Amestecati drojdia cu doua linguri de lapte si putin zahar si lasati la dospit. Intre timp, amestecati toate celelalte ingrediente si apoi adaugati laptele cu drojdia si faina cat este necesara pentru obtinerea unui aluat potrivit de tare. Aluatul trebuie sa fie ca cel de paine. Impartiti aluatul in doua parti egale. In una din parti incorporati cacaua si omogenizati. Fiecare jumatate se imparte in cate 4 bucati. Intindeti pe planseta o foiae rotunda de aluat alb, peste care puneti o foaie cu cacao, la fel de mare. Taiati foile suprapuse in raze. Rulati fiecare bucata de aluat din exterior spre interior si asezati cornuletele obtinute in tava unsa. Coaceti-le in cuptor la foc potrivit pana ce se rumenesc. Imediat ce sunt scoase din cuptor (cat sunt fierbinti inca) bagati-le in siropul de zahar fierbinte si ouneti-le la racit pe o farfurie, tapetata cu nuci macinate.
VARIANTE:
1. Faceti 2 foi dreptunghiulare albe si 2 negre, de aceeasi dimensiune, si suprapuneti-le alternativ. Taiati apoi baghete din aluat cu latimea de 3 cm si lungimea de 5cm. Coaceti la foc potrivit.
2. Suprapuneti o foaie alba peste una neagra si
rulati-le. Taiati ruloul in felii cu grosimea de 2cm. Bagati-le in sirop si presarati-le cu nuci macinate. Puneti feliile intr-o tava unsa si tapetata si coaceti-le la foc potrivit.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii