Prajitura "Caracas"

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Prajitura "Caracas"

Ingrediente

  • Pentru blat si umplutura:
  • - 4 oua
  • - 250g zahar
  • - 300 g iaurt
  • - 1/4 lingurita praf de scortisoara
  • - 400 g faina
  • - 2 lingurite praf de copt
  • - 50 g fulgi de cocos
  • - 1 conserva rondele de ananas
  • Pentru aluatul crocant:
  • - 100 g faina
  • - 75 g fulgi de cocos
  • - 75 g zahar
  • - 1 plic zahar vanilat
  • - 150 g unt

Mod de preparare

Se bat ouale cu zahar, iaurt si scortisoara. Se inglobeaza faina, amestecata cu praf de copt si fulgi de cocos. Se lasa sa se scurga ananasul. Cuptorul se incinge la 180 C. Aluatul se repartizeaza uniform pe o tava unsa si se aseaza deasupra rondelele de ananas, la distanta egala unele de altele.

Se prepara aluatul crocant: Se framanta cu varful degetelor faina cu fulgi de cocos, zahar tos, zahar vanilat si unt. Aluatul se repartizeaza uniform pe prajitura. Se coace la cuptor aprox. 35 minute. Se scoate, se lasa sa se raceasca, apoi se taie felii si se serveste presarat cu zahar pudra, scortisoara, fructe sau frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornuri pufoase cu gem

Cornuri pufoase cu gem

Reteta de cornuri pufoase cu gem. Cornuri pufoase cu gem reteta simpla. Cornuri cu gem reteta. Reteta de cornuri pufoase....

Cornuri pufoase cu gem
Mancare de fasole boabe

Mancare de fasole boabe

Reteta de mancare de fasole boabe. Mancare de fasole boabe reteta de post. Retetea de iahnie de fasole boabe. Reteta simpla...

Mancare de fasole boabe
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise