Se prepara blatul I: se bat albusurile spuma tare, se adauga treptat zaharul, nuca macinata si faina. Se imparte compozitia in 2 parti egale. Se coc 2 foi pe dosul tavii.
Blatul II: se amesteca galbenusurile cu margarina, zaharul, laptele si amoniacul. Se adauga apoi faina cat cuprinde. Aluatul trebuie sa curga usor. Se pune in tava si se da la cuptor.
Crema: se freaca untul spuma, se adauga zaharul, zaharul vanilat. Se fierbe laptele si se adauga putin cate putin in crema, amestecand continuu.
Se aranjeaza prajitura: se unge cu crema o foaie cu nuca, se pune deasupra blatul al doilea, se unge cu crema si, la sfarsit, se pune a doua foaie cu nuca. Deasupra se unge cu putina crema, peste care se rade ciocolata sau nuca pralinata.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii