-mai-buna-turta-dulce-pentru-craciun.html

    • Fara foto

      Scutaru Mihaela Vanda , 26 decembrie 2014

      O sticluta cu esenta de migdale (nu stiu daca am voie sa fac reclama la firma)are 38 de ml.Nu mi s-a parut mult 25 de ml pe care i-am folosit eu.Asa am mostenit reteta.Si este foarte gustoasa.De cate ori o pregatesc pentru evenimente speciale (la serviciu am peste 50 de colegi),platourile raman goale.Gusturile nu se discuta.

    • Fara foto

      Camelia Mihaela Neculae , 11 decembrie 2014

      Prajitura este excelenta, am facut reteta intreaga si intr-adevar, s-a terminat repede asa de buna a fost ! Dar merge si o jumatate de portie pt. cine vrea mai putina, intr-o tava mai mica.

    • Fara foto

      Camelia Mihaela Neculae , 11 decembrie 2014

      Se poate face si jumatate de portie, atunci chiar nu mai pare asa scumpa ca pret , mai putina nuca, mai putin unt, cine s-a referit la acest lucru in comentariile anterioare.

    • Fara foto

      Margot (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2014

      Albusul crud deasupra suna a spital, imi pare rau, nu e buna reteta.

    • Fara foto

      Scutaru Mihaela Vanda , 06 decembrie 2014

      Da.700 g de zahar.La ce va referiti in comentariu mai exact?

    • Fara foto

      Scutaru Mihaela Vanda , 06 decembrie 2014

      Da.400 g unt.Nu stiu la ce va referiti.La faptul ca ar fi scumpa ca pret sau la calorii?Daca vorbim de pret...puteti sa va alegeti de pe acest site orice alta prajitura mult mai ieftina.Este un site foarte generos in retete.Daca va referiti la calorii...este alta treaba.Daca impartim prajitura in 36 de bucati,avem 11 g de grasime animala pe portie(iar portia este foarte generoasa).Nu este mult.Un adult sanatos poate consuma pana la 30 g grasime animala pe zi.Asa ca .....vom servi 3 prajituri fara nici o problema (daca suntem ponderati in alimentatia de zi cu zi).Numai bine va doresc!

    • Fara foto

      Scutaru Mihaela Vanda , 06 decembrie 2014

      Imi pare rau ca nu va puteti permite aceasta prajitura.Cunosc situatia...si parintii mei au o pensie mica si nu-si pot permite orice.Dar va puteti orienta spre alta reteta de pe acest site unde puteti gasi multe alte retete ieftine,aratoase si foarte gustoase.Toate cele bune va doresc!

    • Fara foto

      Liliana Schwartzberg , 30 noiembrie 2014

      400 gr. unt? Mama mia...

    • Fara foto

      Feldissima Feldy , 30 noiembrie 2014

      700gr. zahar!!???

    • Fara foto

      Ely Vitan , 30 noiembrie 2014

      Am văzut cantitatile, scuze!

    • Fara foto

      Ely Vitan , 30 noiembrie 2014

      Ce rețetă este asta fara precizarea cantitatilor de nuca, unt doar nu pui după ureche sau special nu spui tot!

    • Fara foto

      Ciocan George Dinu , 29 noiembrie 2014

      Banuiesc ca e f. buna,dar mi se pare scumpa(pt. mine-pensionar).

    • Fara foto

      Geta Grecu , 29 noiembrie 2014

      ce greu sunt de inteles unele persoane !

    • Fara foto

      Bulgaru Ionel , 22 noiembrie 2014

      as ancerca sa vad daca a-mi place;

    • Fara foto

      Scutaru Mihaela Vanda , 20 noiembrie 2014

      35/38 cm.Spor la gatit !

    • Fara foto

      Dan Popa , 19 noiembrie 2014

      Mulțumesc! Mai am o întrebare! Ce dimensiune are tava in care ați copt foile?

    • Fara foto

      Rodica Dumitru , 16 noiembrie 2014

      SI EU O FAC =SI ESTE FFFFFGUSTOAMERITA INCERCATA

    • Fara foto

      Dana Barbu-Alexandru , 16 noiembrie 2014

      delicios

    • vandas3

      vandas3 (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2014

      Raspuns pentru Dan Popa. Dupa ce crema s-a luat de pe foc,se lasa putin sa se racoreasca si cat este inca calda se adauga untul....pur si simplu.Se amesteca bine pentru a se incorpora in crema,pana la omogenizare.

    • Fara foto

      Dan Popa , 15 noiembrie 2014

      Untul se topește in crema de gălbenușuri sau se freacă spuma si apoi se încorporează in el crema de gălbenușuri?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

26 voturi

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 10 albusuri
  •  500 g zahar
  •  450 g nuca
  •  25 ml esenta de migdale
  •  un praf de sare
  • Pentru crema :
  •  400 g unt
  •  2 linguri de zahar pudra
  •  10 galbenusuri
  •  200 g zahar
  •  4 linguri faina alba
  •  600 ml lapte
  •  8 pachetele de zahar vanilat (8g/pachet)
  • Pentru ornat :
  • 100 g ciocolata cu lapte (sau amaruie ,daca preferati)
  • 1 albus de ou

Raporteaza reteta

Retete
de vandas3
Pulpe umplute

Pulpe umplute

Se trage pielea de pe pulpe,taindu-se osul dar lasand o bucata mica de os(pentru a se putea apuca,se

12 voturi    1 comentariu
2h
Aperitive cu carne
Rosii umplute cu salata de vinete

Rosii umplute cu salata de vinete

Se aleg rosii mici,se spala,li se taie cate un capacel in partea coditei,li se scoate miezul cu ajutorul

3 voturi    4 comentarii
1h
Aperitive
Traistute cu ciuperci

Traistute cu ciuperci

Galbenusurile,romul uleiul si 50 ml lapte se amesteca bine intr-o oala,apoi se adauga faina si se

6 voturi    4 comentarii
2h
Aperitive

ileana

este aspectuoasa dar si delicioasa dar dupa parerea mea e prea dulce cu 700 gr zahar

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine