autor:

Anca E. Voicu

» » Prajituri

Prajitura Aurora

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 martie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 martie 2015

Ingrediente
Pentru foi:, , , 5 oua, 5 linguri de zahar, 1 lingura zahar vanilat, 1 lingura praf de copt, 5 linguri de faina, 5 linguri ulei, 1 varf de lingurita de sare, Coloranti alimentari: verde si rosu., , Pentru creme:, , Jumatate de plic crema vanilie, Jumatate de plic crema ciocolata, Cate 125 ml lapte pentru fiecare crema, Cate 1 lingura de zahar pentru fiecare crema., Pentru glazura:, 100 g ciocolata neagra, 50 ml lapte

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Pentru ca imi plac luminile aurorei boreale, m-am gandit sa fac o prajitura cu foi in culorile aurorei. Astfel, prajitura mea are trei foi (una alba, una verde si una roz) si 2 creme: vanilie si ciocolata. Puteti colora cremele si aluaturile dupa gust si imaginatie :)











Blatul:

Se preincalzeste cuptorul. Se separa ouale. Se amesteca albusurile si 1 varf de lingurita de sare cu mixerul, pana obtinem o spuma consistenta, nu bezea.



Apoi se mixeaza si galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat si se toarna peste spuma de albusuri. Se amesteca, se toarna incet si uleiul, se adauga si faina cu praful de copt si se omogenizeaza.



Se imparte compozitia in trei castroane: primul ramane alb, in al doilea adaugam cateva picaturi de colorant rosu, iar in cel de-al treilea adaugam colorant verde. Daca nu doriti sa folosit coloranti si aveti o optiune mai buna, cu atat mai bine. Puteti folosi zeama de dulceata, insa trebuie sa tineti cont ca se comporta diferit: cea de la visine, de exemplu, face ca aluatul sa devina gri, nu rosu. Insa puteti experimenta.



Se toarna compozita pentru primul aluat intr-o tava, pe foaie de copt, se intinde bine astfel incat sa obtinem o foaie subire si se da la cuptorul incins pentru 10-15 minute, la foc mediu. Eu am folosit o tava de 26x20, iar foile au iesit subtiri.



Coacem pe rand fiecare aluat si le lasam la racit.



Cremele:



Preparam crema de vanilie: intr-un vas se amesteca jumatate de plic de vanilie Dr.Oetker cu 125 ml lapte si 1 lingura de zahar pana se obtine o crema consistenta. Se procedeaza la fel si pentru crema de ciocolata. Dupa ce ati preparat cremele, dati deoparte cateva linguri din fiecare crema pentru a orna prajitura.



Glazura:



Se incalzeste laptele pe foc, dar cu grija, caci nu trebuie sa fiarba. El trebuie doar incalzit. Apoi se toarna in vasul in care am rupt ciocolata bucatele mici. Amestecam sa se omogenizeze. Vom obtine o glazura lichida. O puteti prepara dupa gust, folosind mai mult sau mai putin lapte.



Se asambleaza astfel: ca baza am folosit blatul alb, am adaugat crema de ciocolata, blatul verde, crema de vanilie si apoi blatul roz.



Se toarna glazura de ciocolata peste prajitura, apoi se da la frigider macar 30 de minute sa se inchege glazura.



Acum se decoreaza cu flori din crema ramasa si se poate servi.



Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Aurora" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Aurora

Prajitura Aurora

Am sa incep intii sa va povestesc cum a iesit aceasta reteta.Dupa cum am mai scris am trei copiii,care

12 voturi    11 comentarii
45 min
Prajituri
profiterol cu lamaie

profiterol cu lamaie

Coaja de la 2 lamai si sucul de la 3 lamai(cca 120 ml) impreuna cu 100 g zahar se pun la fiert pt

3 voturi    9 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Anca Elena Voicu , 03 aprilie 2015

    va multumesc pentru aprecieri

  • Fara foto

    Aurora Coroliuc , 01 aprilie 2015

    ESTE FOARTE BUNA! MERITA INCERCATA

  • Fara foto

    Cristina G (Chef de cuisine) , 29 martie 2015

    Arata delicios...

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 1 lingura praf de copt
  • 5 linguri de faina
  • 5 linguri ulei
  • 1 varf de lingurita de sare
  • Coloranti alimentari: verde si rosu.
  • Pentru creme:
  • Jumatate de plic crema vanilie
  • Jumatate de plic crema ciocolata
  • Cate 125 ml lapte pentru fiecare crema
  • Cate 1 lingura de zahar pentru fiecare crema.
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata neagra
  • 50 ml lapte

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

7 voturi    4 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

2 voturi    0 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Fara foto

Cristina G (Chef de cuisine)

Arata delicios...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere si zaharina