autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

PRAJITURA BICOLORA

Autor: simona moraru (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: simona moraru (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 martie 2009

Ingrediente
Pentru aluat: 300g lapte caldut, 25 g drojdie, 100g zahar, 2 oua batute, 200 ml ulei, 3 linguri cacao, 1 lingurita praf de copt, faina cat cuprinde (aprox, 600-900g), sare, Pentru sirop: 400g zahar, 200 ml apa, nuci macinate pentru ornat

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Amestecati drojdia cu doua linguri de lapte si putin zahar si lasati la dospit. Intre timp, amestecati toate celelalte ingrediente si apoi adaugati laptele cu drojdia si faina cat este necesara pentru obtinerea unui aluat potrivit de tare. Aluatul trebuie sa fie ca cel de paine. Impartiti aluatul in doua parti egale. In una din parti incorporati cacaua si omogenizati. Fiecare jumatate se imparte in cate 4 bucati. Intindeti pe planseta o foiae rotunda de aluat alb, peste care puneti o foaie cu cacao, la fel de mare. Taiati foile suprapuse in raze. Rulati fiecare bucata de aluat din exterior spre interior si asezati cornuletele obtinute in tava unsa. Coaceti-le in cuptor la foc potrivit pana ce se rumenesc. Imediat ce sunt scoase din cuptor (cat sunt fierbinti inca) bagati-le in siropul de zahar fierbinte si ouneti-le la racit pe o farfurie, tapetata cu nuci macinate.

VARIANTE:
1. Faceti 2 foi dreptunghiulare albe si 2 negre, de aceeasi dimensiune, si suprapuneti-le alternativ. Taiati apoi baghete din aluat cu latimea de 3 cm si lungimea de 5cm. Coaceti la foc potrivit.

2. Suprapuneti o foaie alba peste una neagra si
rulati-le. Taiati ruloul in felii cu grosimea de 2cm. Bagati-le in sirop si presarati-le cu nuci macinate. Puneti feliile intr-o tava unsa si tapetata si coaceti-le la foc potrivit.
Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA BICOLORA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prăjitură bicoloră cu vișine

Prăjitură bicoloră cu vișine

-Se spală vișinele, se scot sâmburii și se pun la scurs într-o sită. (Deoarece vișinele

14 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu visine

Tarta cu visine

Se face un aluat fraged din unt/ margarina Rama, faina, zahar, esenta vanilie si 3 galbenusuri.Se

4 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 15 %
289.99 lei
246.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat: 300g lapte caldut
  • 25 g drojdie
  • 100g zahar
  • 2 oua batute
  • 200 ml ulei
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • faina cat cuprinde (aprox
  • 600-900g)
  • sare
  • Pentru sirop: 400g zahar
  • 200 ml apa
  • nuci macinate pentru ornat

Raporteaza reteta

Retete
de simona moraru
CHEC CU MERE

CHEC CU MERE

Merele rase si zaharul se amesteca si se lasa o ora. Apoi se amesteca cu ouale, faina si amoniacul,

5 voturi    4 comentarii
2h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Rulada Ducesa Rulada Ducesa

Ruladă în ruladă (foaie de cacao în interiorul unei foi albe) cu cremă de ciocolată, gem de căpşuni, portocale, nuci

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tiramisu rețeta originală Tiramisu rețeta originală

Mod de preparare Tiramisu rețeta originală: Se separa albusurile de galbenusuri. In albusuri se adauga 3 linguri zahar si se amesteca

6 voturi    4 comentarii
30 min
Prajituri
Spirala cu ciocolata