Prajitura Aricica

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
ridicata
Prajitura Aricica

Ingrediente

  • 500 grame biscuiti populari
  • 3 linguri mari cu miere
  • 4 linguri cacao
  • 100 grame zahar
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • 1 lingurita scortisoara
  • 200 grame nuca
  • 200 grame nuca de cocos
  • 50 grame unt
  • 2 esente de rom
  • 300 ml cafea/lapte cu ciocolata
  • stafide
  • un praf de sare
  • Pentru ornare:
  • bombonele argintii sau colorate
  • cereale de ciocolata sau bucati de nuca (pentru tepi)

Mod de preparare

Rupeti biscuitii in bucati mai mici si amestecati cu celelalte ingredientele (miere, cacao, nuca, unt, etc). Compozitia trebuie sa aiba consistenta celei pentru salam de biscuti. Daca mai este nevoie adaugati lapte sau cafea. Compozitia obtinuta se da la frigider pentru o ora pentru a se intrepatrunde aromele.

Se scoate compozitia de la frigider, se pune pe un platou si se modeleaza corpul ariciului. Apoi se infig bucatile de nuca sau cerealele de ciocolata, care imita tepii. I se pun ochii si nasul din bomboane.

Se da la frigider pentru 2-3 ore.

Este un desert simplu, gustos si aspectuos.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise