autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura barfitoare

Autor: andralore (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andralore (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 martie 2011

Ingrediente
Pentru blat ai nevoie de:, 150 grame unt/margarina, 150 grame zahar, 1 plic zahar vanililat, 3 oua, 175 grame faina, putina sare, 1 lingurita praf de copt, 5 linguri lapte, 3-4 mere depinde de marime, Pentru sos, 125 grame smantana, 50 grame zahar, 1 plic zahar vanililat, 2 linguri gem caise

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Mixezi:untul/margarina cu zahar, zahar vanililat,galbenusurile, faina, , praful de copt si laptele, pana obtii un aluat omogen. Bati albusurile cu putina sare separat. Apoi adaugi albusurile in compozitia obtinuta anterior. Amesteci noua compozitie cu lingura de lemn pana se omogenizeaza, se obtine un aluat subtire, care curge.Asezi aluatul intr-o tava unsa cu unt.
Merele taiate feliute le aranjezi in tava. Eu nu am fost foarte inspirata, deci le-am pus normal.
Peste mere pui sos.
Sosul se obtine astfel: se mixeaza smantana cu zahar, zahar vanililat si gemul de caise.
Dai la cuptor.
Prajitura ideala pentru o cana de cafea sau lapte, atunci cand nu avem chef sa ne complicam cu altceva. E delicioasa!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura barfitoare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Pandispan cu nectarine

Pandispan cu nectarine

Spalam si taiem cubulete mici nectarinele, separam albusul de galbenus. Albusul se bate spuma tare,

3 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri
Prajitura '' Lambada

Prajitura '' Lambada "

Blatul se face astfel: Se separa albusul de galbenus si albusurile se bat spuma cu zaharul, apoi

31 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 12 februarie 2013

    :) Denumire interesanta, reteta rapida si gustoasa !

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 07 martie 2011

    ce nume interesant, dar la gust cred ca e un deliciu!

  • monik

    monik (Chef de cuisine) , 07 martie 2011

    foarte interesanta si delicioasa am salvato in cartea mea de retete si o voi incerca cat de curand.voi reveni cu poze

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat ai nevoie de:
  • 150 grame unt/margarina
  • 150 grame zahar
  • 1 plic zahar vanililat
  • 3 oua
  • 175 grame faina
  • putina sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 5 linguri lapte
  • 3-4 mere depinde de marime
  • Pentru sos
  • 125 grame smantana
  • 50 grame zahar
  • 1 plic zahar vanililat
  • 2 linguri gem caise

Raporteaza reteta

Retete
de andralore
Porcusori Misicu

Porcusori Misicu

Se prepara clatitele dupa urmatoarea reteta: - faina,lapte si apa minerala, un borcan mic de iaurt,la

1 vot    2 comentarii
2h
Aperitive cu carne
Ochiul soacrei

Ochiul soacrei

Se taie sunca fasii subtiri, iar apoi se rade cascavalul. Galbenusul se bate cu ketchupul. Presari

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Oua umplute

Oua umplute

Se prajesc sunca si carnatul. Se taie marunt castravetele, gogosarul, sunca si carnatul. Dupa

2 voturi    2 comentarii
1h
Aperitive cu oua

Floare de colt (Chef de cuisine)

:) Denumire interesanta, reteta rapida si gustoasa !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura turnata cu branza si visine Prajitura turnata cu branza si visine

Ouale, sarea si zaharul se mixeaza. Se adauga uleiul, laptele, esenta de vanilie, faina si praful de copt si se omogenizeaza. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Choux a la framboise Choux a la framboise

Choux: Se pun la fiert apa cu untul și un praf de sare. Când fierbe apa, se adaugă făina (cernută) toată odată, se amestecă

0 voturi    0 comentarii
3h 15 min
Dulciuri diverse
Inghetata falsa