autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura Bounty

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 aprilie 2015

Ingrediente
Pentru blat:, 100 gr unt, 100 gr zahar, 3 oua, 4 linguri lapte, 2 linguri cacao, 180 gr faina, 1 lingurita praf de copt, 2 lingurite esenta de rom, Crema:, 100 gr unt, 100 gr nuca de cocos, 100 gr zahar, 300 ml lapte, 3 linguri rase de gris, 2 lingurite esenta de vanilie, Pentru sirop:, 3 linguri zahar, 100 ml lapte, Pentru glazura:, 200 gr ciocolata cu lapte, 5 linguri lapte, 50 gr de unt (folositi unul cu grasime de 80%)

Dificultate: Redusa Timp: 2h

8 voturi

Mod de preparare

Mai intai facem siropul:
Intr-un ibric caramelizam zaharul.
Punem laptele (atentie la aburi) si lasam pe foc pana se dizolva complet zaharul. In acest timp amestecam in el.
Il dam deoparte sa se raceasca.
Blatul:
Mixam untul, de la temperatura camerei, cu zaharul pana devine spuma.
Adaugam ouale unul cate unul, mixand dupa fiecare.
Punem laptele, esenta, praful de copt, cacaoa, apoi faina, treptat.
Tapetam cu hartie de copt o tava de 22/28 cm, turnam compozitia.
O nivelam, introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 15-20 de minute, facem testul cu scobitoarea.
Cand este gata, il scoatem si il lasam sa se raceasca.
Crema:
Punem intr-o cratita laptele, grisul, untul, zaharul.
Trasferam totul pe foc si din momentul in care incepe sa fiarba, mai lasam cam 3 minute pe foc, timp in care amestecam continuu.
Luam crema de pe foc, incorporam cocosul si esenta de vanilie.
Intepam cu o scobitoare blatul, il insiropam, apoi punem crema fierbinte si o nivelam bine. Lasam sa se raceasca.
Glazura:
Rupem ciocolata bucatele, adaugam untul, laptele si le punem pe baie de aburi.
Cand s-a topit in totalitate ciocolata, glazura obtinuta o turnam calda, peste crema rece.
O dam la frigider, apoi taiem si servim!
Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Bounty" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Bounty

Prajitura Bounty

Toate ingredientele trebuie tinute la temperatura camerei timp de cateva ore. Intr-un castron, punem

50 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prăjitura Bounty

Prăjitura Bounty

Mixați untul cu zahărul. Adăugați ouăle și laptele. Separat amestecați făina, cacaoa și

18 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 07 mai 2015

    Multumesc Barazilianca!

  • Fara foto

    Barazilianca Unicata , 02 mai 2015

    bun buna bun barajitura

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2015

    Rodica noi nu am simtit nimic, dar e posibil sa ai dreptate. Multumesc pentru sfat.

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2015

      Multumesc Adelyna..

    • Fara foto

      Rodica Ardelean , 30 aprilie 2015

      PRAJITURA ESTE FF BUNA,NUMAI CAEU CREMA DE GRIS O FIERB 10 MIUTE ALFEL DUPA CE O MANANCI TE ARDE PE STOMAC CA GRISUL NU E FIERT IN 3 MIN.

    • AdeLyna

      AdeLyna (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2015

      mniami, mniami!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

8 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 3 oua
  • 4 linguri lapte
  • 2 linguri cacao
  • 180 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite esenta de rom
  • Crema:
  • 100 gr unt
  • 100 gr nuca de cocos
  • 100 gr zahar
  • 300 ml lapte
  • 3 linguri rase de gris
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • Pentru sirop:
  • 3 linguri zahar
  • 100 ml lapte
  • Pentru glazura:
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 5 linguri lapte
  • 50 gr de unt (folositi unul cu grasime de 80%)

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Multumesc Barazilianca!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Chec zebra