autor:

Epure Mariana

» » Prajituri

Prajitura angelica

Autor: Epure Mariana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Epure Mariana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 decembrie 2009

Ingrediente
pt.blatul simplu:7 oua,210 gr faina,210 gr zahar, un varf de cutit de sare, pt.cel cu cacao la fel doar ca adaugam 2 linguri cacao, pt.crema de vanilie :pentru 1/2 litru de lapte se iau 4 oua, 1 cana de zahar, 3 linguri faina, 1/2 baton vanilie, pt.spuma de albus :cele 4 albusuri ramase de la crema de vanilie si 2 linguri zahar pudra., pt.decor final: 1/2 ciocolata neagra

Dificultate: Redusa Timp: 1h

26 voturi

Mod de preparare

pe scurt trebuie sa facem 2 blaturi,unul simplu si unul cu cacao, apoi o crema de vanilie si o spuma de albus cu zahar pudra pentru ornament pudrata la final cu razatura fina de ciocolata.

Blatul simplu: Mixam ouale cu zaharul si un varf de sare pana ce isi tripleaza volumul. Adaugam faina in ploaie si amestecam cu mare grija de jos in sus, dinspre centru spre exterior.
Blatul cu cacao: reteta de pandispan in care adaugam 2 linguri cacao;
Blaturile se coc in cuptorul preincins in tava unsa si tapetata cu faina.Dup ce s-au copt,se lasa in cuptor cu usa intredeschisa sa se raceasca inainte de a le scoate din tava.
crema de vanilie: Galbenusurile se freaca cu zahar, se adauga faina, se amesteca, se subtiaza cu lapte rece, apoi se pune la foc, amestecind mereu cu telul sau cu o lingura de lemn; cind a dat in clocot se ia de pe foc, se adauga vanilie si se mai bate citva timp.
Asamblarea prajiturii:punem un blat simplu apoi crema de vanilie (in strat subtire ca sa lipim doar), apoi un blat cu cacao apoi iar crema de vanilie de data asta in strat gros si ultima data spuma de albusuri batuta cu zahar ca pentru bezea sa se tina pe castron cand il intorci si deasupra radem cicolata neagra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura angelica" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Foietaj cu fructe de pãdure

Foietaj cu fructe de pãdure

Pt. cã imi plac mult fructele, in aceastã varã am sã fac multe prãji cu ele. Foietajul l-am

5 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri
Mint chocolate Cookies

Mint chocolate Cookies

Se incinge cuptorul la 190 . Intr-un bol se amesteca faina cu pudra de cacao, praful de copt si

2 voturi    0 comentarii
35 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 19 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elena Mirela , 21 iunie 2015

    la crema nu se pune unt???

  • Fara foto

    Maria Miclea , 02 octombrie 2013

    ce buna ar fi o bucata!!

  • Fara foto

    Liliana Voinea , 01 octombrie 2013

    Se face la Bain-Marine

    • Fara foto

      Andrei Petruta , 30 septembrie 2013

      bezeaua nu o bagam la cuptor? o folosim cruda?

    • Fara foto

      Ali (Bucatar) , 17 mai 2013

      Care sunt cantitatile? Cate oua la pandispan, cate la crema?

    • Fara foto

      silvia (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2013

      tava nu se specifica? eu am rotund este buna?

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 22 septembrie 2010

      finuta si buna

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

      O bunatate !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

      delicioasa!

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      Cred ca este foarte buna.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

      Cred ca e o bunatate !

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

      Aspectoasa si gustoasa .

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 ianuarie 2010

      Foarte buna!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 ianuarie 2010

      Arata tare bine.

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 03 ianuarie 2010

      Interesanta reteta, dar nu ma prea impac cu albusurile crude - as putea folosi frisca? - pentru a optine acelasi efect?

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 02 ianuarie 2010

      Sunt sigura ca este o bunatate,dupa prezentarea facuta,felicitari.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 31 decembrie 2009

      Foarte bună prăjitura.

    • Fara foto

      ICE (Chef de cuisine) , 31 decembrie 2009

      Arata foarte bine! Felicitari!

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 31 decembrie 2009

      si eu prepar aceasta prafi,dar pun 8-9 oua pt amandoua blaturile Sa creasca frumos si mai inalt, adaug si praf de copt

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

26 voturi

Ingrediente

  • pt.blatul simplu:7 oua,210 gr faina,210 gr zahar
  • un varf de cutit de sare
  • pt.cel cu cacao la fel doar ca adaugam 2 linguri cacao
  • pt.crema de vanilie :pentru 1/2 litru de lapte se iau 4 oua
  • 1 cana de zahar
  • 3 linguri faina
  • 1/2 baton vanilie
  • pt.spuma de albus :cele 4 albusuri ramase de la crema de vanilie si 2 linguri zahar pudra.
  • pt.decor final: 1/2 ciocolata neagra

Raporteaza reteta

Retete
de Epure Mariana
Salata verde cu legume si piept de pui la gratar

Salata verde cu legume si piept de pui la gratar

Pieptul de pui taiat bucatele mici se da cu putin ulei de masline si un praf de sare si piper, se

12 voturi    2 comentarii
25 min
Salate reci
Salata de oua

Salata de oua

Se dau ouale pe razatoare, se amesteca cu ceapa verde tocata cu branza sfaramata si cu mararul tocat,

9 voturi    5 comentarii
15 min
Salate din oua
Budinca de mamaliga

Budinca de mamaliga

Se face o mamaliga mai moale si spre sfarsit se adauga o lingura de Delma si cateva linguri de lapte,

4 voturi    7 comentarii
35 min
Budinci

Ali (Bucatar)

Care sunt cantitatile? Cate oua la pandispan, cate la crema?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Rulada cu crema de lamaie si branza