autor:

autor

» » Prajituri

Prajitura Bucuresti

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
5 oua, 4 linguri nuca macinata, 400 g zahar, praf de copt, 3 linguri cacao, 170 g faina, 250 g unt, 200 g zahar pudra, 100 ml lapte, 1-2 linguri ness sau inka.

Dificultate: Medie Timp: 1h

99 voturi

Mod de preparare

Blatul: Se bat 4 albusuri cu 4 linguri apa, cand spumeaza se adauga 100g zahar.
Separat se bat 4 galbenusuri cu 150 g zahar si 4 linguri apa calda puse pe rand din 5 in 5 minute.
Se amesteca cu albusurile usor, cu 4 linguri de nuca macinata, praf de copt, o lingura cacao in 150 g faina.
Se coace intr-o tava intinsa tapetata.

Crema: 200 g unt cu 200 g zahar pudra se freaca pana devine ca o alifie.
Separat se fierb pe foc mic, mestecand continuu, un ou intreg cu o lingura rasa de faina, 100g lapte, pana se ingroasa. Cand s-a racit crema fiarta se amesteca cu untul la care se adauga 1 - 2 linguri de ness sau Inka.
Cu aceasta crema se umple blatul ,care a fost taiat in doua, astfel incat sa ramana si pentru a unge pe deasupra.

Glazura: 150 g zahar amestecat cu 3 linguri apa, 2 linguri cacao si 50 g unt (margarina).
Se toarna calduta peste prajitura.
Blatul: Se bat 4 albusuri cu 4 linguri apa, cand spumeaza se adauga 100g zahar.
Separat se bat 4 galbenusuri cu 150 g zahar si 4 linguri apa c
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Bucuresti" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Prajituri
Chec cu lamaie si afine

Chec cu lamaie si afine

Am pornit cuptorul. Intr-un castron, am ras coaja de lamaie, am pus untul si zaharul si am mixat

15 voturi    8 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Turta dulce cu cacao

Turta dulce cu cacao

Se cerne faina impreuna cu condimentele, cacao si praful de copt. Se adauga untul taiat bucatele

5 voturi    3 comentarii
3h
Prajituri

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    ciociosan (Bucatar) , 27 aprilie 2012

    Cam cu intarziere apar si eu pe aici, am citit reteta postata sub numele de prajitura"Bucuresti"....nici pe departe NU este prajitura Bucuresti.....nu stiu cum s0-a ajuns la numele asta , dar ce pot sa spun cu mana pe inima este ca prajitura Bucuresti, are blatul fara nuca , nu are lapte , lichidul care trebuie folosit este apa si siropul de zahar ars,l exact ca si la blatul ori9ginal de Amandina, ....apoi , crema este de doua feluri, de ciocolata( cacao) si de fistic.....categoric cele doua trebuiesc folosite impreuna DACA vrei sa ai prajitura "Bucuresti".....asta este un surogat , poate ar trebui numit a,prajitura falsa " Bucuresti " sau "bucuresti in felul meu" dar nicidecum sa schimbi chiar asa de mult originea unei prajituri atat de cunoscute si de vechi......cel putin eu am reteta originala intr-un retetar pentru cofetari si patiserii, editia 1963.....are deci ceva vechime prajitura asta.......scuze pentru comentariul facut, dar , se intampla, sa stiu exact reteta de prajitura "Bucuresti" ......multumesc pentru intelegere si scuze inca odata

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

    Cred ca e buna.

  • Fara foto

    ALEXANDRA , 29 noiembrie 2009

    FOARETE BUNA PRAJITURA

Dificultate

Medie

Timp

1h

99 voturi

Ingrediente

  • 5 oua
  • 4 linguri nuca macinata
  • 400 g zahar
  • praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • 170 g faina
  • 250 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 100 ml lapte
  • 1-2 linguri ness sau inka.

Raporteaza reteta

Tort Pavlova cu ciocolata

Tort Pavlova cu ciocolata

Incepeti cu bezeaua – ea este una frantuzeasca. Pentru fiecare foaie de bezea bateti 150gr

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Pandispan

Pandispan

Se bat galbenusurile de oua cu zaharul pina se face o crema, apoi se adauga faina, zaharul vanilat

202 voturi    10 comentarii
30 min
Prajituri
Tiramisu

Tiramisu

1.Mixezi galbenusurile cu jumatate din zahar pana se topeste tot,apoi adaugi mascarpone si omogenizezi

296 voturi    24 comentarii
30 min
Prajituri

ciociosan (Bucatar)

Cam cu intarziere apar si eu pe aici, am citit reteta postata sub numele de prajitura"Bucuresti"....nici pe departe NU este prajitura Bucuresti.....nu stiu cum s0-a ajuns la numele asta , dar ce pot sa spun cu mana pe inima este ca prajitura Bucuresti, are blatul fara nuca , nu are lapte , lichidul care trebuie folosit este apa si siropul de zahar ars,l exact ca si la blatul ori9ginal de Amandina, ....apoi , crema este de doua feluri, de ciocolata( cacao) si de fistic.....categoric cele doua trebuiesc folosite impreuna DACA vrei sa ai prajitura "Bucuresti".....asta este un surogat , poate ar trebui numit a,prajitura falsa " Bucuresti " sau "bucuresti in felul meu" dar nicidecum sa schimbi chiar asa de mult originea unei prajituri atat de cunoscute si de vechi......cel putin eu am reteta originala intr-un retetar pentru cofetari si patiserii, editia 1963.....are deci ceva vechime prajitura asta.......scuze pentru comentariul facut, dar , se intampla, sa stiu exact reteta de prajitura "Bucuresti" ......multumesc pentru intelegere si scuze inca odata

Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura Iute cu Ghimbir

Prajitura Iute cu Ghimbir

- Se bate untul cu zahărul pudră până devine spumos; - Se adaugă oul și se mixează bine; - Acum se adaugă ghimbirul,

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Prajitura festiva caramel

Prajitura festiva caramel

Se bat albusurile cu zaharul pana se obtine o bezea tare, se amesteca cu nucile macinate.Praful de copt se amesteca cu faina si se toarna

0 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse