autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura - Budinca

Autor: Anca Michis (Bucatar sef)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 29 septembrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Michis (Bucatar sef)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 29 septembrie 2006

Ingrediente
pentru aluat, 5 oua, 250 gr zahar, 250 gr faina, 60 gr cacao, 200 ml lapte, 100 ml ulei, zahar pentru caramel, pentru budinca, 200 ml lapte, 150 gr zahar, 4 oua,

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

14 voturi

Mod de preparare

Pregateste cuptorul la 200 C, pregateste o tava rotunda, cu margini destul de inalte si cu un diametru mediu pe care sa o ungi cu caramel lichid. Daca nu ai caramel lichid cumparat poti sa faci si acasa : 4-5 linguri de zahar se pun la foc amestecand mereu pana zaharul capata o culoare maronie.
Prepararea aluatului
Se bat galbenusurile cu zaharul pana se obtine o crema omogena, se adauga apoi laptele si uleiul incet si amestecand mereu. La final se adauga faina si cacaua. La o parte se dat albusurile bine si apoi se incorporeaza la preparatul anterior amestecand cu mare grija. Se varsa aluatul in tava.
Prepararea budincii
Se amesteca laptele cu zaharul pana acesta se dizolva (nu se amesteca cu mixerul - foarte important) apoi se adauga ouale si se mai amesteca pana se omogenizeaza compozitia. Aceasta budinca se varsa peste aluatul din tava ( nu va speriati daca budinca intra sub aluat - asa trebuie!!! ).
Se baga la cuptor intr-o alta tava in care se pune o cana de apa. Se lasa la cuptor timp de 1 ora.
Se scoate din forma numai cand e rece. Se poate decora cu zahar caramel.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura - Budinca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura pufoasa cu budinca

Prajitura pufoasa cu budinca

Preparare blat: Se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul. Se adauga galbenusurile si cacaoa,

194 voturi    25 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu nuca si budinca

Prajitura cu nuca si budinca

Ungem o tava si o tapetam cu faina,unde apoi punem nucile taiate marunt pe toata suprafata tavei.Apoi

187 voturi    27 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    angy (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2009

    INTERESANTA,AM SA O FAC SI EU CU PRIMA OCAZIE.MERSI!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

14 voturi

Ingrediente

  • pentru aluat
  • 5 oua
  • 250 gr zahar
  • 250 gr faina
  • 60 gr cacao
  • 200 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • zahar pentru caramel
  • pentru budinca
  • 200 ml lapte
  • 150 gr zahar
  • 4 oua

Raporteaza reteta

Fara foto

angy (Chef de cuisine)

INTERESANTA,AM SA O FAC SI EU CU PRIMA OCAZIE.MERSI!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Clafoutis cu cirese Clafoutis cu cirese

Pastram ingredientele la temperatura camerei.   Se amesteca faina cu sare, praf de copt, zahar, peste faina se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Bougatsa - placinta cu vanilie