Crema:
Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul,pana devin albiciase. Apoi adaugam faina si amidonul si amestecam bine. Dupa ce am amestecat bine, vom adauga laptele fiert cu vanilia,fierbinte,cate putin,amestecand continuu,pana terminam tot laptele.
Tot amestecul, il punem inapoi in vasul in care am fiert laptele si punem pe foc foarte mic,amestecand continuu,pana cand crema se ingroasa. Lasam la racit, amestecand din cand in cand, pentru a nu prinde crusta. Cand crema s-a racit aproape de tot, am adaugat cateva bucatele de ciocolata si am amestecat usor.
Montarea prajiturii:
Punem prima foaie de prajitura. Peste vom pune jumatate din crema. Peste crema vom presara jumatate din mixul de fructe de padure. Apoi vom pune a doua foaie,restul de crema si fructe de padure.Terminam cu a treia foaie, peste care vom pune glazura. Glazura ce am facut-o, din frisca lichida si ciocolata. Am pus pe foc mic frisca si ciocolata,cand s-a topit ciocolata,asa fierbinte am turnat-o peste prajitura.
Lasam de azi pe maine, sa se poata fragezi foile si apoi portionam si decoram cu frunze de menta si fructe de padure. Absolut delicioasa si aromata!
Reteta in pasi:
http://inbucatarielajanet.blogspot.ro/2014/05/prajitura-aroma-padurii.html

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii