autor:

Vekas

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura 'Anita'

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 octombrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 octombrie 2006

Ingrediente
Blat I:10 albusuri, 400gr. zahar, 400gr. nuca macinata, 2linguri faina, Blat II:3 galbenusuri, 60gr. margarina, 70gr. zahar, 8linguri lapte, 1lingurita amoniac, faina, Crema:250gr. unt, 250gr. zahar, 2plicuri zahar vanilat,100ml. lapte

Dificultate: Medie Timp: 1h 25 min

26 voturi

Mod de preparare

Se prepara blatul I: se bat albusurile spuma tare, se adauga treptat zaharul, nuca macinata si faina. Se imparte compozitia in 2 parti egale. Se coc 2 foi pe dosul tavii.
Blatul II: se amesteca galbenusurile cu margarina, zaharul, laptele si amoniacul. Se adauga apoi faina cat cuprinde. Aluatul trebuie sa curga usor. Se pune in tava si se da la cuptor.
Crema: se freaca untul spuma, se adauga zaharul, zaharul vanilat. Se fierbe laptele si se adauga putin cate putin in crema, amestecand continuu.
Se aranjeaza prajitura: se unge cu crema o foaie cu nuca, se pune deasupra blatul al doilea, se unge cu crema si, la sfarsit, se pune a doua foaie cu nuca. Deasupra se unge cu putina crema, peste care se rade ciocolata sau nuca pralinata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura 'Anita'" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Hello Kitty

Prajitura Hello Kitty

Se pun intr-un castron: oul, faina, cacao, zaharul si praful de copt si se amesteca bine apoi se

4 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Se curata merele de coaja si se dau pe razatoare. Intr-un castron se amesteca faina,grisul,zaharul

6 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 25 min

26 voturi

Ingrediente

  • Blat I:10 albusuri
  • 400gr. zahar
  • 400gr. nuca macinata
  • 2linguri faina
  • Blat II:3 galbenusuri
  • 60gr. margarina
  • 70gr. zahar
  • 8linguri lapte
  • 1lingurita amoniac
  • faina
  • Crema:250gr. unt
  • 250gr. zahar
  • 2plicuri zahar vanilat,100ml. lapte

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate

Margarina moale se mixeaza cu zaharul pudra, cu oul, apoi se adauga si galbenusurile si la sfarsit, faina amestecata cu amidonul. Se

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura Ciresica cu bezea Prajitura Ciresica cu bezea

Se mixeaza galbenusurile cu un praf de sare si zahar, se adauga uleiul, laptele si apoi faina, amoniacul stins cu suc de lamaie. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
prajitura barbi