autor:

Cristinyela

» » Dulciuri diverse

Prajitura Cappy

Autor: Cristinyela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 octombrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristinyela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 octombrie 2015

Ingrediente
Pentru blat:, , 6 oua, 4 linguri de faina, 6 linguri de zahar, 2 linguri cacao, 1 lingurita praf de copt, 90 ml.ulei, Pentru crema de branza:, 500 g.branza de vaci, 250 g unt, 200 g.zahar pudra, Pentru glazura:, 2 plicuri budinca de vanilie, 1 sticla de 1 litru suc Cappy, 3 linguri zahar

Dificultate: Medie Timp: 59 min

17 voturi

Mod de preparare

Se separa ouale,iar albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul.
Separat intr-un bol se amesteca toate ingredientele solide:faina,cacao si praful de copt.
La final,se adauga galbenusurile si ingredientele solide peste spuma de albusuri si amestecand cu grija incorporam si uleiul treptat.
Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pentru 30 minute.
Pentru a prepara crema de branza,ne folosim de robotul de bucatarie.Astfel,in vasul robotului se mixeaza branza de vaci impreuna cu zaharul si untul pana devine crema.
Glazura de deasupra prajiturii se prepara conform instructiunilor de pe plic,inlocuind laptele cu sucul Cappy.
Asamblarea prajiturii se face in tava in care s-a copt blatul.Asadar,peste blatul care a fost intors "cu fundul in sus" se pune crema de branza si niveleaza cu o spatula.Apoi se toarna glazura/budinca de suc.
Prajitura se da la frigider pana a doua zi,cand se taie in romburi si se serveste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Cappy" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tort cu mere

Tort cu mere

Se încălzeşte cuptorul. Se curăţă merele şi se taie felii foarte subţiri. Se amestecă

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Orez cu lapte si scortisoara

Orez cu lapte si scortisoara

Se pune laptele la fiert, dupa ce fierbe se pune orezul, se lasa la fiert, dupa care se adauga zaharul

9 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    violeta , 26 octombrie 2018

    Blatul se taie ca si la tort?

  • Fara foto

    Angela , 25 octombrie 2018

    Super bună

  • Fara foto

    Ani Camelia , 11 octombrie 2015

    Ar trebui sa fiti mai explicita la modul de preparare

Dificultate

Medie

Timp

59 min

17 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 4 linguri de faina
  • 6 linguri de zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 90 ml.ulei
  • Pentru crema de branza:
  • 500 g.branza de vaci
  • 250 g unt
  • 200 g.zahar pudra
  • Pentru glazura:
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 1 sticla de 1 litru suc Cappy
  • 3 linguri zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Cristinyela
Piersicile copilariei

Piersicile copilariei

Intr-un vas se mixeaza ouale cu zaharul si esenta de lamaie. Cand zaharul s-a topit se adauga uleiul

72 voturi    13 comentarii
50 min
Mancaruri pentru copii
Nucile copilariei

Nucile copilariei

Se bat ouale cu zaharul si un praf de sare pana se fac o spuma fina, albicioasa. Se adauga treptat

17 voturi    2 comentarii
50 min
Mancaruri pentru copii
Biscuiti decorati

Biscuiti decorati

1.Se mixeaza untul cu zaharul pudra. 2.Cand se spumeaza se adauga oul care e la temperatura

4 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri pentru copii

violeta

Blatul se taie ca si la tort?

Adauga reteta
Adauga articol
CONCURS CULINAR: Delicii culinare de vara
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Trandafiri din uscatele Trandafiri din uscatele

Untul se freaca cu faina intre palme sa se disperseze bine, fara sa ramana bucatele mici de unt. Apoi se adauga galbenusurile, smantana,

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Alt fel, de dulce