autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura „betiva”

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente pentru blat: 400 g zahar, 100 g cacao, 250 ml lapte, 250 g faina, 250 g unt, 3 oua, esenta de rom, praf de copt., , Crema: 200 g unt, 150 g zahar pudra, 50 g cacao, mai sunt necesare cateva visine din visinata, , coniac pentru stropit foile, alune prajite, taiate marunt.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

30 voturi

Mod de preparare

Blatul - Untul se freaca cu zaharul si cacao. Se adauga laptele si esenta de rom, si se pun toate acestea la fiert pana ce compozitia se ingroasa. Dupa ce se raceste se adauga praful de copt, stins in putina zeama de lamaie, si cele 250 g zahar.

Se separa cele 3 oua, iar galbenusurile se amesteca in compozitie. Albusurile se bat spuma si se incorporeaza si ele in compozitie, amestecand usor de jos in sus, dupa care se toarna intr-o tava lata, unsa cu unt si tapetata cu hartie pergament, care se da la cuptor (incalzit in prealabil).

Dupa ce blatul este gata si s-a racit, se taie pe jumatate si se stropesc cele doua foi rezultate cu coniac. Crema se obtine amestecand untul spuma, dupa care se adauga zaharul si cacao. Se unge o foaie cu aceasta crema (din care opriti putin si pentru decor), se presara visinele bine scurse (fara samburi). Se aseaza cea de-a doua foaie si se apasa usor pe toata suprafata, ca sa faca priza. Deasupra se unge cu crema ramasa si se presara alunele maruntite. Se pot taia patrate sau romburi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura „betiva”" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu visine, caise si ananas

Prajitura cu visine, caise si ananas

Am scurs visinele din compot si ananasul din conserva, am pus caisele in apa sa se inmoaie putin. Ingredientele

13 voturi    5 comentarii
1h 20 min
Retete de post
Prajitura cu mere intregi umplute cu stafide sau nuca macinata

Prajitura cu mere intregi umplute cu stafide sau nuca macinata

Trebuie sa aveti o tava ceva mai inalta, cam de 10cm. In tava mea de 20x40 imi incap 12 mere, voi

18 voturi    9 comentarii
1h 15 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 iunie 2011

    Cred ca e buna. Imi pare rau ca s-a intamplat sa omiti etapa cu faina, insa te rugam daca ai instiintare despre comentariile noastre, revino si modifica reteta, fiindca e posibil acest lucru. Iti multumim.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 20 martie 2010

    Cred ca lipseste faina la blat.

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 22 noiembrie 2009

    Făina se pune cu laptele şi untul frecat la foc până se îngroaşă.

    • Fara foto

      violeta , 21 august 2009

      Si faina din blat unde ai lasat-o?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

25 min

30 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat: 400 g zahar
  • 100 g cacao
  • 250 ml lapte
  • 250 g faina
  • 250 g unt
  • 3 oua
  • esenta de rom
  • praf de copt.
  • Crema: 200 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 50 g cacao
  • mai sunt necesare cateva visine din visinata
  • coniac pentru stropit foile
  • alune prajite
  • taiate marunt.

Raporteaza reteta

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Cred ca e buna. Imi pare rau ca s-a intamplat sa omiti etapa cu faina, insa te rugam daca ai instiintare despre comentariile noastre, revino si modifica reteta, fiindca e posibil acest lucru. Iti multumim.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Paleuri cu ciocolata Paleuri cu ciocolata

Se mixează spumă untul cu zahărul. Se adaugă pe rând ouăle şi vanilia, iar la sfărşit se încorporează făina cernută

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu mascarpone si crusta de nuca Prajitura cu mascarpone si crusta de nuca

Se prepara rulada mixand albusurile cu zaharul si galbenusurile cu uleiul.Se amesteca torul si adaugam faina.Se coace blataul in forma

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Bombonele din resturi