autor:

Anca E. Voicu

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura Brumarel

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 octombrie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 octombrie 2017

Ingrediente
pentru foi:, 5 ouă, un vârf linguriţă sare, 4 linguri de zahăr, 150 ml ulei, 5 linguri de făină, un plic praf de copt, 1 linguriţă cu vârf de cacao doar pentru foaia de cacao, , pentru sirop:, 200 ml apă, 2 linguri zahăr, , Pentru crema de branza cu ciocolata si ness:, 1 cutie cremă mascarpone, 50 ml frişcă, 1 tabletă de ciocolată cu lapte, 2 linguri lapte, 1 pliculeţ ness, , pentru decor:, 150 ml frişcă lichidă, Câteva alune de pădure

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 15 min

1 vot

Mod de preparare

Am pregătit o prajitură cu foi de pişcot, cremă de brânză cu ciocolată şi ness, decorată cu struguri albi şi alune de pădure rumenite şi măcinate. Şi pentru că octombrie se numeşte în tradiţia populară “brumărel”, i-am spus Brumărel.



Mod de preparare:

Pentru foi: se bat spumă cu mixerul albuşurile cu un praf de sare şi zahărul, se adaugă rând pe rând gălbenuşurile, se toarnă încet şi uleiul, amestecând. Apoi se adaugă praful de copt şi făina, amestecând de acum cu o spatulă astfel încât compoziţia să rămână pufoasă şi aerată.

Din compoziţie se toarnă într-un castronel cât să-l umplem şi se amestecă bine cu o linguriţă de cacao.

Se toarnă jumătate din compoziţia albă într-o tavă cu foaie de copt, se nivelează cu o spatulă. Aceasta va fi prima foaie albă. Se coace la foc mic până trece testul scobitorii (aprox 10 minute). Nu o lăsaţi să se facă aurie, pentru că se va usca. Trebuie să rămână albă. Când este gata, se scoate într-o altă tavă, se înveleşte cu un prosop de bucătărie.

Se coace şi a doua foaie albă, apoi cea neagră. Se lasă la răcit.



Pentru sirop: se prepară un sirop din apă cu zahăr, se lasă să fiarbă cam 5 minute şi se lasă la răcit.

Foile se vor însiropa doar superficial, aşa că nu vom avea nevoie de tot siropul.



Crema de brânză cu ciocolată şi ness:

Se pun pe foc mic, într-un ibric, ciocolata ruptă bucăţele cu laptele şi se amestecă până se topeşte, având grijă să dăm de pe foc din când în când, ca să nu se ardă. Se lasă un pic la răcit.

Se bate frişca lichidă cu mixerul până devine consistentă.

Se amestecă mai întâi brânza mascarpone cu mixerul un pic, se adaugă frişca şi se amestecă, apoi se toarnă încet ciocolata şi se amestecă bine. Se încorporează şi nessul.



Pentru asamblare şi decor:

Frişca lichida se bate cu mixerul.

Într-o tavă sau pe un platou mare se aşaza prima foaie albă, care se însiropează delicat cu o pensulă, pentru a nu o înmuia prea tare. Se întinde o treime din cremă. Se adaugă foaia de cacao, se însiropează şi aceasta, se întinde încă o treime din cremă. Se adaugă cealaltă foaie albă, care se însiropează şi ea. Se întinde crema rămasă, se ornează cu frişcă, se presară alune de pădure rumenite şi măcinate înainte. Se decorează cu struguri.

Se dă prăjitura la frigider până la servire.



Timp: 2h 15min

Porţii: 16





Pofta Buna!



Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/10/prajitura-brumarel.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Brumarel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Kurtos kolacs - cosuri de fum

Kurtos kolacs - cosuri de fum

Drojdia sfaramata cu o lingurita de zahar si 80 ml lapte caldut, o punem sa creasca. Intr-un bol

1 vot    0 comentarii
2h
Prajituri
Desert rustic -MALAI DULCE

Desert rustic -MALAI DULCE

Stafidele se tin in apa cu esenta de rom macar 1 ora la inmuiat.Se separa albusurile de galbenusuri.

29 voturi    5 comentarii
1h 15 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Stefanel , 26 noiembrie 2017

    Foarte buna aceasta prajitura,imi place si denumirea, interesant.

  • Fara foto

    Nicoleta , 25 octombrie 2017

    Buna prajitura "brumarel", bravo.

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 15 min

1 vot

Ingrediente

  • pentru foi:
  • 5 ouă
  • un vârf linguriţă sare
  • 4 linguri de zahăr
  • 150 ml ulei
  • 5 linguri de făină
  • un plic praf de copt
  • 1 linguriţă cu vârf de cacao doar pentru foaia de cacao
  • pentru sirop:
  • 200 ml apă
  • 2 linguri zahăr
  • Pentru crema de branza cu ciocolata si ness:
  • 1 cutie cremă mascarpone
  • 50 ml frişcă
  • 1 tabletă de ciocolată cu lapte
  • 2 linguri lapte
  • 1 pliculeţ ness
  • pentru decor:
  • 150 ml frişcă lichidă
  • Câteva alune de pădure

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

9 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

3 voturi    4 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Stefanel

Foarte buna aceasta prajitura,imi place si denumirea, interesant.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Briose de cacao cu nuca de cocos