autor:

Patty_Patty

» » Dulciuri diverse

Prajitura Cappy

Autor: Patty_Patty (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 octombrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Patty_Patty (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 octombrie 2015

Ingrediente
Pentru blat:, , 6 oua, 4 linguri de faina, 6 linguri de zahar, 2 linguri cacao, 1 lingurita praf de copt, 90 ml.ulei, Pentru crema de branza:, 500 g.branza de vaci, 250 g unt, 200 g.zahar pudra, Pentru glazura:, 2 plicuri budinca de vanilie, 1 sticla de 1 litru suc Cappy, 3 linguri zahar

Dificultate: Medie Timp: 59 min

14 voturi

Mod de preparare

Se separa ouale,iar albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul.
Separat intr-un bol se amesteca toate ingredientele solide:faina,cacao si praful de copt.
La final,se adauga galbenusurile si ingredientele solide peste spuma de albusuri si amestecand cu grija incorporam si uleiul treptat.
Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pentru 30 minute.
Pentru a prepara crema de branza,ne folosim de robotul de bucatarie.Astfel,in vasul robotului se mixeaza branza de vaci impreuna cu zaharul si untul pana devine crema.
Glazura de deasupra prajiturii se prepara conform instructiunilor de pe plic,inlocuind laptele cu sucul Cappy.
Asamblarea prajiturii se face in tava in care s-a copt blatul.Asadar,peste blatul care a fost intors "cu fundul in sus" se pune crema de branza si niveleaza cu o spatula.Apoi se toarna glazura/budinca de suc.
Prajitura se da la frigider pana a doua zi,cand se taie in romburi si se serveste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Cappy" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Briose cu frisca si piure de visine

Briose cu frisca si piure de visine

Briosele: Separam ouale, mixam galbenusurile spuma cu zaharul, apoi adaugam uleiul si laptele. Punem

9 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Placintuta cu mere si scortisoara

Placintuta cu mere si scortisoara

Ouale intregi se amesteca bine cu zaharul , pina isi dubleaza volumul. Se adauga apoi zaharul vanilat,

8 voturi    4 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ani Camelia , 11 octombrie 2015

    Ar trebui sa fiti mai explicita la modul de preparare

Dificultate

Medie

Timp

59 min

14 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 4 linguri de faina
  • 6 linguri de zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 90 ml.ulei
  • Pentru crema de branza:
  • 500 g.branza de vaci
  • 250 g unt
  • 200 g.zahar pudra
  • Pentru glazura:
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 1 sticla de 1 litru suc Cappy
  • 3 linguri zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Patty_Patty
Piersicile copilariei

Piersicile copilariei

Intr-un vas se mixeaza ouale cu zaharul si esenta de lamaie. Cand zaharul s-a topit se adauga uleiul

70 voturi    12 comentarii
50 min
Mancaruri pentru copii
Nucile copilariei

Nucile copilariei

Se bat ouale cu zaharul si un praf de sare pana se fac o spuma fina, albicioasa. Se adauga treptat

16 voturi    1 comentariu
50 min
Mancaruri pentru copii
Biscuiti decorati

Biscuiti decorati

1.Se mixeaza untul cu zaharul pudra. 2.Cand se spumeaza se adauga oul care e la temperatura

3 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri pentru copii
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Biscuiti vitrati