Prajitura Aroma Padurii

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Prajitura Aroma Padurii

Ingrediente

  • Pentru o tava de 35/25 cm:
  • - 3 foi coapte pe fundul tavii
  • Pentru crema:
  • -700 ml lapte
  • -130 g zahar
  • -5 galbenusuri
  • -30 g amidon alimentar
  • -30 g faina alba
  • -esenta de vanilie
  • -300 g mix fructe de padure
  • Pentru glazura:
  • -150 ml frisca lichida
  • -150 ciocolata

Mod de preparare

Crema:

Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul,pana devin albiciase. Apoi adaugam faina si amidonul si amestecam bine. Dupa ce am amestecat bine, vom adauga laptele fiert cu vanilia,fierbinte,cate putin,amestecand continuu,pana terminam tot laptele.

Tot amestecul, il punem inapoi in vasul in care am fiert laptele si punem pe foc foarte mic,amestecand continuu,pana cand crema se ingroasa. Lasam la racit, amestecand din cand in cand, pentru a nu prinde crusta. Cand crema s-a racit aproape de tot, am adaugat cateva bucatele de ciocolata si am amestecat usor.

Montarea prajiturii:

Punem prima foaie de prajitura. Peste vom pune jumatate din crema. Peste crema vom presara jumatate din mixul de fructe de padure. Apoi vom pune a doua foaie,restul de crema si fructe de padure.Terminam cu a treia foaie, peste care vom pune glazura. Glazura ce am facut-o, din frisca lichida si ciocolata. Am pus pe foc mic frisca si ciocolata,cand s-a topit ciocolata,asa fierbinte am turnat-o peste prajitura.

Lasam de azi pe maine, sa se poata fragezi foile si apoi portionam si decoram cu frunze de menta si fructe de padure. Absolut delicioasa si aromata!

Reteta in pasi:

http://inbucatarielajanet.blogspot.ro/2014/05/prajitura-aroma-padurii.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise