Prajitura Boci Szelet (vacuta patata)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Prajitura Boci Szelet (vacuta patata)

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • 4 oua
  • 150 gr zahar
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 180 gr faina
  • 3 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Ingrediente pentru crema de branza:
  • 500 gr branza de vaci
  • 1 ou
  • 50 gr gris
  • 200 gr zahar
  • coaja de la o lamaie
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Pornim cuptorul la 180 grade.

Separam ouale , albusul de galbenus. Faina o cernem si o amestecam cu praful de copt. Galbenusurile le frecam cu zaharul pana devin cremoase, adaugam incet uleiul. Amestecam continuu. Punem si laptele. Adaugam faina cernuta si amestecata cu praful de copt si cacao. Omogenizam bine. Separat batem albusurile cu un praf de sare si punem peste restul compozitiei.

O tava cu dimensiune de 20x30 o tapetam cu hartie de copt si turnam in ea compozitia.

Pregatim crema de branza astfel: branza o maruntim bine si o amestecam cu restul ingredientelor (zaharul, zaharul vanilat, oul, grisul si coaja de lamaie)

Cu ajutorul unei lingurite punem branza peste aluat, efectiv o aruncam acolo. Puteti sa puneti branza in asa fel incat o felie de prajitura sa aiba o lingurita de branza (trebuie sa iasa patata ca si o vacuta).

Dam tava la cuptorul incalzit si o lasam pentru 30 minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Compot de visine pentru iarna

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Dulceata de visine

Dulceata de visine

Dulceata de visine
Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Se curata ceapa si se pune la calit in uleiul de masline alaturi de baconul taiat marunt.

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise