PRAJITURA "CADET"

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
PRAJITURA  "CADET"

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • - 4 oua?
  • - 200 g zahar
  • - 300 g ciocolata cu lapte
  • - 100 g unt
  • - 120 g faina?
  • - 90 - 100 g gem de caise
  • - un plic de zahar vanilinat
  • Ingrediente bezea:
  • - 2 albuşuri
  • - 80 g zahăr
  • - 1 plic zahăr vanilat
  • - 50 g nucă măcinată

Mod de preparare

Preparare blat:

Se freaca galbenusurile cu zahărul pana ce acestea işi dubleaza volumul.

Se adauga ciocolata rasa si untul moale. Se omogenizează apoi se pune faina.

Albusurile se bat spuma tare si se adauga la compozitie, amestecand prin rasturnare.

Se pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace 20 - 25 minute la 180 grade C.

Cand este gata se scoate din cuptor si se unge cu gemul de caise.

Deasupra gemului se pune un strat de bezea:

Albusurile se bat spuma tare cu zahar.Se pune zaharul vanilinat apoi nuca macinata.Se omogenizează amestecând uşor.

Bezeaua se întinde uniform peste prajitură si tava se mai dă la cuptor 15 minute la 150 grade C.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pudra de rosii

Pudra de rosii

Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.

Pudra de rosii
Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...

Placinta frageda cu dovleac si nuca
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Pentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta