autor:

Laura_Nechita

» » Prajituri

Prajitura Bounty

Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 iunie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 iunie 2014

Ingrediente
pt blat:, 1 pachet unt ( 200 gr), 6 oua, 130 gr zahar brut, 400 gr faina alba, 1 praf sare, 3 linguri cacao neagra, 6 lg lapte dulce, 1 lgta praf de copt, pt sirop:, 500 ml lapte dulce, 3 lg zahar brut, pt crema de cocos:, 1 l lapte dulce, 4 lg gris, 150 gr zahar alb, 3 lg lichior de cocos, 250 gr nuca cocos rasa, 1 pachet unt (200 gr), 1 praf sare, pt glazura :, 200 gr ciocolata 52%, 6 lg lapte dulce

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

50 voturi

Mod de preparare

Toate ingredientele trebuie tinute la temperatura camerei timp de cateva ore.
Intr-un castron, punem untul moale, zaharul si un praf de sare si incepem sa mixam usor, apoi la viteza mai mare pana obtinem o compozitie pufoasa. Adaugam cate un ou, mixand pana la incorporare dupa fiecare, pana consumam toate cele 6 oua. Adaugam in timp ce mixam cate o lingura de lapte, pana incorporam toate cele linguri cu lapte.
In alt castron, cernem faina, adaugam cacaoa si praful de copt si amestecam aceasta compozitie cu un tel para ca sa se omogenizeze. Praful de copt trebuie sa fie distribuit egal.
Adaugam compozitia uscata peste cea umeda, amestecand bine, pana obtinem o compozitie omogena.
Folosim o tava dreptunghiulara, prevazuta cu hartie de copt si turnam compozitia in ea. Batem usor tava sa se niveleze compozitia si dam la cuptorul preincins, la foc mediu, timp de 30 - 40 minute. Facem proba cu scobitoarea pentru mai multa siguranta!
Dupa ce s-a copt blatul, il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca.
Intre timp, punem la fiert intr-un vas, zaharul cu o lingura de lapte. Cand incepe sa se topeasca si sa sfaraie, adaugam restul de lapte, amestecand continuu. Lasam sa fiarba un pic, apoi dam deoparte.
Intr-un vas, punem la fiert laptele cu untul. Amestecam pana se topeste untul, apoi adaugam grisul si lasam sa fiarba. Adaugam zaharul, iar dupa ce s-a inchegat un pic compozitia, adaugam toata nuca de cocos. Amestecam si mai tinem un pic pe foc ca sa se intrepatrunda aroma cocosului, apoi dam deoparte. Adaugam lichiorul de cococ si amestecam.
In aceeasi tava de copt, asezam o hartie de copt, blatul peste care turnam siropul. Intepam din loc in loc blatul cu un bat de frigaruie. Blatul va trage mult sirop si va deveni extrem de bun. Peste blat, turnam crema de cocos, nivelam si dam la frigider.
Punem la topit ciocolata cu laptele, pe baie de aburi. Amestecam pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza compozitia.
Scoatem tava din frigider si turnam deasupra glazura de ciocolata. Dam tava iar la frigider.
Ideal ar fi ca inainte de servire, sa lasam prajitura o zi sa se "aseze" si sa devina extrem de gustoasa!
O portionam rece cu un cutit cu lama bine ascutita!
tava folosita 25 x 35 cm
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Bounty" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Bounty

Prajitura Bounty

Se bat ouale,se adauga restul ingredientelor si se coace 20 de minute. Crema: laptele+untul+grisul

10 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Prajitura Bounty

Prajitura Bounty

Mai intai facem siropul: Intr-un ibric caramelizam zaharul. Punem laptele (atentie la aburi) si

8 voturi    6 comentarii
2h
Prajituri
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • AdeLyna

    AdeLyna (Chef de cuisine):

    Este foarte buna prajitura, mai ales ca mie si sotului ne place nuca de cocos :D blatul nu mi-a iesit tare pufos si nu a vrut sa absoarba tot laptele pt insiropat.

