autor:

Brindusa_Aluculesei

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura Budapesta

Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 noiembrie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 noiembrie 2017

Ingrediente
Ingrediente pentru foile negre:, 150 gr unt, grasime 80%, 3 linguri lapte dulce, 100 gr zahar, 1 ou, 1 plic praf de copt, 50 gr cacao, faina de grau cat cuprinde sa iasa un aluat suficient de tare, Ingrediente pentru foaia galbena:, 4 linguri zahar, 4 linguri faina de grau, 4oua, 6 linguri lapte dulce, 1 esenta de rom,, 1 plic praf de copt, Ingrediente pentru crema:, 700 ml lapte dulce gata fiert si racit, 3 linguri faina de grau, 1 super esenta de vanilie, 100 gr unt, 200 gr zahar, Ingrediente pentru glazura:, 100 gr unt, 4 linguri zahar, 2 linguri cacao, 2 linguri apa

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare pentru foile negre:

Intr-o craticioara se pune untul, zaharul, laptele si se topesc pe bain marie, asa cam cat sa ajunga la temperatura camerei, apoi se toarna intr-un vas in care s-a pus faina de grau in amestec cu praful de copt si cacaua. Se mai adauga un ou si se face un aluat suficient de tare.

Se imparte aluatul in doua si se fac doua foi care se coc pe dosul tavii. Eu am pus hartie cerata cat tava, am intins aluatul direct pe hartie, am tras foaia pe dosul tavii si am dat tava la cuptor. Se coace la foc potrivit, maxim 15 minute, se poate verifica rupand o bucatica dintr-un colt si daca este dura, este semn ca foaia este gata. Se pun foile pe masa de lucru cu tot cu hartia de sub ele.

Mod de preparare pentru foaia galbena:

Se pun la mixat ouale cu zaharul, se adauga faina in amestec cu praful de copt, laptele dulce, esenta de rom si se mixeaza foarte bine, dupa care se toarna in tava in care s-a pus hartie cerata, apoi se da tava la cuptor pentru circa 20 minute la foc potrivit. Se scoate foaia din tava cu tot cu hartie si se pune pe masa de lucru.

Mod de preparare pentru crema:

Se pune laptele dulce intr-o craticioara, se adauga faina de grau, zaharul si se mixeaza pana se omogenizeaza, apoi se pune la foc mic si se fierbe pana se obtine o crema densa, dupa care se opreste focul, se adauga untul, esenta, amestecand usor pana la omogenizare.

Se pune pe masa de lucru o foaie neagra, peste foaie se toarna usor jumatate din crema, se pune peste crema foaia galbena, se toarna cealalta jumatate de crema si se pune ultima foaie neagra.

Mod de preparare pentru glazura:

Intr-o craticioara, se pune untul, zaharul, cacaua, 2 linguri apa si se fierb la foc mic, pana cand apar bule deasupra, se opreste focul si se toarna glazura peste prajitura.

Se da la rece si se taie cand se intareste, eu am taiat si cand inca era calduta sa vad daca merge si a mers, asta inseamna ca prajitura a iesit asa cum trebuie. Sa aveti pofta, dragilor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Budapesta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Budapesta

Prajitura Budapesta

Pregatire blat: Se bat spuma albusul rece de la figider cu un praf de sare si apoi se adauga treptat

37 voturi    13 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu visine si migdale prajite

Prajitura cu visine si migdale prajite

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu putina sare, galbenusurile se freaca

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru foile negre:
  • 150 gr unt
  • grasime 80%
  • 3 linguri lapte dulce
  • 100 gr zahar
  • 1 ou
  • 1 plic praf de copt
  • 50 gr cacao
  • faina de grau cat cuprinde sa iasa un aluat suficient de tare
  • Ingrediente pentru foaia galbena:
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina de grau
  • 4oua
  • 6 linguri lapte dulce
  • 1 esenta de rom,
  • 1 plic praf de copt
  • Ingrediente pentru crema:
  • 700 ml lapte dulce gata fiert si racit
  • 3 linguri faina de grau
  • 1 super esenta de vanilie
  • 100 gr unt
  • 200 gr zahar
  • Ingrediente pentru glazura:
  • 100 gr unt
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri apa

Raporteaza reteta

Retete
de Brindusa_Aluculesei
Cozonaci cu nuca si rahat

Cozonaci cu nuca si rahat

Punem faina intr-un vas si peste faina adaugam cele 4 galbenusuri. Separat, intr-o oala, punem laptele

177 voturi    38 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Peste umplut cu legume

Peste umplut cu legume

Se curata pestele, se spala si se lasa la scurs de apa.Sseparat facem o compozitie din buretii fierti

66 voturi    27 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Se cerne faina intr-un vas si peste ea se adauga drojdia topita cu sarea, zaharul si iaurtul, se

4 voturi    2 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Piersici