Ingrediente
Blat I:10 albusuri, 400gr. zahar, 400gr. nuca macinata, 2linguri faina, Blat II:3 galbenusuri, 60gr. margarina, 70gr. zahar, 8linguri lapte, 1lingurita amoniac, faina, Crema:250gr. unt, 250gr. zahar, 2plicuri zahar vanilat,100ml. lapte
Dificultate: Medie | Timp: 1h 25 min
26 voturi
Mod de preparare
Blatul II: se amesteca galbenusurile cu margarina, zaharul, laptele si amoniacul. Se adauga apoi faina cat cuprinde. Aluatul trebuie sa curga usor. Se pune in tava si se da la cuptor.
Crema: se freaca untul spuma, se adauga zaharul, zaharul vanilat. Se fierbe laptele si se adauga putin cate putin in crema, amestecand continuu.
Se aranjeaza prajitura: se unge cu crema o foaie cu nuca, se pune deasupra blatul al doilea, se unge cu crema si, la sfarsit, se pune a doua foaie cu nuca. Deasupra se unge cu putina crema, peste care se rade ciocolata sau nuca pralinata.