Prajitura Cappy

Timp pregatire
59 minute
Complexitate
medie
Prajitura Cappy

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua;
  • 4 linguri de faina;
  • 6 linguri de zahar;
  • 2 linguri cacao;
  • 1 lingurita praf de copt;
  • 90 ml.ulei;
  • Pentru crema de branza:
  • 500 g.branza de vaci;
  • 250 g unt;
  • 200 g.zahar pudra;
  • Pentru glazura:
  • 2 plicuri budinca de vanilie;
  • 1 sticla de 1 litru suc Cappy;
  • 3 linguri zahar;

Mod de preparare

Se separa ouale,iar albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul.

Separat intr-un bol se amesteca toate ingredientele solide:faina,cacao si praful de copt.

La final,se adauga galbenusurile si ingredientele solide peste spuma de albusuri si amestecand cu grija incorporam si uleiul treptat.

Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pentru 30 minute.

Pentru a prepara crema de branza,ne folosim de robotul de bucatarie.Astfel,in vasul robotului se mixeaza branza de vaci impreuna cu zaharul si untul pana devine crema.

Glazura de deasupra prajiturii se prepara conform instructiunilor de pe plic,inlocuind laptele cu sucul Cappy.

Asamblarea prajiturii se face in tava in care s-a copt blatul.Asadar,peste blatul care a fost intors "cu fundul in sus" se pune crema de branza si niveleaza cu o spatula.Apoi se toarna glazura/budinca de suc.

Prajitura se da la frigider pana a doua zi,cand se taie in romburi si se serveste.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi