autor:

Fara foto

» » Prajituri

prajitura barbi

Autor: anca (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anca (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 decembrie 2009

Ingrediente
6oua,15gr zahar,,2linguri cacao,4linguri nuca macinata,faina cat cuprinde,zahar vanilat,1plic de praf de copt,pentru sirop2pahare apa,esenta rom,1pahar zahar.crema finety,pe deasutpra se pune o pasta de zahar formata din 450gr zahar farin cumparat din comert dar sa iba amidon in compozitie,30ml apa,5gr gelatina,50gr glucoza si coloranti praf

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

19 voturi

Mod de preparare

prepararea blatului:se separa oulele albusurile de galbenusuri,albusurile se bat spuma cu zaharul pana se topeste,peste galbenusuri se pun 2 linguri de ulei si se mesteca pana se omogeniozeaza.se toarna cate putin peste albusuri si se mesteca bine dupa care se adauga nucile macinate cacao si se amesteca.se mai adauga zaharul vanilat si praful de copt si faina cat cuprinde ca sa iasa un aluat gros ca la cheguri.se ia o forma ca acelea de savarine dar mare se tapateaza cu ulei si se pune hartie de copt si se rastoarna tot aluatul .cuptorul trebuie sa fie incins la 170grade si se lasa sa se coaca cam 1ora.se verifica blatul daca este copt cu un pai ,daca nu se ia nici un pic e coca pe pai atunci este copt.se face siropul de apa cu zahar si esenta de rom .se scoate blatul si se taie pe din doua si se insiropeaza.crema de finety se incalzaste putin ca sa se poata intinde cu cutitul ,dupa ce sa terminat de intins se pune celalalt blat deasupra si se baga la frigider.se apuca sa se faca pasta de zahar asfel:se pune gelatina la unflat si se pune pe foc la care se adauga si glucoza sa se incalzeasca sa devina lichida sa nu fiarba.se ia un castron in care se pune zaharul farin si se face o gaura in mijloc unde se toarna acest sirop si se amesteca bine cu mana sau cu robotul de bucatarie.se imparte in doua ,una ramane alba iar cealalta se pune putin rosu ca sa devina roz.daca pasta se lipeste de mana mai trebuie adaugat putin zahar farin sau daca este prea tare se poate pune cateva picaturi de apa.dupa ce este gat se intinde pa masa o bucata de folie din acea care se lipeste de plastic si se pune o bucata de aluat si se mai pune alata bucata de folie pe deasupra si se intinde cu sucitorul ca sa ajunga la dimesnsiune dorita ca sa acopere tot tortul si in jos pe blat pana la platou.grosimea trebuie sa fie de 2mm ca sa se poata pune usor
se ia un platou putin mai mare si se pune deasupra pe pasta de zahar intinsa inainte sa fie loata folia de deasupra si se taie pasta de zahar cu un cutit cu zimturi mai mari care se gaseste in comert pentru ai da un aspect placut.se ia folia din partisi se pune pe tort cu partea care nu mai are folie in jos pe blat.se dezlipeste usor de pa pasta .se mai face si cu cealalta bucata care sa facut roz la fel ca la prima numai ca la urma dupa ce a fost intinsa bine se taie un triunghi si se pune cu lipsa acelui triunghi in fata tortului.se taie tot dupa forma unui platou putin mai mare si tot cu ecel cutit
se ia o papusa micuta barbi se desfac picioarele si hainele depe ea si se face o bluzita din acea pasta de zahar.se ia un pahar cu care se face o gaura in mijlocul tortului unde se infige papusa cu putin din corp,dupa ce a fost pusa si cea roz
unde este triunghiul decupat se ia colturile si se ridica putin in sus pentru ai da un aspect frumos rochitei.la urma se pun niste bombonele arginti in acel triunghi pe partea alba .acele bombonele le procurati din comert.pofta buna si sa il faceti cu placere ca este foarte bun si sa il mancati sanatosi
Daca ti-a placut reteta noastra "prajitura barbi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

7 voturi    4 comentarii
35 min
Prajituri
Chinezoaica

Chinezoaica

Mixam untul moale cu zahar, pana devine ca o spuma cremoasa. Adaugam si faina amestecata in prealabil

52 voturi    17 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • NADIA MARIA

    NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 17 martie 2010

    Foarte frumos tortuletul tau si frumos prezentata reteta cu lux de amanunte.Felicitari

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

19 voturi

Ingrediente

  • 6oua,15gr zahar,,2linguri cacao,4linguri nuca macinata,faina cat cuprinde,zahar vanilat,1plic de praf de copt,pentru sirop2pahare apa,esenta rom,1pahar zahar.crema finety,pe deasutpra se pune o pasta de zahar formata din 450gr zahar farin cumparat din comert dar sa iba amidon in compozitie,30ml apa,5gr gelatina,50gr glucoza si coloranti praf

Raporteaza reteta

NADIA MARIA

NADIA MARIA (Chef de cuisine)

Foarte frumos tortuletul tau si frumos prezentata reteta cu lux de amanunte.Felicitari

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Prajitura '' Lambada "