Prajitura Aurelia (cu cocos)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura Aurelia (cu cocos)

Ingrediente

  • 5-6 oua,
  • 200g cocos,
  • 350g zahar,
  • 1 lingura zeama de lamaie/o lingurita otet,
  • 1 lingura faina,
  • 1 budinca vanilie,
  • 350ml lapte,
  • 1 pachet unt

Mod de preparare

Blatul: 5 albusuri se bat spuma tare cu 200g zahar si 1 lingura zeama de lamaie. Apoi se adauga nuca de cocos si se amesteca si eventual o lingura de faina. Se coace la foc mic in tava tapetata/cu hartie de copt.

Crema: Se fierbe o budinca de vanilie in 350ml lapte cu 150-180g zahar. Cand e gata se incorporeaza amestecand rapid galbenusurile. Cand crema s-a racit (e la acelasi temperatura cu untul), se bate untul cu mixerul si se adauga cate o lingura de budinca pana se incorporeaza.

Blatul se taie in 2 sau 3 (in functie de cat de mare e tava) si se pune intre bucati crema. Deasupra se poate turna putina glazura de ciocolata sau se pune si deasupra crema si se rade ciocolata. Cel mai bine e sa se lase peste noapte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise