Crema:
Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul,pana devin albiciase. Apoi adaugam faina si amidonul si amestecam bine. Dupa ce am amestecat bine, vom adauga laptele fiert cu vanilia,fierbinte,cate putin,amestecand continuu,pana terminam tot laptele.
Tot amestecul, il punem inapoi in vasul in care am fiert laptele si punem pe foc foarte mic,amestecand continuu,pana cand crema se ingroasa. Lasam la racit, amestecand din cand in cand, pentru a nu prinde crusta. Cand crema s-a racit aproape de tot, am adaugat cateva bucatele de ciocolata si am amestecat usor.
Montarea prajiturii:
Punem prima foaie de prajitura. Peste vom pune jumatate din crema. Peste crema vom presara jumatate din mixul de fructe de padure. Apoi vom pune a doua foaie,restul de crema si fructe de padure.Terminam cu a treia foaie, peste care vom pune glazura. Glazura ce am facut-o, din frisca lichida si ciocolata. Am pus pe foc mic frisca si ciocolata,cand s-a topit ciocolata,asa fierbinte am turnat-o peste prajitura.
Lasam de azi pe maine, sa se poata fragezi foile si apoi portionam si decoram cu frunze de menta si fructe de padure. Absolut delicioasa si aromata!
Reteta in pasi:
http://inbucatarielajanet.blogspot.ro/2014/05/prajitura-aroma-padurii.html
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajCarnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant.
Rulada de miel umpluta cu legumeDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii