autor:

susu

» » Prajituri

Prajitura Ana

Autor: susu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: susu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 august 2009

Ingrediente
Blatul:, -6 oua, -6 linguri zahar, -1 plic creme ole de ciocolata, , Crema:, -1 ciocolata de 100 g amaruie, -300 ml frisca lichida, -inca 300 ml de frisca lichida (la sfarsit)

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

24 voturi

Mod de preparare

Se bat albusurile bat apoi se adauga zaharul treptat dupa care pe rand cate un galbenus si se freaca dupa fiecare. La sfarsit punem plicul de cioco creme ole cate putin si mai amestecam cu mixerul 15 secunde.
Se coace in cuptorul preincalzit 25 minute. Eu am facut-o intr-o tava mai mica dar avand in vedere ca este crema destula se poate face in tava mai mare sa nu iasa prea gretoasa. Se rupe ciocolata, se pune in frisca si apoi pe foc, se amesteca pana se topeste toata cicolata. Nu se lasa sa fiarba deloc, se aduce doar la punctual de fierbere si cand s-a topit ciocolata se stinge focul. Se da la rece la frigider 24 ore sau mai putin. Ea trebuie sa fie tare in momentul cand o scoatem de la rece a doua zi. Se baga mixerul in ea si se amesteca turnand treptat cealalta parte de frisca, adica 300 ml, pe rand. Deci turnam frisca putin, amestecam cu mixerul si tot asa pana terminam toata comp. de 300 ml.Peste blatul racit se pune spuma asta ganache. Eu am glazurat-o putin cu niste crema mai lichida facuta in casa.Prajitura Ana in tava este cea din mijloc alaturi de prajitura krem a la krem si rulada cu cappuccino.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Ana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura finlandeza cu mere

Prajitura finlandeza cu mere

Pentru aluat, amestecam intr-un vas 300gr rama (unt) cu 200gr zahar, apoi adaugam pe rand ouale,

12 voturi    4 comentarii
40 min
Prajituri
Snikers

Snikers

Blat:se bat spuma albusurile,se adauga zaharul, nuca, faina si praful de copt.Se coace in tava unsa

54 voturi    15 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.49 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Alina Sandu , 28 decembrie 2013

    ce creme ole de ciocolata se pune ?

  • Fara foto

    Marioara Marincas , 20 august 2013

    Arata nemaipomenit, cred ca e si foarte buna!

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 29 august 2010

    Arata ft bine,o sa incerc dar cu alta crema!!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      tare bune tre sa fie si celelalte!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

      Foarte aromata si arata superb!*****

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 februarie 2010

      Foarte frumoasa, multumim de amanunte, Roda.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 11 februarie 2010

      Superba prezentarea,produsul cred ca este un deliciu.Nota 10 cu multe stelute.

    • Vekas

      Vekas (Chef de cuisine) , 11 februarie 2010

      Ciocolata rupta in bucati se pune cu frisca lichida la fiert,amestecand mereu.Cand ciocolata s-a topit, se ia de pe foc si se tine la rece.Cand este rece, se bate cu mixerul si vei vedea ca incepe sa se albeasca si sa se ingroase.Este vorba de crema Ganache.

    • Fara foto

      angi , 11 februarie 2010

      buna. am o intrebare daca poate sa mi raspunda cineva.Prima frisca se pune lichida pe foc cu ciocolata sau numai ciocolata sa se topeasca?altfel cum se incheaga.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 februarie 2010

      Foarte frumoasa.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2009

      E o prăjitură foarte bună!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2009

      Bun,bun,super bun...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2009

      Forte frumosa, foarte buna cred, am salvat reteta, sper sa imi reuseasca.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2009

      No coment. Niota 10

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

24 voturi

Ingrediente

  • Blatul:
  • -6 oua
  • -6 linguri zahar
  • -1 plic creme ole de ciocolata
  • Crema:
  • -1 ciocolata de 100 g amaruie
  • -300 ml frisca lichida
  • -inca 300 ml de frisca lichida (la sfarsit)

Raporteaza reteta

Retete
de susu
Salata Greceasca susu

Salata Greceasca susu

Se spala rosiile, se usuca si se taie in patru; Se curata de coaja castravetele si se taie cubulete;

6 voturi    1 comentariu
30 min
Salate de legume
Salata de orez cu legume si creveti

Salata de orez cu legume si creveti

Se pun la fiert 2 pahare de apa ( acelasi pahar cu care s-a masurat orezul) un praf de sare, si un

12 voturi    1 comentariu
1h
Salate reci
Salata indragostitilor

Salata indragostitilor

Taiati fructul de avocado in doua jumatati Curatati coaja si scoateti samburele Cu o lingura,

1 vot    0 comentarii
40 min
Salate reci

vera (Chef de cuisine)

Arata ft bine,o sa incerc dar cu alta crema!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine si nuca