autor:

adriana gherman

» » Prajituri

PRAJITURA "CADET"

Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 aprilie 2009

Ingrediente
Ingrediente blat:, , - 4 oua?, , - 200 g zahar, , - 300 g ciocolata cu lapte, , - 100 g unt, , - 120 g faina?, , - 90 - 100 g gem de caise, , - un plic de zahar vanilinat, , , Ingrediente bezea:, - 2 albuşuri, - 80 g zahăr, - 1 plic zahăr vanilat, - 50 g nucă măcinată

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

8 voturi

Mod de preparare

Preparare blat:
Se freaca galbenusurile cu zahărul pana ce acestea işi dubleaza volumul.

Se adauga ciocolata rasa si untul moale. Se omogenizează apoi se pune faina.

Albusurile se bat spuma tare si se adauga la compozitie, amestecand prin rasturnare.

Se pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace 20 - 25 minute la 180 grade C.

Cand este gata se scoate din cuptor si se unge cu gemul de caise.

Deasupra gemului se pune un strat de bezea:

Albusurile se bat spuma tare cu zahar.Se pune zaharul vanilinat apoi nuca macinata.Se omogenizează amestecând uşor.

Bezeaua se întinde uniform peste prajitură si tava se mai dă la cuptor 15 minute la 150 grade C.
Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA "CADET"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura pufoasa cu mere

Prajitura pufoasa cu mere

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul vanilat si 5 linguri de zahar in ploaie, continuandu-se

22 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tarta de visine

Tarta de visine

Visinele se curata de samburi se presara zahar peste ele si putin rom. Untul se amesteca cu zaharul

11 voturi    9 comentarii
40 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elena Gavriloaia , 11 septembrie 2014

    Dimensiunea tavii ?

  • Fara foto

    Ileana Gaitulescu , 03 ianuarie 2014

    foarte buna....si usor de facut ,multumim

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2013

    tare bine arata...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2013

      Arata bine prajitura!

    • Fara foto

      Alina Cecilia , 30 octombrie 2013

      si ptr glazura cate albuse se pun. daca dati o reteta dati-o cum trebuie, toate ingredientele si gramaj corec

    • carmencita

      carmencita (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

      Nu inteleg cu albusurile?? Nu ai specificat cate albusuri se pun in prajitura si cate la glazura!!!!

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 16 mai 2009

      Nu cred Alina, depinde da gustul fiecaruia, eu as pune un borcan de 400 gr.

    • nasea alina

      nasea alina (Chef de cuisine) , 01 mai 2009

      Daca lasati la "aprecierea fiecaruia" mai bine era si o fotografie atasata!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

8 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • - 4 oua?
  • - 200 g zahar
  • - 300 g ciocolata cu lapte
  • - 100 g unt
  • - 120 g faina?
  • - 90 - 100 g gem de caise
  • - un plic de zahar vanilinat
  • Ingrediente bezea:
  • - 2 albuşuri
  • - 80 g zahăr
  • - 1 plic zahăr vanilat
  • - 50 g nucă măcinată

Raporteaza reteta

Retete
de adriana gherman
Prajitura cu nuci si crema de cafea

Prajitura cu nuci si crema de cafea

Mod de preparare: Blat - Albusurile se bat spuma tare cu zaharul. Cand acestea se tin bine pe

19 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura " Inghetata falsa "

Prajitura " Inghetata falsa "

Mod de preparare: Pentru blat bateti spuma albusurile cu zaharul . Cand aceasta este intarita se

38 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Prajituri
PRAJITURA  CU NUCA SI CREMA CU CAFEA NESS

PRAJITURA CU NUCA SI CREMA CU CAFEA NESS

Nucile se prajesc in cuptor apoi se dau prin masina de macinat nuca. Se lasa sa se raceasca. Ingredientele

46 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri

valentina ionita (Chef de cuisine)

tare bine arata...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura Noire Prajitura Noire

Punem la topit la microunde 75 g unt. Biscuiţii se zdrobesc şi se amestecă cu untul topit. Compoziţia rezultată o punem pe fundul

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Paleuri cu ciocolata Paleuri cu ciocolata

Se mixează spumă untul cu zahărul. Se adaugă pe rând ouăle şi vanilia, iar la sfărşit se încorporează făina cernută

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu gem