Prajitura angelica

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura angelica

Ingrediente

  • pt.blatul simplu:7 oua,210 gr faina,210 gr zahar, un varf de cutit de sare
  • pt.cel cu cacao la fel doar ca adaugam 2 linguri cacao
  • pt.crema de vanilie :pentru 1/2 litru de lapte se iau 4 oua, 1 cana de zahar, 3 linguri faina, 1/2 baton vanilie
  • pt.spuma de albus :cele 4 albusuri ramase de la crema de vanilie si 2 linguri zahar pudra.
  • pt.decor final: 1/2 ciocolata neagra

Mod de preparare

pe scurt trebuie sa facem 2 blaturi,unul simplu si unul cu cacao, apoi o crema de vanilie si o spuma de albus cu zahar pudra pentru ornament pudrata la final cu razatura fina de ciocolata.

Blatul simplu: Mixam ouale cu zaharul si un varf de sare pana ce isi tripleaza volumul. Adaugam faina in ploaie si amestecam cu mare grija de jos in sus, dinspre centru spre exterior.

Blatul cu cacao: reteta de pandispan in care adaugam 2 linguri cacao;

Blaturile se coc in cuptorul preincins in tava unsa si tapetata cu faina.Dup ce s-au copt,se lasa in cuptor cu usa intredeschisa sa se raceasca inainte de a le scoate din tava.

crema de vanilie: Galbenusurile se freaca cu zahar, se adauga faina, se amesteca, se subtiaza cu lapte rece, apoi se pune la foc, amestecind mereu cu telul sau cu o lingura de lemn; cind a dat in clocot se ia de pe foc, se adauga vanilie si se mai bate citva timp.

Asamblarea prajiturii:punem un blat simplu apoi crema de vanilie (in strat subtire ca sa lipim doar), apoi un blat cu cacao apoi iar crema de vanilie de data asta in strat gros si ultima data spuma de albusuri batuta cu zahar ca pentru bezea sa se tina pe castron cand il intorci si deasupra radem cicolata neagra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise