autor:

autor

» » Prajituri

Prajitura Bucuresti

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
5 oua, 4 linguri nuca macinata, 400 g zahar, praf de copt, 3 linguri cacao, 170 g faina, 250 g unt, 200 g zahar pudra, 100 ml lapte, 1-2 linguri ness sau inka.

Dificultate: Medie Timp: 1h

100 voturi

Mod de preparare

Blatul: Se bat 4 albusuri cu 4 linguri apa, cand spumeaza se adauga 100g zahar.
Separat se bat 4 galbenusuri cu 150 g zahar si 4 linguri apa calda puse pe rand din 5 in 5 minute.
Se amesteca cu albusurile usor, cu 4 linguri de nuca macinata, praf de copt, o lingura cacao in 150 g faina.
Se coace intr-o tava intinsa tapetata.

Crema: 200 g unt cu 200 g zahar pudra se freaca pana devine ca o alifie.
Separat se fierb pe foc mic, mestecand continuu, un ou intreg cu o lingura rasa de faina, 100g lapte, pana se ingroasa. Cand s-a racit crema fiarta se amesteca cu untul la care se adauga 1 - 2 linguri de ness sau Inka.
Cu aceasta crema se umple blatul ,care a fost taiat in doua, astfel incat sa ramana si pentru a unge pe deasupra.

Glazura: 150 g zahar amestecat cu 3 linguri apa, 2 linguri cacao si 50 g unt (margarina).
Se toarna calduta peste prajitura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Bucuresti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Savarine

Savarine

-Se mixeaza galbenusurile cu zaharul si sarea.Se adauga pesmetul apoi se adauga si albusurile batute

8 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri
Foi cu mere si crema de vanilie

Foi cu mere si crema de vanilie

Foile: Intr-un bol amestecam apa minerala, uleiul, zaharul, coaja rasa de portocala si invartim

13 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    ciociosan (Bucatar) , 27 aprilie 2012

    Cam cu intarziere apar si eu pe aici, am citit reteta postata sub numele de prajitura"Bucuresti"....nici pe departe NU este prajitura Bucuresti.....nu stiu cum s0-a ajuns la numele asta , dar ce pot sa spun cu mana pe inima este ca prajitura Bucuresti, are blatul fara nuca , nu are lapte , lichidul care trebuie folosit este apa si siropul de zahar ars,l exact ca si la blatul ori9ginal de Amandina, ....apoi , crema este de doua feluri, de ciocolata( cacao) si de fistic.....categoric cele doua trebuiesc folosite impreuna DACA vrei sa ai prajitura "Bucuresti".....asta este un surogat , poate ar trebui numit a,prajitura falsa " Bucuresti " sau "bucuresti in felul meu" dar nicidecum sa schimbi chiar asa de mult originea unei prajituri atat de cunoscute si de vechi......cel putin eu am reteta originala intr-un retetar pentru cofetari si patiserii, editia 1963.....are deci ceva vechime prajitura asta.......scuze pentru comentariul facut, dar , se intampla, sa stiu exact reteta de prajitura "Bucuresti" ......multumesc pentru intelegere si scuze inca odata

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

    Cred ca e buna.

  • Fara foto

    ALEXANDRA , 29 noiembrie 2009

    FOARETE BUNA PRAJITURA

Dificultate

Medie

Timp

1h

100 voturi

Ingrediente

  • 5 oua
  • 4 linguri nuca macinata
  • 400 g zahar
  • praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • 170 g faina
  • 250 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 100 ml lapte
  • 1-2 linguri ness sau inka.

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

101 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

ciociosan (Bucatar)

Cam cu intarziere apar si eu pe aici, am citit reteta postata sub numele de prajitura"Bucuresti"....nici pe departe NU este prajitura Bucuresti.....nu stiu cum s0-a ajuns la numele asta , dar ce pot sa spun cu mana pe inima este ca prajitura Bucuresti, are blatul fara nuca , nu are lapte , lichidul care trebuie folosit este apa si siropul de zahar ars,l exact ca si la blatul ori9ginal de Amandina, ....apoi , crema este de doua feluri, de ciocolata( cacao) si de fistic.....categoric cele doua trebuiesc folosite impreuna DACA vrei sa ai prajitura "Bucuresti".....asta este un surogat , poate ar trebui numit a,prajitura falsa " Bucuresti " sau "bucuresti in felul meu" dar nicidecum sa schimbi chiar asa de mult originea unei prajituri atat de cunoscute si de vechi......cel putin eu am reteta originala intr-un retetar pentru cofetari si patiserii, editia 1963.....are deci ceva vechime prajitura asta.......scuze pentru comentariul facut, dar , se intampla, sa stiu exact reteta de prajitura "Bucuresti" ......multumesc pentru intelegere si scuze inca odata

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tarta cu prune, visine si crumble