Prajitura Budapesta

Intr-o craticioara se pune untul, zaharul, laptele si se topesc pe bain marie.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Prajitura Budapesta

Ingrediente

  • Ingrediente pentru foile negre:
  • 150 gr unt, grasime 80%
  • 3 linguri lapte dulce
  • 100 gr zahar
  • 1 ou
  • 1 plic praf de copt
  • 50 gr cacao
  • faina de grau cat cuprinde sa iasa un aluat suficient de tare
  • Ingrediente pentru foaia galbena:
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina de grau
  • 4oua
  • 6 linguri lapte dulce
  • 1 esenta de rom,
  • 1 plic praf de copt
  • Ingrediente pentru crema:
  • 700 ml lapte dulce gata fiert si racit
  • 3 linguri faina de grau
  • 1 super esenta de vanilie
  • 100 gr unt
  • 200 gr zahar
  • Ingrediente pentru glazura:
  • 100 gr unt
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri apa

Mod de preparare

Mod de preparare pentru foile negre:

Intr-o craticioara se pune untul, zaharul, laptele si se topesc pe bain marie, asa cam cat sa ajunga la temperatura camerei, apoi se toarna intr-un vas in care s-a pus faina de grau in amestec cu praful de copt si cacaua. Se mai adauga un ou si se face un aluat suficient de tare.

Se imparte aluatul in doua si se fac doua foi care se coc pe dosul tavii. Eu am pus hartie cerata cat tava, am intins aluatul direct pe hartie, am tras foaia pe dosul tavii si am dat tava la cuptor. Se coace la foc potrivit, maxim 15 minute, se poate verifica rupand o bucatica dintr-un colt si daca este dura, este semn ca foaia este gata. Se pun foile pe masa de lucru cu tot cu hartia de sub ele.

Mod de preparare pentru foaia galbena:

Se pun la mixat ouale cu zaharul, se adauga faina in amestec cu praful de copt, laptele dulce, esenta de rom si se mixeaza foarte bine, dupa care se toarna in tava in care s-a pus hartie cerata, apoi se da tava la cuptor pentru circa 20 minute la foc potrivit. Se scoate foaia din tava cu tot cu hartie si se pune pe masa de lucru.

Mod de preparare pentru crema:

Se pune laptele dulce intr-o craticioara, se adauga faina de grau, zaharul si se mixeaza pana se omogenizeaza, apoi se pune la foc mic si se fierbe pana se obtine o crema densa, dupa care se opreste focul, se adauga untul, esenta, amestecand usor pana la omogenizare.

Se pune pe masa de lucru o foaie neagra, peste foaie se toarna usor jumatate din crema, se pune peste crema foaia galbena, se toarna cealalta jumatate de crema si se pune ultima foaie neagra.

Mod de preparare pentru glazura:

Intr-o craticioara, se pune untul, zaharul, cacaua, 2 linguri apa si se fierb la foc mic, pana cand apar bule deasupra, se opreste focul si se toarna glazura peste prajitura.

Se da la rece si se taie cand se intareste, eu am taiat si cand inca era calduta sa vad daca merge si a mers, asta inseamna ca prajitura a iesit asa cum trebuie. Sa aveti pofta, dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise