autor:

kati09

» » Prajituri

Prajitura "Caracas"

Autor: kati09 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kati09 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 iunie 2010

Ingrediente
Pentru blat si umplutura:, - 4 oua, - 250g zahar, - 300 g iaurt, - 1/4 lingurita praf de scortisoara, - 400 g faina, - 2 lingurite praf de copt, - 50 g fulgi de cocos, - 1 conserva rondele de ananas, Pentru aluatul crocant:, - 100 g faina, - 75 g fulgi de cocos, - 75 g zahar, - 1 plic zahar vanilat, - 150 g unt

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Se bat ouale cu zahar, iaurt si scortisoara. Se inglobeaza faina, amestecata cu praf de copt si fulgi de cocos. Se lasa sa se scurga ananasul. Cuptorul se incinge la 180 C. Aluatul se repartizeaza uniform pe o tava unsa si se aseaza deasupra rondelele de ananas, la distanta egala unele de altele.
Se prepara aluatul crocant: Se framanta cu varful degetelor faina cu fulgi de cocos, zahar tos, zahar vanilat si unt. Aluatul se repartizeaza uniform pe prajitura. Se coace la cuptor aprox. 35 minute. Se scoate, se lasa sa se raceasca, apoi se taie felii si se serveste presarat cu zahar pudra, scortisoara, fructe sau frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Caracas"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Guguluf cu mirodenii

Guguluf cu mirodenii

Mod de preparare: Pentru blat procedati asa: Pregatiti tava de guguluf si o ungeti cu unt, pana

7 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Prajituri
Prajitura economica cu gem si nuci

Prajitura economica cu gem si nuci

Intr-un bol se bate oul cu zahar spuma. Se adauga margarina, cafeaua si se amesteca. Se adauga amoniacul

4 voturi    0 comentarii
40h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 iulie 2012

    Un deliciu!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 15 iulie 2010

    Merita incercata !

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

    Arata ft bine prajiturica ta,salvata si votata!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

      Delicioasã!!!*****

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

      Suna bine,merita testata.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

      O bunatate !

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

      Hmmmmmmmm, ce buna trebuie sa fie !!! Cu siguranta ca se poate face si cu alt fel de fructe ca doar acum piata e plina de ele.... Am salvat reteta !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

      Trebuie sa fie tare gustoasa...

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

      Delicioasa prajitura ta.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

      cred ca este foarte gustoasa *****

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

      Cred ca este foarte buna!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

8 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat si umplutura:
  • - 4 oua
  • - 250g zahar
  • - 300 g iaurt
  • - 1/4 lingurita praf de scortisoara
  • - 400 g faina
  • - 2 lingurite praf de copt
  • - 50 g fulgi de cocos
  • - 1 conserva rondele de ananas
  • Pentru aluatul crocant:
  • - 100 g faina
  • - 75 g fulgi de cocos
  • - 75 g zahar
  • - 1 plic zahar vanilat
  • - 150 g unt

Raporteaza reteta

Retete
de kati09
Prajitura cu umplutura de mere si crema de cocos

Prajitura cu umplutura de mere si crema de cocos

Preparam prima data unplutura de mere: curatam merele, le razuim si le punem la calit intr-o oala,

0 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu mac, branza si mere

Prajitura cu mac, branza si mere

Pentru blat se încălzeşte puţin laptele. Se cerne făina într-un castron şi se face o gropiţă

1 vot    3 comentarii
1h
Prajituri
Tort de branza in doua culori

Tort de branza in doua culori

Intr-un castron se amesteca faina cu praf de copt. Se inglobeaza zahar tos, zahar vanilinat, oua

11 voturi    13 comentarii
1h
Torturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Un deliciu!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu caise si zmeura Prajitura cu caise si zmeura

•Ouale se bat energic cu zaharul brun, zaharul vanilinat si un praf de sare. Se adauga alternand uleiul si laptele de cocos. •Dupa

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu capsuni Prajitura cu capsuni

Aceasta este o prajitura de sezon, pe care o putem prepara fie cu capsuni, fie cu cirese. Eu am folosit capsunile care au dat prajiturii

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Rulada Eclipse