autor:

frunza janet

» » Prajituri

Prajitura Aroma Padurii

Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 iunie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 iunie 2014

Ingrediente
Pentru o tava de 35/25 cm:, - 3 foi coapte pe fundul tavii, , Pentru crema:, -700 ml lapte, -130 g zahar, -5 galbenusuri, -30 g amidon alimentar, -30 g faina alba, -esenta de vanilie, -300 g mix fructe de padure, , Pentru glazura:, -150 ml frisca lichida, -150 ciocolata

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Crema:



Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul,pana devin albiciase. Apoi adaugam faina si amidonul si amestecam bine. Dupa ce am amestecat bine, vom adauga laptele fiert cu vanilia,fierbinte,cate putin,amestecand continuu,pana terminam tot laptele.



Tot amestecul, il punem inapoi in vasul in care am fiert laptele si punem pe foc foarte mic,amestecand continuu,pana cand crema se ingroasa. Lasam la racit, amestecand din cand in cand, pentru a nu prinde crusta. Cand crema s-a racit aproape de tot, am adaugat cateva bucatele de ciocolata si am amestecat usor.



Montarea prajiturii:

Punem prima foaie de prajitura. Peste vom pune jumatate din crema. Peste crema vom presara jumatate din mixul de fructe de padure. Apoi vom pune a doua foaie,restul de crema si fructe de padure.Terminam cu a treia foaie, peste care vom pune glazura. Glazura ce am facut-o, din frisca lichida si ciocolata. Am pus pe foc mic frisca si ciocolata,cand s-a topit ciocolata,asa fierbinte am turnat-o peste prajitura.



Lasam de azi pe maine, sa se poata fragezi foile si apoi portionam si decoram cu frunze de menta si fructe de padure. Absolut delicioasa si aromata!



Reteta in pasi:

http://inbucatarielajanet.blogspot.ro/2014/05/prajitura-aroma-padurii.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Aroma Padurii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu ciocolata

Prajitura cu ciocolata

Blat: separam albusurile de galbenusuri.Batem albusurile bine cu un praf de sare.Intr-o cratita punem

20 voturi    9 comentarii
1h
Prajituri
Inghetata de capsuni si vanilie

Inghetata de capsuni si vanilie

1. Fa capsunii piure.Bate zaharul cu galbenusurile pana ce se ingroasa.Pune frisca la fiert, dupa

7 voturi    7 comentarii
45 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Vladulescu Heleonor , 20 februarie 2015

    am sa inerc si eu aceasta prajitura care arata super bine

  • Fara foto

    Gabriel Voicu , 06 februarie 2015

    Eu fac foile din : 3 oua + 11 linguri ulei + 11 linguri laptic+ 6 sau 8 linguri zahar + un praf de sare + 1 plic cu amoniac ne-stins + faina = o cocuta molcuta , nu tare . se umplu cu crema cand s-au racit si crema si foile . la rece peste noapte . de regula le umplu cu crema de vanilie in care adaug 100sau 200 gr de unt . deasupra ce pot sa am: zahar pudra . glazura . frisca simpla sau cu ceva fructe .

  • Fara foto

    Matei Violeta Dorina , 23 iunie 2014

    Aneta Frunza Daca tot pui o reteta, pune-o complet ! Sau e mereu acel interes de a devia vizitatorii si catre pagina proprie pentru a creste beneficiile ?!!!

    • Fara foto

      Aneta Frunza , 07 iunie 2014

      Uite ca iti dau si linkul,sa-ti fie mai usor... http://inbucatarielajanet.blogspot.ro/2013/02/prajitura-in-foi-cu-crema-de-lamaie.html

    • Fara foto

      Aneta Frunza , 07 iunie 2014

      Anca,daca te uiti mai atenta,la sfarsitul retetei,am dat un link,catre blogul meu,acolo ai sa gasesti si reteta de la foi.

    • Fara foto

      Monica Constantinescu , 03 iunie 2014

      asa e , eu nu m-am uitat prea atent pentru ca am reteta mea de la mama : ies 4-5 foi coapte 2-4 minute pe fundul tavii de la cuptor : 10 linguri zahar + 10 linguri ulei + 10 linguri lapte + 2 oua intregi + 1 lingura rasa amoniac stins in suc de lamiie ( nu bicarbonat ) + faina pina se face o coca mai tare ; se imparte coca in 5 , se intinde fiecare cu sucitorul pina la dimensiunea tavii si se coace ...; se umplu cu crema dorita si se acopera cu un servet ud si stors bine si sta la frigider asa o noapte ....

    • Fara foto

      Pistrila Dorina , 03 iunie 2014

      Monica Constantinescu care poza? am incercat si nu am gasit reteta pentru blat, te rog poti sa dai mai multe detalii. Multumesc

    • Fara foto

      Anca Pascu , 02 iunie 2014

      Si foile cum se fac? Ar fi interesant de aflat. Sau asta este marele secret al retetei?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • Pentru o tava de 35/25 cm:
  • - 3 foi coapte pe fundul tavii
  • Pentru crema:
  • -700 ml lapte
  • -130 g zahar
  • -5 galbenusuri
  • -30 g amidon alimentar
  • -30 g faina alba
  • -esenta de vanilie
  • -300 g mix fructe de padure
  • Pentru glazura:
  • -150 ml frisca lichida
  • -150 ciocolata

Raporteaza reteta

Retete
de frunza janet
Inghetata coapta

Inghetata coapta

Se face un pandispan (sau folositi biscuiti rotunzi), apoi il decupam cercuri. Pe acest biscuite

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Inghetate
Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Intr-un bol punem faina, macul, praful de copt si un praf de sare. In alt vas punem la topit margarina,

10 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pulpe false de pui

Pulpe false de pui

Mai intai am facut aluatul: am pus apa,uleiul si praful de sare si apoi faina,l-am framantat bine

14 voturi    5 comentarii
45 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
PRAJITURA CU GEM SI CREMA FINETI