autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura - Budinca

Autor: Anca Michis (Bucatar sef)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 29 septembrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Michis (Bucatar sef)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 29 septembrie 2006

Ingrediente
pentru aluat, 5 oua, 250 gr zahar, 250 gr faina, 60 gr cacao, 200 ml lapte, 100 ml ulei, zahar pentru caramel, pentru budinca, 200 ml lapte, 150 gr zahar, 4 oua,

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

14 voturi

Mod de preparare

Pregateste cuptorul la 200 C, pregateste o tava rotunda, cu margini destul de inalte si cu un diametru mediu pe care sa o ungi cu caramel lichid. Daca nu ai caramel lichid cumparat poti sa faci si acasa : 4-5 linguri de zahar se pun la foc amestecand mereu pana zaharul capata o culoare maronie.
Prepararea aluatului
Se bat galbenusurile cu zaharul pana se obtine o crema omogena, se adauga apoi laptele si uleiul incet si amestecand mereu. La final se adauga faina si cacaua. La o parte se dat albusurile bine si apoi se incorporeaza la preparatul anterior amestecand cu mare grija. Se varsa aluatul in tava.
Prepararea budincii
Se amesteca laptele cu zaharul pana acesta se dizolva (nu se amesteca cu mixerul - foarte important) apoi se adauga ouale si se mai amesteca pana se omogenizeaza compozitia. Aceasta budinca se varsa peste aluatul din tava ( nu va speriati daca budinca intra sub aluat - asa trebuie!!! ).
Se baga la cuptor intr-o alta tava in care se pune o cana de apa. Se lasa la cuptor timp de 1 ora.
Se scoate din forma numai cand e rece. Se poate decora cu zahar caramel.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura - Budinca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura rasturnata cu mere si budinca

Prajitura rasturnata cu mere si budinca

Mod de preparare: Curatam merele de coaja si seminte si le dam pe razatoarea mare.Le amestecam cu

59 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu budinca si prune

Prajitura cu budinca si prune

Mai intai pregatim budinca de vanilie: Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul. Adaugam cateva

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    angy (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2009

    INTERESANTA,AM SA O FAC SI EU CU PRIMA OCAZIE.MERSI!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

14 voturi

Ingrediente

  • pentru aluat
  • 5 oua
  • 250 gr zahar
  • 250 gr faina
  • 60 gr cacao
  • 200 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • zahar pentru caramel
  • pentru budinca
  • 200 ml lapte
  • 150 gr zahar
  • 4 oua

Raporteaza reteta

Fara foto

angy (Chef de cuisine)

INTERESANTA,AM SA O FAC SI EU CU PRIMA OCAZIE.MERSI!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Chec bicolor cu alune