autor:

gicuta

» » Dulciuri diverse

Prajitura Boema de post

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 noiembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 noiembrie 2015

Ingrediente
Blat:, 450 g faina, 200 g zahar, 50 g cacao, 200 g miez de nuca, 500 ml apa, 100 ml ulei, 2 lgt bicarbonat de sodiu, 4 lg cu varf gem de capsuni, un praf de sare, Sirop:, 200 g zahar, 400 ml apa, o lingura cacao, 50 g margarina, o sticluta esenta de rom, Glazura:, 2 plicuri glazura de ciocolata Dr.Oetker, Crema:, 100 g ciocolata de post, 200 ml frisca vegetala, Décor:, 300 ml frisca vegetala

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

27 voturi

Mod de preparare

Prajitura pe care o adoram in copilarie in varianta de post…buna de te lingi pe degete


Blat: intr-un castron punem faina,cacaoa,zaharul,sarea si nuca(150 g macinata si 50 g zdrobita) .Incorporam in ingredientele uscate apa si uleiul si amestecam cu telul. Adaugam gemul si bicarbonatul stins in otet si omogenizam.
Turnam compozitia intr-o tava(22x32 cm) tapetata cu hartie de copt si o introducem in cuptorul preincalzit pentru cca 30 de minute la foc potrivit. Facem testul cu scobitoarea. Lasam blatul la racit
Sirop: amestecam toate ingredientele mai putin esenta si le fierbem cca 5 minute.Dam deoparte ,adaugam esenta si lasam la racit.
Glazura: o preparam conform instructiunilor de pe ambalaj.
Crema: punem frisca pe foc intr-o craticioara la infierbantat (nu trebuie sa fiarba). Dam deoparte si adaugam ciocolata rupta bucatele.Lasam 2-3 minute apoi amestecam bine si o lasam cateva ore la frigider (de preferat peste noapte).Inainte de folosire o mixam cateva minute.
Asamblare: indepartam marginile prajiturii, o taiem si o insiropam. Scoatem bucatile de prajitura din tava si le asezam pe un platou.Glazuram fiecare bucata in parte.Dam 30 minute la frigider sa se intareasca glazura .Dupa ce s-a intarit glazura ,cu ajutorul unui pos trasam un cerc generos de crema pe fiecare bucata. In mijloc ornam cu frisca batuta si cateva picaturi din glazura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Boema de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Învârtită cu dovleac

Învârtită cu dovleac

Mai intai calim dovleacul cu zahar si zaharul vanilat. Cat timp se raceste , pregatim aluatul. Se

7 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Dulciuri diverse
Crema de zahar ars in miniforme

Crema de zahar ars in miniforme

Mai intai punem 1/2 cana zahar cu o lingura de apa pe foc si il caramelizam, cu mare atentie sa nu

6 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Silvana , 07 octombrie 2016

    Foarte interesant, numai ca frisca vegetala nu e de post. Contine proteine din lapte.

  • gicuta

    gicuta (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2015

    Mariana, ma bucur ca ai incercat reteta si ma bucur ca ti-a placut. Multumesc si eu!

  • Fara foto

    Mariana Simion , 29 noiembrie 2015

    Am facut prajitura , este ff buna , nici nu ai zice ca este de post , multumesc de reteta.

    • Ramona

      Ramona (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2015

      Uite ca se poate face o asemenea prajitura si de post! Felicitari! Am adaugat aceasta prajitura la Retetele mele favorite!

    • Fara foto

      Dumitru Sofinet , 27 noiembrie 2015

      merita incercat pofta buna

    • Ramona

      Ramona (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2015

      Cine ar fi crezut ca poate iesi o asemenea minunatie... de post? Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

27 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 450 g faina
  • 200 g zahar
  • 50 g cacao
  • 200 g miez de nuca
  • 500 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 2 lgt bicarbonat de sodiu
  • 4 lg cu varf gem de capsuni
  • un praf de sare
  • Sirop:
  • 200 g zahar
  • 400 ml apa
  • o lingura cacao
  • 50 g margarina
  • o sticluta esenta de rom
  • Glazura:
  • 2 plicuri glazura de ciocolata Dr.Oetker
  • Crema:
  • 100 g ciocolata de post
  • 200 ml frisca vegetala
  • Décor:
  • 300 ml frisca vegetala

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

11 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

14 voturi    6 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

8 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi

Silvana

Foarte interesant, numai ca frisca vegetala nu e de post. Contine proteine din lapte.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pere posate in vin roze Pere posate in vin roze

Se curata perele si se pun la fiert intr-un litru de vin roze impreuna cu mierea, scortisoara, anasonul, cardamomul si semintele din

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Madeleine