  • Priveste si gateste!

    Priveste si gateste! (Chef de cuisine):

    Foarte buna, usor de preparat, un rasfat pentru cei care adora nuca de cocos cu ciocolata!

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Ramona

    Ramona (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2015

    Draga Laura, esti experta! Felicitari!

  • merisor

    merisor (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2015

    Cat de bine arata!

  • Fara foto

    Mariana Alexandra , 29 ianuarie 2015

    Ce dimensiuni trebuie sa aiba tava? Multumesc

    • Fara foto

      Laura Nechita , 30 decembrie 2014

      daca faceti reteta, veti vedea ca 400 gr de faina intra lejer,mai ales la 200 gr unt.

    • Fara foto

      Bold Iuliana , 29 decembrie 2014

      sigur se pune 400 g faina?nu este cam multa?si nuca de cocos 250 g sigur?

    • Fara foto

      Luminita Puica , 05 decembrie 2014

      incerca`ma sa vedem ce iese,dar sunt multe scrise aiurea si nu sunt cantitatile corecte....eu am facut f multe si am vazut!!!

    • Fara foto

      Mimi Iconomu , 25 septembrie 2014

      In partea din stanga a paginii este scrisa reteta cu toate ingredientele ei pt fiecare proces: pt blat, pt sirop, pt glazura. Trebuie doar sa parcurgi lista si vei vedea ca trebuie sa prepari acel sirop pe care il vei folosii la un moment dat, cand blatul este racit si trebuie insiropat. Citeste cu atentie, este totul explicat in reteta de mai sus, simplu, usor, gustos. Pofta buna!

    • Fara foto

      , 31 iulie 2014

      Laura draga , n-am prea inteles care sirop , dar poate ma lamuresti tu ; ms frumos . Diana .

    • Fara foto

      Panait Liliana , 30 iulie 2014

      Cred ca e delicioasa!

    • Fara foto

      Alina Marinela Sirbu Segarceanu , 25 iulie 2014

      DACA VA PRISOSESTE,DATI UN TELEFON SI VENIM INDATA!

    • Fara foto

      Vasilica Tuica , 24 iulie 2014

      cred ca este delicioasa,am sa o incerc>

    • Fara foto

      Ana Kozak , 21 iunie 2014

      cred ca este o minune

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

50 voturi

Ingrediente

  • pt blat:
  • 1 pachet unt ( 200 gr)
  • 6 oua
  • 130 gr zahar brut
  • 400 gr faina alba
  • 1 praf sare
  • 3 linguri cacao neagra
  • 6 lg lapte dulce
  • 1 lgta praf de copt
  • pt sirop:
  • 500 ml lapte dulce
  • 3 lg zahar brut
  • pt crema de cocos:
  • 1 l lapte dulce
  • 4 lg gris
  • 150 gr zahar alb
  • 3 lg lichior de cocos
  • 250 gr nuca cocos rasa
  • 1 pachet unt (200 gr)
  • 1 praf sare
  • pt glazura :
  • 200 gr ciocolata 52%
  • 6 lg lapte dulce

Raporteaza reteta

Retete
de Laura_Nechita
Chec zebra

Chec zebra

Intr-un castron, am pus in ordine 1 cana lapte, uleiul, zaharul si am amestecat bine cu un tel. Am

41 voturi    43 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Biscuitii se macina fin fie la robot, fie cu ajutorul sucitorului. ( daca nu dispuneti de robot,

18 voturi    6 comentarii
40 min
Prajituri
Cheesecake cu afine si mure

Cheesecake cu afine si mure

Biscutii cu zaharul si fructele de goji i-am rasnit la robot, nu foarte marunt. Am adaugat untul

21 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Ramona (Chef de cuisine)

Draga Laura, esti experta! Felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Prajitura Grizulina
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania