autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura „betiva”

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente pentru blat: 400 g zahar, 100 g cacao, 250 ml lapte, 250 g faina, 250 g unt, 3 oua, esenta de rom, praf de copt., , Crema: 200 g unt, 150 g zahar pudra, 50 g cacao, mai sunt necesare cateva visine din visinata, , coniac pentru stropit foile, alune prajite, taiate marunt.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

30 voturi

Mod de preparare

Blatul - Untul se freaca cu zaharul si cacao. Se adauga laptele si esenta de rom, si se pun toate acestea la fiert pana ce compozitia se ingroasa. Dupa ce se raceste se adauga praful de copt, stins in putina zeama de lamaie, si cele 250 g zahar.

Se separa cele 3 oua, iar galbenusurile se amesteca in compozitie. Albusurile se bat spuma si se incorporeaza si ele in compozitie, amestecand usor de jos in sus, dupa care se toarna intr-o tava lata, unsa cu unt si tapetata cu hartie pergament, care se da la cuptor (incalzit in prealabil).

Dupa ce blatul este gata si s-a racit, se taie pe jumatate si se stropesc cele doua foi rezultate cu coniac. Crema se obtine amestecand untul spuma, dupa care se adauga zaharul si cacao. Se unge o foaie cu aceasta crema (din care opriti putin si pentru decor), se presara visinele bine scurse (fara samburi). Se aseaza cea de-a doua foaie si se apasa usor pe toata suprafata, ca sa faca priza. Deasupra se unge cu crema ramasa si se presara alunele maruntite. Se pot taia patrate sau romburi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura „betiva”" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu visine

Prajitura cu visine

Batem bine albusurile cu zaharul adaugam galbenusurile pe rand, lamaia, vanilia, bicarbonatul si

2 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri
Prajitura cu iaurt si dulceata

Prajitura cu iaurt si dulceata

Iaurtul se bate cu cele 10 linguri de zahar timp de un minut,se amesteca cu dulceata,cubuletele de

3 voturi    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 iunie 2011

    Cred ca e buna. Imi pare rau ca s-a intamplat sa omiti etapa cu faina, insa te rugam daca ai instiintare despre comentariile noastre, revino si modifica reteta, fiindca e posibil acest lucru. Iti multumim.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 20 martie 2010

    Cred ca lipseste faina la blat.

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 22 noiembrie 2009

    Făina se pune cu laptele şi untul frecat la foc până se îngroaşă.

    • Fara foto

      violeta , 21 august 2009

      Si faina din blat unde ai lasat-o?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

25 min

30 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat: 400 g zahar
  • 100 g cacao
  • 250 ml lapte
  • 250 g faina
  • 250 g unt
  • 3 oua
  • esenta de rom
  • praf de copt.
  • Crema: 200 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 50 g cacao
  • mai sunt necesare cateva visine din visinata
  • coniac pentru stropit foile
  • alune prajite
  • taiate marunt.

Raporteaza reteta

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Cred ca e buna. Imi pare rau ca s-a intamplat sa omiti etapa cu faina, insa te rugam daca ai instiintare despre comentariile noastre, revino si modifica reteta, fiindca e posibil acest lucru. Iti multumim.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec cu visine Chec cu visine

Albusurile se bat spuma, adaugam zaharul si continuam sa batem bezeaua pana se topeste zaharul. Galbenusurile se amesteca cu untul

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Papanasi cu dulceata de coacaze negre Papanasi cu dulceata de coacaze negre

Intr-un bol punem branza, galbenusurile, razatura de lamaie, zaharul vanilat, faina impreuna cu praful de copt. Separat batem albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Negresa clasica