autor:

LAVINIA ARDELEAN

» » Prajituri

Prajitura benedikt

Autor: LAVINIA ARDELEAN (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 septembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LAVINIA ARDELEAN (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 septembrie 2008

Ingrediente
blat: 7 oua, 13 ling.zahar, 1 cana nuca macinata, 2 ling. cacao, 5 ling.faina, 1 praf de copt., , crema: 4 galbenusuri, 5-6 ling.lapte, 15 ling.zahar, o margarina., , glazura: 4 albusuri, 10 ling.zahar, 1 budinca de capsuni

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Blat: se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, nuca macinata, faina si praful de copt. Se omogenizeaza usor si se pune in tava unsa, se da la cuptor.

Crema: 4 galbenusuru se bat pe aburi cu 5-6 ling. lapte si cu zaharul. Cand crema este rece se adauga la margarina frecata spuma, apoi se adauga stafide, rahat taiat cubulete mici, ciocolata - din fiecare cate o lingura sau dupa gustul fiecaruia. Se intinde crema peste blatul racit. Pentru glazura se bat albusurile cu zahar pe aburi, apoi se pune budinca praf. Se lasa sa se racesca putin si se intinde peste crema.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura benedikt" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu nectarine

Prajitura cu nectarine

Galbenusurile se bat cu 180 g zahar si cu vanilia, pana se albesc si-si maresc volumul. Se adauga

10 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu ciocolata

Prajitura cu ciocolata

Incingem cuptorul la 180 grade. Tapetam o tava cu hartie cerata. Intr-un castron topim untul si ciocolata

1 vot    0 comentarii
50 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 05 iulie 2009

    Cred ca e bun!

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • blat: 7 oua
  • 13 ling.zahar
  • 1 cana nuca macinata
  • 2 ling. cacao
  • 5 ling.faina
  • 1 praf de copt.
  • crema: 4 galbenusuri
  • 5-6 ling.lapte
  • 15 ling.zahar
  • o margarina.
  • glazura: 4 albusuri
  • 10 ling.zahar
  • 1 budinca de capsuni

Raporteaza reteta

Retete
de LAVINIA ARDELEAN
Prajitura cu crema capuccino

Prajitura cu crema capuccino

blat 1: se bat albusele spuma, se adauga zaharul, faina si nuca de cocos. Se unge o tava bine si

1 vot    1 comentariu
2h
Prajituri
Tort cu fructe

Tort cu fructe

6 galbenusuri se freaca spuma cu 250 gr. zahar separat gelatina se pune la inmuiat in apa calduta.

4 voturi    10 comentarii
2h
Torturi
TORT DE CIOCOLATA

TORT DE CIOCOLATA

Blat.se bat albusele bine apoi se adauga tot cate 2 ling.zahar se adauga galbenusele apoi nuca,faina

2 voturi    5 comentarii
2h
Torturi
mirey

mirey (Chef de cuisine)

Cred ca e bun!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Tarta cu pere si malai