autor:

diana

» » Prajituri

Prajitura Betivul

Autor: diana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: diana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 martie 2010

Ingrediente
* Blatul: 6 oua,, * 6 ling apa rece,, * 300 g zahar, * 250 g faina, * 1/2 plic praf de copt, * 1 lamaie, * 1 plic zahar vanilat sau 1 fiola esenta de vanilie, , * Crema:, * jumatate de blat, * 200 ml rom, * 250 g nuca macinata, * 100g unt sau margarina, * sucul si coaja de la 1/2 lamaie, * 5 lingzahar pudra, * o ceasca visine din visinata curatate de samburi(se pot pune si visine fara alcool)., , * Glazura: 150 g zahar pudra se freaca cu 2 ling apa clocotita,2 ling cacao si 1 ling unt.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

pt blat: se freaca galbenusurile cu 200 g zahar, se adauga apa ,faina amestecata cu praful de copt, sucul de la1/2 lamaie, iar la sfarsit se adauga albusurile batute cu 100g de zahar. Se coace intr-o tava unsa si tapetata cu faina sau hartie ptr. copt.
cand s-a racit se taie in doua pe orizontal, jumatate se foloseste la crema

crema:o jumatate de blat se faramiteaza, se adauga romul, nuca macinata, untul, sucul si coaja de lamaie, zaharul pudra si visinele

se unge blatul cu gem de caise se pune crema iar peste crema glazura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Betivul" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura pufoasa cu crema de branza

Prajitura pufoasa cu crema de branza

Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, iar galbenusurile le batem cu zaharul

11 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Biscuiti cu portocale

Biscuiti cu portocale

Frecam untura cu zaharul, pana ce aproape s-a topit zaharul si amestecul devine cremos, adaugam rand

9 voturi    10 comentarii
3h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2013

    Interesanta si in acelasi timp foarte bunaaaaaaa!!!!!

  • NADIA MARIA

    NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 03 martie 2010

    Un betiv ce nu face rau la nimeni doar aporteaza niste calorii . Bun ,bun.Eu urasc betivii dar pe asta nu ai cum sa-l urasti.

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 03 martie 2010

    Foarte interesanta reteta!

    • fragolina bianca

      fragolina bianca (Chef de cuisine) , 03 martie 2010

      am salvat reteta si cred ca o sa fie unicul betiv bun!

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 03 martie 2010

      Delicioasa....

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 03 martie 2010

      Super aromata si prezentare foarte eleganta*****

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 02 martie 2010

      Tare bun betivul asta.

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 02 martie 2010

      E delicios "betivul" !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • * Blatul: 6 oua,
  • * 6 ling apa rece,
  • * 300 g zahar
  • * 250 g faina
  • * 1/2 plic praf de copt
  • * 1 lamaie
  • * 1 plic zahar vanilat sau 1 fiola esenta de vanilie
  • * Crema:
  • * jumatate de blat
  • * 200 ml rom
  • * 250 g nuca macinata
  • * 100g unt sau margarina
  • * sucul si coaja de la 1/2 lamaie
  • * 5 lingzahar pudra
  • * o ceasca visine din visinata curatate de samburi(se pot pune si visine fara alcool).
  • * Glazura: 150 g zahar pudra se freaca cu 2 ling apa clocotita,2 ling cacao si 1 ling unt.

Raporteaza reteta

Retete
de diana
Prajitura caramel

Prajitura caramel

Pentru prepararea blatului: Albusurile se bat spuma. Se fierbe zaharul cu apa pana se formeaza

23 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tort aniversar

Tort aniversar

Am copt 2 blaturi a cate 6 oua fiecare si jumatate din ingrediente Pt un blat: se separa albusurile

6 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Torturi
Melci cu budinca

Melci cu budinca

Se dizolva drojdia in lapte cu o lingura de zahar si 2 linguri de faina, se lasa sa stea10 minute. Oul

9 voturi    7 comentarii
3h
Prajituri

COSTEO (Chef de cuisine)

Interesanta si in acelasi timp foarte bunaaaaaaa!!!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Prajitura egipteana cu nuca si caramel