autor:

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura Brownies

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 aprilie 2009

Ingrediente
200 g ciocolata (100g cu lapte+100 g amaruie), 100 g unt, 150 g zahar, 2 oua, 100 g faina, 1 cana nuci taiate bucati, 1 praf de sare, 1 plic zahar vanilat, 1 lingurita praf de copt

Dificultate: Redusa Timp: 1h

11 voturi

Mod de preparare

Se topeste untul si ciocolata. Ouale intregi se bat cu zaharul pana isi dubleaza volumul,praful de sare si vanilia si se adauga in ciocolata topita. La final se pun faina amestecata cu praful de copt si nucile.
Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se coace 45-50 de minute la 150 grade.
Se lasa la racit o zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Brownies" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 iulie 2011

    Felicitari,este o bunatate !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

    Miha, cred ca e foarte buna, ca de altfel tot ce se prepara dupa retetel tale.

  • miha278 (Chef de cuisine) , 10 februarie 2010

    Ma bucur mult ca ai reusit sa faci prajitura draga Ioanid. Nu stiu de ce ti-a iesit tare. Depinde poate si in ce tava ai copt si cat ai lasat la cuptor. Timpul de coacere dintr-o reteta este aproximativ, depinde de fiecare cuptor in parte. Daca vei mai pune faina nu cred ca va iesi mai pufoasa, ba dimpotriva. aluatul este unul...greu, datorita ciocolatei si nucii, nu va fi chiar foarte pufos, gen blat de pandispan.

    • Ioanid Bogdan Constantin (Bucatar) , 10 februarie 2010

      Am reusit sa prepar ieri o asemenea prajitura dupa aceasta reteta. A iesit foarte gustoasa dar un pic cam tare. Nu sunt un specialist dar cred ca ar mai fi trebuit niste faina ca sa iasa mai pufoasa! Sau poate ma sfatuieste cineva mai priceput...

    • miha278 (Chef de cuisine) , 03 iunie 2009

      Multumesc mult Carmencitta!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 03 iunie 2009

      De trei ori nota 10,pentru complexitate,calitate si claritate.Felicitari de trei ori,am sa o fac si eu.Arata super bine si cred ca este si super gustoasa.

    • miha278 , 03 iunie 2009

      Da,Cristina! Este! ;)

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 iunie 2009

      Maine am sa fac prajitura asta. Sper sa-mi ruseasca.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 03 iunie 2009

      Ce buna trebuie sa fie!

    • miha278 , 11 mai 2009

      Multumesc,Flori de piatra!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 11 mai 2009

      Este simplu de realizat si cred ca este buna.Felicitari pentru decor.

    • miha278 (Chef de cuisine) , 11 mai 2009

      Sunt sigura ca o sa va placa! :)

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 mai 2009

      Cred ca mi-ar placea, dar trebuie sa incerc!

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 10 mai 2009

      Am salvat reteta. Abia astept s-o incerc.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

  • 200 g ciocolata (100g cu lapte+100 g amaruie)
  • 100 g unt
  • 150 g zahar
  • 2 oua
  • 100 g faina
  • 1 cana nuci taiate bucati
  • 1 praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita praf de copt

Raporteaza reteta

Retete
de miha278
Smantanita

Smantanita

Foile: Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se framanta un aluat elastic. Se imparte in

59 voturi    23 comentarii
1h
Prajituri
Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Ouale se bat bine impreuna cu condimentele.Eu am pus sare,piper si boia de ardei iute. Se adauga

7 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Piept de pui crocant

Piept de pui crocant

Ouale se bat bine impreuna cu sarea,piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza. Fulgii

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Felicitari,este o bunatate !

Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura