autor:

panseluta

» » Prajituri

Prajitura Capricii

Autor: panseluta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Ungaria


    Reteta postata pe: 11 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: panseluta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Ungaria


Reteta postata pe: 11 martie 2010

Ingrediente
ptr blat:, -3cani faina, -1 plic praf de copt, -6 galbenusuri, -1 varf de cutit de sare, -3 plicuri zahar vanilat, -1 ceasca zahar pudra, -250g unt topit, -cate o fiola cu esenta de vanilie si rom, -coaja de la o lamaie, , -1 borcan gem de zmeura, , ptr bezea:, -9 albusuri, -1 1/2 cesti zahar pudra, ptr decorare, -100 g nuci macinate grosier

Dificultate: Medie Timp: 2h

6 voturi

Mod de preparare

-Se freaca galbenusurile cu sarea,o ceasca de zahar pudra, 2 plicuri de zahar vanilat
--se adauga untul topit si esentele de rom si vanilie,coaja rasa de lamaie
-faina se cerne si se amesteca in prealabil cu praful de copt,apoi se adauga in compozitia de mai sus si se mixeaza.
-se ia o tava ( a mea are 28x35 cm,dar merge pana la 40),se acopera cu hartie de copt,se pune aluatul rezultat in mijloc si se intindecu mana uda sau ,pe toata suprafata tavii.
-se pune tava in cuptorul preincalzit la 180*c si se lasa la copt timp de 25 minute.
-intretimp batem cele 9 albusuri de ou cu 1 1/2 ceasca zahar pudra,si un plic de zahar vanilat,ca pentru bezele,pana compozitia devine tare .
-dupa ce am scos tava cu foaia din cuptor,lasam la racit ,dupa care ungem foaia cu gemul si tunam amestecul bezea peste si prearam cu nuca macinata grosier.

-se pune astfel tava in cuptorul racit la 150* C si se tine acolo pana e bezeaua capata o culoare aurie-maronie deshis.
Atentie ca temperatura in cuptor sa nu creasca,s-o mentineti la 150 de grade,mai putin poate sa fie mai mult nu.Cam 45 de minute dureaza operatiunea asta.Dupa care inchidem focul si lasam sa se raceasca prajitura o data cu cuptorul,eventual chiar cu usa putin deschisa la cuptor,depinde de cuptorul fiecaruia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Capricii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Chec Gabi

Chec Gabi

Zaharul si apa le amesteci intr-un ibric si le pui sa fiarba pana se dizolva zaharul, pe foc f mic.

5 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Prajituri
Piscotele de casa-babapiskota.

Piscotele de casa-babapiskota.

Se prepara exact ca un pandispan! Ouale se separa, galbenusurile le amestecam cu 2 treimi din

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Razvan Lindner , 28 ianuarie 2014

    am mancat prajitura asta in copilarie ,este super!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 iunie 2010

    Arata super !

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

    Foarte buna!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      i-mi lasa gura apa!felicitari!

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      va multumesc fetelor.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Foarte frumoase pozele, deci prezentarea si foarte buna prajiturica.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Waw, ce bunatate...Felicitari pentru prezentare.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Imi place ce a iesit.Felicitari.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Fara comentarii. Nota 10

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Tare bine mai arata prajiturica ta...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

6 voturi

Ingrediente

  • ptr blat:
  • -3cani faina
  • -1 plic praf de copt
  • -6 galbenusuri
  • -1 varf de cutit de sare
  • -3 plicuri zahar vanilat
  • -1 ceasca zahar pudra
  • -250g unt topit
  • -cate o fiola cu esenta de vanilie si rom
  • -coaja de la o lamaie
  • -1 borcan gem de zmeura
  • ptr bezea:
  • -9 albusuri
  • -1 1/2 cesti zahar pudra
  • ptr decorare
  • -100 g nuci macinate grosier

Raporteaza reteta

Retete
de panseluta
zucchini slice-felia cu dovlecei

zucchini slice-felia cu dovlecei

Se spala bine dovlecelul/zucchini si se taie in 2 pe lungime si apoi in felii nici prea groase nici

8 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
Prajitura Mimoza

Prajitura Mimoza

Reteta asta o am din caietul de prjituri a mamei mele.pare complicat,dar nu este. -Se framanta ingredientele

21 voturi    5 comentarii
2h
Prajituri
rulada cu spanac

rulada cu spanac

intai se pregateste umplutura,calind ceapa,apoi se adauga spanacul,branza rasa si mararul tocat.se

3 voturi    5 comentarii
2h
Aperitive

constanta proca (Chef de cuisine)

Arata super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Ruladã de portocale