autor:

Anca Rm

» » Prajituri

Prajitura Aroma de Cuba

Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 august 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 august 2014

Ingrediente
Pentru blat:, , -8 oua, -2 linguri apa, -10 linguri zahar, -300 gr nuca macinata, -2 linguri cacao, -1/2 plic praf de copt, -praf de sare, , Pentru crema :, , -400 ml lapte de cocos (o cutie), -250 ml lapte, -5 linguri faina, -10 gr gelatin, -8-10 linguri zahar (dupa cat doriti de dulce), -100 gr nuca de cocos

Dificultate: Medie Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Blatul :



Pregatim o tava de 20x35, pe care o tapetam cu hartie, sau cu unt si faina, si preincalzim cuptorul la 180 grade.

Ouale le separam, albusurile le punem intr-un castron in care le putem bate , iar galbenusurile in unul mai mic .

Amestecam nuca macinata, praful de copt si cacao .

Albusurile le batem spuma tare cu praf de sare, si cu zaharul, adaugam galbenusurile si apa, amestecan in continuare. Cu o spatula adaugam si nuca macinata,omogenizam prin rasturnare .

Turnam compozitia in tava si dam la cuptor pentru 20-30 minute (faceti testul cu scobitoarea)



Pana se coace blatul facem crema :

Intr-un vas punem faina, zaharul, laptele de cocos si laptele, si amestecam bine cu telul ca sa nu fie cocoloase. Punem amestecul pe foc mic si amestecam continuu pana cand se intareste. O dam deoparte si o lasam sa se odihneasca. Gelatina o punem la hidratat in 50 ml apa, si dupa 5 minute o punem pe foc si amestecam in ea pana se dilueaza. Adaugam gelatina in crema si amestecam bine.

Atentie la gelatina: nu trebuie sa fiarba pentru ca isi pierde proprietatile. Eu folosesc foi de gelatina de la Dr Qetker, dar este buna si pudra (daca folositi pudra urmati instructiunile de pe plic ).

Crema o lasam la temperatura camerei pana cand blatul este rece si il putem taia. In tava curata in care am copt punem o folie alimentara asa incat sa acopere marginile si sa iasa si in afara lor (va trebui sa putem acoperi prajitura si strange putin cu ea).

Taiem blatul in doua si asezam prima foaie pe tava. Punem o jumate din crema, nivelam, iar deasupra presaram nuca de cocos. Peste turnam cealalata jumate de crema nivelam din nou si asezam foaia de blat ramasa. Aducem folia alimentara peste prajitura tragand de margini astfel incat sa nu lasam creama sa curga.

Punem la frigider si servim rece dupa cateva ore .
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Aroma de Cuba" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Kinder Pinguin

Kinder Pinguin

Incepem cu prepararea primei glazuri: se pune la topit intrun craticior, ciocolata menaj, untul,

34 voturi    23 comentarii
50 min
Prajituri
Prajitura Padurea Neagra cu visine

Prajitura Padurea Neagra cu visine

Zaharul se freaca cu untul spuma, dupa care se adauga ouale, vanilia, ciocolata topita, faina

52 voturi    19 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2014

    Foarte buna !

Dificultate

Medie

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • -8 oua
  • -2 linguri apa
  • -10 linguri zahar
  • -300 gr nuca macinata
  • -2 linguri cacao
  • -1/2 plic praf de copt
  • -praf de sare
  • Pentru crema :
  • -400 ml lapte de cocos (o cutie)
  • -250 ml lapte
  • -5 linguri faina
  • -10 gr gelatin
  • -8-10 linguri zahar (dupa cat doriti de dulce)
  • -100 gr nuca de cocos

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Rm
Flan de portocale

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar

45 voturi    15 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Fara foto

Floare de colt (Chef de cuisine)

Foarte buna !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Vieneza