autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Prajitura Aricica

Autor: Mary (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mary (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 martie 2014

Ingrediente
500 grame biscuiti populari, 3 linguri mari cu miere, 4 linguri cacao, 100 grame zahar, 2 pliculete zahar vanilinat, 1 lingurita scortisoara, 200 grame nuca, 200 grame nuca de cocos, 50 grame unt, 2 esente de rom, 300 ml cafea/lapte cu ciocolata, stafide, un praf de sare, , Pentru ornare:, bombonele argintii sau colorate, cereale de ciocolata sau bucati de nuca (pentru tepi)

Dificultate: Ridicata Timp: 50 min

0 voturi

Mod de preparare

Rupeti biscuitii in bucati mai mici si amestecati cu celelalte ingredientele (miere, cacao, nuca, unt, etc). Compozitia trebuie sa aiba consistenta celei pentru salam de biscuti. Daca mai este nevoie adaugati lapte sau cafea. Compozitia obtinuta se da la frigider pentru o ora pentru a se intrepatrunde aromele.



Se scoate compozitia de la frigider, se pune pe un platou si se modeleaza corpul ariciului. Apoi se infig bucatile de nuca sau cerealele de ciocolata, care imita tepii. I se pun ochii si nasul din bomboane.



Se da la frigider pentru 2-3 ore.



Este un desert simplu, gustos si aspectuos.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Aricica" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Briose cu nutella si mure

Briose cu nutella si mure

Se amesteca bine ouale cu glucoza, se adauga uleiul si iaurtul. Separat se amesteca faina, cu bicarbonatul

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Dulceata de visine

Dulceata de visine

Dulceata de visine este perfecta la clatite, alaturi de o inghetata sau doar ca sa inveselim un chec,

1 vot    0 comentarii
2h 20 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

  • 500 grame biscuiti populari
  • 3 linguri mari cu miere
  • 4 linguri cacao
  • 100 grame zahar
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • 1 lingurita scortisoara
  • 200 grame nuca
  • 200 grame nuca de cocos
  • 50 grame unt
  • 2 esente de rom
  • 300 ml cafea/lapte cu ciocolata
  • stafide
  • un praf de sare
  • Pentru ornare:
  • bombonele argintii sau colorate
  • cereale de ciocolata sau bucati de nuca (pentru tepi)

Raporteaza reteta

Retete
de Mary
Frigarui din soia si ciuperci

Frigarui din soia si ciuperci

1. Soia se fierbe în apă clocotită în care s-a dizolvat sare, iar când este fiartă se scurge

9 voturi    4 comentarii
30 min
Retete la gratar
Tort rafinat cu căpșuni și ciocolată

Tort rafinat cu căpșuni și ciocolată

1. Pentru blat, albusurile se bat spuma cu 2 linguri de apa, zaharul tos si cu zaharul vanilat. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Torturi
Tort cu blat din cozonacul de Paște

Tort cu blat din cozonacul de Paște

1. Pe post de blat se foloseste cozonacul ramas de la Paște sau Crăciun sau de când il aveți

4 voturi    2 comentarii
30 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi coapte umplute cu dulceata Gogosi coapte umplute cu dulceata

In oala mixerului cu suportul ptr. framantat adaugam fainile, drojdia zaharul, uleiul si incepem sa lucram; treptat adaugam ouale, apa

9 voturi    9 comentarii
2h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Tarta de prune ( pentru 2 persoane)