Prajitura Budapesta

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura Budapesta

Ingrediente

  • Blatu 6 oua
  • 140 g zahar
  • 140 g nuci date prin masina de cafea
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri faina
  • ½ lingurite praf de copt
  • Crema: 250 g unt
  • 250 g zahar pudra
  • 2-3 lingurite ness sau cappuccino
  • 1 galbenus de ou
  • 70 g nuci taiate marunt
  • Glazura: 6 linguri de lapte
  • 200 g zahar
  • 3 linguri cacao
  • 100 g unt

Mod de preparare

Pregatire blat: Se bat spuma albusul rece de la figider cu un praf de sare si apoi se adauga treptat zaharul si se bate in continuare pana la topirea lui. Apoi se adauga galbenusurile pe rand si se amesteca dupa fiecare. Se aduga la compozitie si nucile date prin masina, cacaoa, cele 3 linguri de faina si praful de copt cernute prin sita. Se unge o tava si se tapeteaza cu faina sau hartie de copt , se toarna compozitia si se da la cuptor circa 40 minute.

Pregatire crema: Se freaca untul la temperatura camerei cu zaharul pudra si nessul dizolvat in putina apa. Se adauga galbenusul si nucile taiate marunt. Scoti blatul din cuptor il lasi sa se raceasca si apoi intinzi crema peste el.

Pregatire glazura: Fierbi laptele cu 200 g zahar si cu cele 3 linguri de cacao pana la ingrosare.

Se lasa crema la racit apoi se adauga 100 g unt. Se intinde glazura peste crema. Se da la rece cateva ore apoi se taie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise