autor:

panseluta

» » Prajituri

Prajitura Capricii

Autor: panseluta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Ungaria


    Reteta postata pe: 11 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: panseluta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Ungaria


Reteta postata pe: 11 martie 2010

Ingrediente
ptr blat:, -3cani faina, -1 plic praf de copt, -6 galbenusuri, -1 varf de cutit de sare, -3 plicuri zahar vanilat, -1 ceasca zahar pudra, -250g unt topit, -cate o fiola cu esenta de vanilie si rom, -coaja de la o lamaie, , -1 borcan gem de zmeura, , ptr bezea:, -9 albusuri, -1 1/2 cesti zahar pudra, ptr decorare, -100 g nuci macinate grosier

Dificultate: Medie Timp: 2h

6 voturi

Mod de preparare

-Se freaca galbenusurile cu sarea,o ceasca de zahar pudra, 2 plicuri de zahar vanilat
--se adauga untul topit si esentele de rom si vanilie,coaja rasa de lamaie
-faina se cerne si se amesteca in prealabil cu praful de copt,apoi se adauga in compozitia de mai sus si se mixeaza.
-se ia o tava ( a mea are 28x35 cm,dar merge pana la 40),se acopera cu hartie de copt,se pune aluatul rezultat in mijloc si se intindecu mana uda sau ,pe toata suprafata tavii.
-se pune tava in cuptorul preincalzit la 180*c si se lasa la copt timp de 25 minute.
-intretimp batem cele 9 albusuri de ou cu 1 1/2 ceasca zahar pudra,si un plic de zahar vanilat,ca pentru bezele,pana compozitia devine tare .
-dupa ce am scos tava cu foaia din cuptor,lasam la racit ,dupa care ungem foaia cu gemul si tunam amestecul bezea peste si prearam cu nuca macinata grosier.

-se pune astfel tava in cuptorul racit la 150* C si se tine acolo pana e bezeaua capata o culoare aurie-maronie deshis.
Atentie ca temperatura in cuptor sa nu creasca,s-o mentineti la 150 de grade,mai putin poate sa fie mai mult nu.Cam 45 de minute dureaza operatiunea asta.Dupa care inchidem focul si lasam sa se raceasca prajitura o data cu cuptorul,eventual chiar cu usa putin deschisa la cuptor,depinde de cuptorul fiecaruia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Capricii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Deliciu cu glazura de portocale

Deliciu cu glazura de portocale

Pentru blat:se amesteca galbenusurile cu uleiul,zaharul si cacao,se adauga albusurile spuma si se

11 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Negresa de post

Negresa de post

Intr-un castron mai adanc amestecam apa, zaharul, cacaua, uleiul, gemul si bicarbonatul, apoi le

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Razvan Lindner , 28 ianuarie 2014

    am mancat prajitura asta in copilarie ,este super!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 iunie 2010

    Arata super !

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

    Foarte buna!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      i-mi lasa gura apa!felicitari!

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      va multumesc fetelor.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Foarte frumoase pozele, deci prezentarea si foarte buna prajiturica.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Waw, ce bunatate...Felicitari pentru prezentare.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Imi place ce a iesit.Felicitari.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Fara comentarii. Nota 10

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Tare bine mai arata prajiturica ta...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

6 voturi

Ingrediente

  • ptr blat:
  • -3cani faina
  • -1 plic praf de copt
  • -6 galbenusuri
  • -1 varf de cutit de sare
  • -3 plicuri zahar vanilat
  • -1 ceasca zahar pudra
  • -250g unt topit
  • -cate o fiola cu esenta de vanilie si rom
  • -coaja de la o lamaie
  • -1 borcan gem de zmeura
  • ptr bezea:
  • -9 albusuri
  • -1 1/2 cesti zahar pudra
  • ptr decorare
  • -100 g nuci macinate grosier

Raporteaza reteta

Retete
de panseluta
zucchini slice-felia cu dovlecei

zucchini slice-felia cu dovlecei

Se spala bine dovlecelul/zucchini si se taie in 2 pe lungime si apoi in felii nici prea groase nici

8 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
Prajitura Mimoza

Prajitura Mimoza

Reteta asta o am din caietul de prjituri a mamei mele.pare complicat,dar nu este. -Se framanta ingredientele

21 voturi    5 comentarii
2h
Prajituri
rulada cu spanac

rulada cu spanac

intai se pregateste umplutura,calind ceapa,apoi se adauga spanacul,branza rasa si mararul tocat.se

3 voturi    5 comentarii
2h
Aperitive

constanta proca (Chef de cuisine)

Arata super !

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Tarta cu banane Tarta cu banane

Untul il topim si il lasam sa se raceasca Intre timp macinam biscuitii sau ii zdrobim bine si ii amestecam cu zaharul pudra si cu ciocolata

23 voturi    1 comentariu
30 min
Prajituri
Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
prajitura naty