autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura ardeleneasca

Autor: oana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: oana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 aprilie 2009

Ingrediente
Pt blat:, 6 oua, 200 gr zahar, 200 gr faina, 1 praf de copt, 10 lg apa, 1 lg cacao, , Umplutura:, 500 gr branza proaspata, Zahar dupa gst, 200 gr margarina, Coaja de la 1 lamie, Vanilie, , Glazura, 750 ml fanta, 2 plicuri budinca vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

5 voturi

Mod de preparare

Se coace blatul, se lasa sa se raceasca putin, si se pune umplutura.
se freaca foarte bine branza cu zaharul, coaja de lamaie si vanilia. se pune in margarina tinuta la temperatura camerei si se amesteca bine pana se face ca o crema .
se toarna peste blat.

Se face glazura asa cum e scris pe plicul de budica (doar ca laptele se inlocuieste cu cantitatea de fanta de mai sus) . Dupa ce s-a fiert se lasa s iasa un pic fierbinteala si se toarna peste crema de branza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ardeleneasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Amandine

Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Fursecuri

Fursecuri

Se freaca oul cu zaharul , un praf de sare si praful de copt stins in zeama de lamaie pana se albeste.

4 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

5 voturi

Ingrediente

  • Pt blat:
  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 200 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 10 lg apa
  • 1 lg cacao
  • Umplutura:
  • 500 gr branza proaspata
  • Zahar dupa gst
  • 200 gr margarina
  • Coaja de la 1 lamie
  • Vanilie
  • Glazura
  • 750 ml fanta
  • 2 plicuri budinca vanilie

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cuiburi de viespi