Blatul :
Pregatim o tava de 20x35, pe care o tapetam cu hartie, sau cu unt si faina, si preincalzim cuptorul la 180 grade.
Ouale le separam, albusurile le punem intr-un castron in care le putem bate , iar galbenusurile in unul mai mic .
Amestecam nuca macinata, praful de copt si cacao .
Albusurile le batem spuma tare cu praf de sare, si cu zaharul, adaugam galbenusurile si apa, amestecan in continuare. Cu o spatula adaugam si nuca macinata,omogenizam prin rasturnare .
Turnam compozitia in tava si dam la cuptor pentru 20-30 minute (faceti testul cu scobitoarea)
Pana se coace blatul facem crema :
Intr-un vas punem faina, zaharul, laptele de cocos si laptele, si amestecam bine cu telul ca sa nu fie cocoloase. Punem amestecul pe foc mic si amestecam continuu pana cand se intareste. O dam deoparte si o lasam sa se odihneasca. Gelatina o punem la hidratat in 50 ml apa, si dupa 5 minute o punem pe foc si amestecam in ea pana se dilueaza. Adaugam gelatina in crema si amestecam bine.
Atentie la gelatina: nu trebuie sa fiarba pentru ca isi pierde proprietatile. Eu folosesc foi de gelatina de la Dr Qetker, dar este buna si pudra (daca folositi pudra urmati instructiunile de pe plic ).
Crema o lasam la temperatura camerei pana cand blatul este rece si il putem taia. In tava curata in care am copt punem o folie alimentara asa incat sa acopere marginile si sa iasa si in afara lor (va trebui sa putem acoperi prajitura si strange putin cu ea).
Taiem blatul in doua si asezam prima foaie pe tava. Punem o jumate din crema, nivelam, iar deasupra presaram nuca de cocos. Peste turnam cealalata jumate de crema nivelam din nou si asezam foaia de blat ramasa. Aducem folia alimentara peste prajitura tragand de margini astfel incat sa nu lasam creama sa curga.
Punem la frigider si servim rece dupa cateva ore .

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii