autor:

LAVINIA ARDELEAN

» » Prajituri

Prajitura benedikt

Autor: LAVINIA ARDELEAN (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 septembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LAVINIA ARDELEAN (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 septembrie 2008

Ingrediente
blat: 7 oua, 13 ling.zahar, 1 cana nuca macinata, 2 ling. cacao, 5 ling.faina, 1 praf de copt., , crema: 4 galbenusuri, 5-6 ling.lapte, 15 ling.zahar, o margarina., , glazura: 4 albusuri, 10 ling.zahar, 1 budinca de capsuni

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Blat: se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, nuca macinata, faina si praful de copt. Se omogenizeaza usor si se pune in tava unsa, se da la cuptor.

Crema: 4 galbenusuru se bat pe aburi cu 5-6 ling. lapte si cu zaharul. Cand crema este rece se adauga la margarina frecata spuma, apoi se adauga stafide, rahat taiat cubulete mici, ciocolata - din fiecare cate o lingura sau dupa gustul fiecaruia. Se intinde crema peste blatul racit. Pentru glazura se bat albusurile cu zahar pe aburi, apoi se pune budinca praf. Se lasa sa se racesca putin si se intinde peste crema.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura benedikt" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tort aniversar

Tort aniversar "cioco"

Se fac 2 blaturi astfel: se impart ingredientele in mod egal. Se face primul blat de cacao: 3 oua

3 voturi    0 comentarii
3h 45 min
Prajituri
Prajitura cu crema  la rece

Prajitura cu crema la rece

Preparare pandispan:Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma cu zaharul.Galbenusurile

8 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
169.99 lei
135.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 05 iulie 2009

    Cred ca e bun!

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • blat: 7 oua
  • 13 ling.zahar
  • 1 cana nuca macinata
  • 2 ling. cacao
  • 5 ling.faina
  • 1 praf de copt.
  • crema: 4 galbenusuri
  • 5-6 ling.lapte
  • 15 ling.zahar
  • o margarina.
  • glazura: 4 albusuri
  • 10 ling.zahar
  • 1 budinca de capsuni

Raporteaza reteta

Retete
de LAVINIA ARDELEAN
Prajitura cu crema capuccino

Prajitura cu crema capuccino

blat 1: se bat albusele spuma, se adauga zaharul, faina si nuca de cocos. Se unge o tava bine si

1 vot    1 comentariu
2h
Prajituri
Tort cu fructe

Tort cu fructe

6 galbenusuri se freaca spuma cu 250 gr. zahar separat gelatina se pune la inmuiat in apa calduta.

4 voturi    10 comentarii
2h
Torturi
TORT DE CIOCOLATA

TORT DE CIOCOLATA

Blat.se bat albusele bine apoi se adauga tot cate 2 ling.zahar se adauga galbenusele apoi nuca,faina

2 voturi    5 comentarii
2h
Torturi
mirey

mirey (Chef de cuisine)

Cred ca e bun!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Briose brownie cu crema de ciocolata alba