autor:

Madalina_Marin

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura Boema

Autor: Madalina_Marin (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 iunie 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Madalina_Marin (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 iunie 2019

Ingrediente
Ingrediente, , Blat:, 2 ouă, 130 g zahăr, 150 ml ulei, 100 ml lapte, 200 faină, 50 g cacao, 5 g praf de copt, , Crema ganache:, 250 g ciocolata neagră, 250 ml frişcă lichidă, , Sirop:, 150 g zahăr, 250 ml apă, , Glazură:, 200 ml frişcă lichidă, 200 g ciocolată neagră, 50 g zahăr, , Decor:, 300 ml frişcă lichidă, 50 g zahăr pudră, 1 pliculeţ întăritor de frişcă

Dificultate: Medie Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Pentru blat se mixează ouăle cu zahărul până obţinem o cremă fină, apoi se adaugă uleiul şi laptele.



Făina cu praful de copt şi cacaoa se cern şi se amestecă bine, apoi se încorporează în crema pregătită anterior.



Se tapetează cu hârtie de copt o tavă 24×24 , se toarnă compoziţia şi se nivelează. Se coace 17 minute la 180 grade (încălzire sus-jos). Când e gata se dă la răcit.



Pentru crema ganache încălzim bine frişca lichidă, apoi o turnăm peste ciocolata ruptă în bucăţele şi amestecăm bine până aceasta s-a dizolvat. Lăsăm la răcit cel puţin două ore, după care spumăm cu mixerul.



Pentru sirop caramelizăm zahărul, după care stingem cu apă şi lăsăm la foc mic să se dizolve complet şi să scadă.



Pentru glazură încălzim frişca lichidă cu zahărul, apoi turnăm peste ciocolata ruptă în bucăţele şi amestecăm până la completa dizolvare a acesteia. Lăsăm la răcit.



Montare: blatul răcit se taie cuburi, apoi acestea se însiropează bine, după care se glazurează ( se păstrează puţină pentru stropit frişca). Se dau la rece să se întărească glazura.



Pe fiecare cub glazurat se şpritează cremă ganache, apoi frişcă bătută şi stropi de glazură.



Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Boema" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prăjitura Boema

Prăjitura Boema

Cele două linguri de zahăr se caramelizează uşor şi se stinge cu apa rece.Se lasă pe foc până

22 voturi    21 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura Boema de post

Prajitura Boema de post

Prajitura pe care o adoram in copilarie in varianta de post…buna de te lingi pe degete Blat:

30 voturi    6 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
249.99 lei
224.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente
  • Blat:
  • 2 ouă
  • 130 g zahăr
  • 150 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 200 faină
  • 50 g cacao
  • 5 g praf de copt
  • Crema ganache:
  • 250 g ciocolata neagră
  • 250 ml frişcă lichidă
  • Sirop:
  • 150 g zahăr
  • 250 ml apă
  • Glazură:
  • 200 ml frişcă lichidă
  • 200 g ciocolată neagră
  • 50 g zahăr
  • Decor:
  • 300 ml frişcă lichidă
  • 50 g zahăr pudră
  • 1 pliculeţ întăritor de frişcă

Raporteaza reteta

Retete
de Madalina_Marin
Drob de pui

Drob de pui

Ficăţeii se spală bine, apoi se pun la fiert cu o ceapă uscată. Toate verdețurile se toacă

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Pasti
Saramura de miel

Saramura de miel

Spălăm carnea şi o ştergem. O condimentăm cu sare, piper şi condimente speciale. O

2 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Retete de Pasti
Prajitura Kinder Bueno

Prajitura Kinder Bueno

Blat : se bat albuşurile spumă cu un praf de sare, cu zahărul şi zahărul Bourbon. Se adaugă

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Retete de Pasti
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura bicolora cu caise si branza Prajitura bicolora cu caise si branza

Se spala caisele si se taie cubulete. Se pun intr-un castron si se amesteca cu 150 g zahar. Se mixeaza ouale cu un praf de sare si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Inghetata Prajitura Inghetata

Blat Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga cacao, faina, bicarbonatul stins cu otet si la urma sa adauga albusurile batute

98 voturi    19 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Cuib de viespi