Prajitura "Arici"

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200g biscuiti pisati, 50g alune sau miez de nuca, 150g unt, 70g de zahar pudra, 3-4 lingurite de cacao.
  • Pentru glazura:40g unt, 100g ciocolata menaj topita
  • Pentru decor:bombonele colorate sau ornament de ciocolata

Mod de preparare

Se amesteca biscuitii pisati cu alunele(nuca) taiate in bucatele, se adauga untul, zaharul pudra si cacaoa si se framanta bine aluatul. Se ia, cu mana, din compozitie si se modeleaza sub forma de arici. Separat, se prepara glazura din ciocolata de menaj topita si unt, turnandu-se fierbinte peste prajituri. Se decoreaza cu bombonele colorate si ornamente de ciocolata. Se dau prajiturile la rece pana la servire ca sa se intareasca bine glazura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare
Musaca de toamna

Musaca de toamna

Se indeparteaza cotorul la vinete, se spala, se sterg si se taie pe lung, in feliii groase de 1 cm.

Musaca de toamna
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor