PRAJITURA BICOLORA

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat: 300g lapte caldut, 25 g drojdie, 100g zahar, 2 oua batute, 200 ml ulei, 3 linguri cacao, 1 lingurita praf de copt, faina cat cuprinde (aprox, 600-900g), sare
  • Pentru sirop: 400g zahar, 200 ml apa, nuci macinate pentru ornat

Mod de preparare

Amestecati drojdia cu doua linguri de lapte si putin zahar si lasati la dospit. Intre timp, amestecati toate celelalte ingrediente si apoi adaugati laptele cu drojdia si faina cat este necesara pentru obtinerea unui aluat potrivit de tare. Aluatul trebuie sa fie ca cel de paine. Impartiti aluatul in doua parti egale. In una din parti incorporati cacaua si omogenizati. Fiecare jumatate se imparte in cate 4 bucati. Intindeti pe planseta o foiae rotunda de aluat alb, peste care puneti o foaie cu cacao, la fel de mare. Taiati foile suprapuse in raze. Rulati fiecare bucata de aluat din exterior spre interior si asezati cornuletele obtinute in tava unsa. Coaceti-le in cuptor la foc potrivit pana ce se rumenesc. Imediat ce sunt scoase din cuptor (cat sunt fierbinti inca) bagati-le in siropul de zahar fierbinte si ouneti-le la racit pe o farfurie, tapetata cu nuci macinate.

VARIANTE:

1. Faceti 2 foi dreptunghiulare albe si 2 negre, de aceeasi dimensiune, si suprapuneti-le alternativ. Taiati apoi baghete din aluat cu latimea de 3 cm si lungimea de 5cm. Coaceti la foc potrivit.

2. Suprapuneti o foaie alba peste una neagra si

rulati-le. Taiati ruloul in felii cu grosimea de 2cm. Bagati-le in sirop si presarati-le cu nuci macinate. Puneti feliile intr-o tava unsa si tapetata si coaceti-le la foc potrivit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise