autor:

Vekas

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura 'Anita'

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 octombrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 octombrie 2006

Ingrediente
Blat I:10 albusuri, 400gr. zahar, 400gr. nuca macinata, 2linguri faina, Blat II:3 galbenusuri, 60gr. margarina, 70gr. zahar, 8linguri lapte, 1lingurita amoniac, faina, Crema:250gr. unt, 250gr. zahar, 2plicuri zahar vanilat,100ml. lapte

Dificultate: Medie Timp: 1h 25 min

26 voturi

Mod de preparare

Se prepara blatul I: se bat albusurile spuma tare, se adauga treptat zaharul, nuca macinata si faina. Se imparte compozitia in 2 parti egale. Se coc 2 foi pe dosul tavii.
Blatul II: se amesteca galbenusurile cu margarina, zaharul, laptele si amoniacul. Se adauga apoi faina cat cuprinde. Aluatul trebuie sa curga usor. Se pune in tava si se da la cuptor.
Crema: se freaca untul spuma, se adauga zaharul, zaharul vanilat. Se fierbe laptele si se adauga putin cate putin in crema, amestecand continuu.
Se aranjeaza prajitura: se unge cu crema o foaie cu nuca, se pune deasupra blatul al doilea, se unge cu crema si, la sfarsit, se pune a doua foaie cu nuca. Deasupra se unge cu putina crema, peste care se rade ciocolata sau nuca pralinata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura 'Anita'" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h 25 min

26 voturi

Ingrediente

  • Blat I:10 albusuri
  • 400gr. zahar
  • 400gr. nuca macinata
  • 2linguri faina
  • Blat II:3 galbenusuri
  • 60gr. margarina
  • 70gr. zahar
  • 8linguri lapte
  • 1lingurita amoniac
  • faina
  • Crema:250gr. unt
  • 250gr. zahar
  • 2plicuri zahar vanilat,100ml. lapte

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Lady fingers