autor:

gicuta

» » Dulciuri diverse

Prajitura Boema de post

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 noiembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 noiembrie 2015

Ingrediente
Blat:, 450 g faina, 200 g zahar, 50 g cacao, 200 g miez de nuca, 500 ml apa, 100 ml ulei, 2 lgt bicarbonat de sodiu, 4 lg cu varf gem de capsuni, un praf de sare, Sirop:, 200 g zahar, 400 ml apa, o lingura cacao, 50 g margarina, o sticluta esenta de rom, Glazura:, 2 plicuri glazura de ciocolata Dr.Oetker, Crema:, 100 g ciocolata de post, 200 ml frisca vegetala, Décor:, 300 ml frisca vegetala

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

27 voturi

Mod de preparare

Prajitura pe care o adoram in copilarie in varianta de post…buna de te lingi pe degete


Blat: intr-un castron punem faina,cacaoa,zaharul,sarea si nuca(150 g macinata si 50 g zdrobita) .Incorporam in ingredientele uscate apa si uleiul si amestecam cu telul. Adaugam gemul si bicarbonatul stins in otet si omogenizam.
Turnam compozitia intr-o tava(22x32 cm) tapetata cu hartie de copt si o introducem in cuptorul preincalzit pentru cca 30 de minute la foc potrivit. Facem testul cu scobitoarea. Lasam blatul la racit
Sirop: amestecam toate ingredientele mai putin esenta si le fierbem cca 5 minute.Dam deoparte ,adaugam esenta si lasam la racit.
Glazura: o preparam conform instructiunilor de pe ambalaj.
Crema: punem frisca pe foc intr-o craticioara la infierbantat (nu trebuie sa fiarba). Dam deoparte si adaugam ciocolata rupta bucatele.Lasam 2-3 minute apoi amestecam bine si o lasam cateva ore la frigider (de preferat peste noapte).Inainte de folosire o mixam cateva minute.
Asamblare: indepartam marginile prajiturii, o taiem si o insiropam. Scoatem bucatile de prajitura din tava si le asezam pe un platou.Glazuram fiecare bucata in parte.Dam 30 minute la frigider sa se intareasca glazura .Dupa ce s-a intarit glazura ,cu ajutorul unui pos trasam un cerc generos de crema pe fiecare bucata. In mijloc ornam cu frisca batuta si cateva picaturi din glazura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Boema de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cornulețe de vanilie

Cornulețe de vanilie

Ingredientele se amestecă și se frământă bine. Coca obtinută o împărțim în

5 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Placinta cu mere si branza

Placinta cu mere si branza

Prima data pregatim merele: le curatam de coaja si le dam pe razatoarea mare. Intr-o tigaie punem

4 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Silvana , 07 octombrie 2016

    Foarte interesant, numai ca frisca vegetala nu e de post. Contine proteine din lapte.

  • gicuta

    gicuta (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2015

    Mariana, ma bucur ca ai incercat reteta si ma bucur ca ti-a placut. Multumesc si eu!

  • Fara foto

    Mariana Simion , 29 noiembrie 2015

    Am facut prajitura , este ff buna , nici nu ai zice ca este de post , multumesc de reteta.

    • Ramona

      Ramona (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2015

      Uite ca se poate face o asemenea prajitura si de post! Felicitari! Am adaugat aceasta prajitura la Retetele mele favorite!

    • Fara foto

      Dumitru Sofinet , 27 noiembrie 2015

      merita incercat pofta buna

    • Ramona

      Ramona (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2015

      Cine ar fi crezut ca poate iesi o asemenea minunatie... de post? Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

27 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 450 g faina
  • 200 g zahar
  • 50 g cacao
  • 200 g miez de nuca
  • 500 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 2 lgt bicarbonat de sodiu
  • 4 lg cu varf gem de capsuni
  • un praf de sare
  • Sirop:
  • 200 g zahar
  • 400 ml apa
  • o lingura cacao
  • 50 g margarina
  • o sticluta esenta de rom
  • Glazura:
  • 2 plicuri glazura de ciocolata Dr.Oetker
  • Crema:
  • 100 g ciocolata de post
  • 200 ml frisca vegetala
  • Décor:
  • 300 ml frisca vegetala

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

11 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

14 voturi    6 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

8 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi

Silvana

Foarte interesant, numai ca frisca vegetala nu e de post. Contine proteine din lapte.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Biscuiti cu praf de copt