Prajitura "Arici"

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200g biscuiti pisati, 50g alune sau miez de nuca, 150g unt, 70g de zahar pudra, 3-4 lingurite de cacao.
  • Pentru glazura:40g unt, 100g ciocolata menaj topita
  • Pentru decor:bombonele colorate sau ornament de ciocolata

Mod de preparare

Se amesteca biscuitii pisati cu alunele(nuca) taiate in bucatele, se adauga untul, zaharul pudra si cacaoa si se framanta bine aluatul. Se ia, cu mana, din compozitie si se modeleaza sub forma de arici. Separat, se prepara glazura din ciocolata de menaj topita si unt, turnandu-se fierbinte peste prajituri. Se decoreaza cu bombonele colorate si ornamente de ciocolata. Se dau prajiturile la rece pana la servire ca sa se intareasca bine glazura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pariziene cu branza dulce

Pariziene cu branza dulce

Reteta de pariziene cu branza dulce. Pariziene cu branza dulce reteta simpla. Reteta de cornuri pariziene cu umplutura de...

Pariziene cu branza dulce
Chiftelute aperitiv

Chiftelute aperitiv

Reteta de chiftelute aperitiv. Chiftelute aperitiv reteta simpla. Reteta de chiftelute pentru platourile cu aperitive....

Chiftelute aperitiv
Prajitura cu nuci si ciocolata

Prajitura cu nuci si ciocolata

Reteta de prajitura cu ciocolata si nuci. Prajitura cu nuci si ciocolata reteta pas cu pas. Retete de prajituri cu nuci....

Prajitura cu nuci si ciocolata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise