Prajitura Aroma de Cuba

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Prajitura Aroma de Cuba

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • -8 oua
  • -2 linguri apa
  • -10 linguri zahar
  • -300 gr nuca macinata
  • -2 linguri cacao
  • -1/2 plic praf de copt
  • -praf de sare
  • Pentru crema :
  • -400 ml lapte de cocos (o cutie)
  • -250 ml lapte
  • -5 linguri faina
  • -10 gr gelatin
  • -8-10 linguri zahar (dupa cat doriti de dulce)
  • -100 gr nuca de cocos

Mod de preparare

Blatul :

Pregatim o tava de 20x35, pe care o tapetam cu hartie, sau cu unt si faina, si preincalzim cuptorul la 180 grade.

Ouale le separam, albusurile le punem intr-un castron in care le putem bate , iar galbenusurile in unul mai mic .

Amestecam nuca macinata, praful de copt si cacao .

Albusurile le batem spuma tare cu praf de sare, si cu zaharul, adaugam galbenusurile si apa, amestecan in continuare. Cu o spatula adaugam si nuca macinata,omogenizam prin rasturnare .

Turnam compozitia in tava si dam la cuptor pentru 20-30 minute (faceti testul cu scobitoarea)

Pana se coace blatul facem crema :

Intr-un vas punem faina, zaharul, laptele de cocos si laptele, si amestecam bine cu telul ca sa nu fie cocoloase. Punem amestecul pe foc mic si amestecam continuu pana cand se intareste. O dam deoparte si o lasam sa se odihneasca. Gelatina o punem la hidratat in 50 ml apa, si dupa 5 minute o punem pe foc si amestecam in ea pana se dilueaza. Adaugam gelatina in crema si amestecam bine.

Atentie la gelatina: nu trebuie sa fiarba pentru ca isi pierde proprietatile. Eu folosesc foi de gelatina de la Dr Qetker, dar este buna si pudra (daca folositi pudra urmati instructiunile de pe plic ).

Crema o lasam la temperatura camerei pana cand blatul este rece si il putem taia. In tava curata in care am copt punem o folie alimentara asa incat sa acopere marginile si sa iasa si in afara lor (va trebui sa putem acoperi prajitura si strange putin cu ea).

Taiem blatul in doua si asezam prima foaie pe tava. Punem o jumate din crema, nivelam, iar deasupra presaram nuca de cocos. Peste turnam cealalata jumate de crema nivelam din nou si asezam foaia de blat ramasa. Aducem folia alimentara peste prajitura tragand de margini astfel incat sa nu lasam creama sa curga.

Punem la frigider si servim rece dupa cateva ore .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise