autor:

kati09

» » Prajituri

Prajitura "Caracas"

Autor: kati09 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kati09 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 iunie 2010

Ingrediente
Pentru blat si umplutura:, - 4 oua, - 250g zahar, - 300 g iaurt, - 1/4 lingurita praf de scortisoara, - 400 g faina, - 2 lingurite praf de copt, - 50 g fulgi de cocos, - 1 conserva rondele de ananas, Pentru aluatul crocant:, - 100 g faina, - 75 g fulgi de cocos, - 75 g zahar, - 1 plic zahar vanilat, - 150 g unt

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Se bat ouale cu zahar, iaurt si scortisoara. Se inglobeaza faina, amestecata cu praf de copt si fulgi de cocos. Se lasa sa se scurga ananasul. Cuptorul se incinge la 180 C. Aluatul se repartizeaza uniform pe o tava unsa si se aseaza deasupra rondelele de ananas, la distanta egala unele de altele.
Se prepara aluatul crocant: Se framanta cu varful degetelor faina cu fulgi de cocos, zahar tos, zahar vanilat si unt. Aluatul se repartizeaza uniform pe prajitura. Se coace la cuptor aprox. 35 minute. Se scoate, se lasa sa se raceasca, apoi se taie felii si se serveste presarat cu zahar pudra, scortisoara, fructe sau frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Caracas"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Kinder Pinguin

Kinder Pinguin

Incepem cu prepararea primei glazuri: se pune la topit intrun craticior, ciocolata menaj, untul,

34 voturi    23 comentarii
50 min
Prajituri
Prajitura Padurea Neagra cu visine

Prajitura Padurea Neagra cu visine

Zaharul se freaca cu untul spuma, dupa care se adauga ouale, vanilia, ciocolata topita, faina

52 voturi    19 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 iulie 2012

    Un deliciu!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 15 iulie 2010

    Merita incercata !

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

    Arata ft bine prajiturica ta,salvata si votata!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

      Delicioasã!!!*****

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

      Suna bine,merita testata.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

      O bunatate !

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

      Hmmmmmmmm, ce buna trebuie sa fie !!! Cu siguranta ca se poate face si cu alt fel de fructe ca doar acum piata e plina de ele.... Am salvat reteta !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

      Trebuie sa fie tare gustoasa...

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

      Delicioasa prajitura ta.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

      cred ca este foarte gustoasa *****

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

      Cred ca este foarte buna!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

8 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat si umplutura:
  • - 4 oua
  • - 250g zahar
  • - 300 g iaurt
  • - 1/4 lingurita praf de scortisoara
  • - 400 g faina
  • - 2 lingurite praf de copt
  • - 50 g fulgi de cocos
  • - 1 conserva rondele de ananas
  • Pentru aluatul crocant:
  • - 100 g faina
  • - 75 g fulgi de cocos
  • - 75 g zahar
  • - 1 plic zahar vanilat
  • - 150 g unt

Raporteaza reteta

Retete
de kati09
Prajitura cu umplutura de mere si crema de cocos

Prajitura cu umplutura de mere si crema de cocos

Preparam prima data unplutura de mere: curatam merele, le razuim si le punem la calit intr-o oala,

0 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu mac, branza si mere

Prajitura cu mac, branza si mere

Pentru blat se încălzeşte puţin laptele. Se cerne făina într-un castron şi se face o gropiţă

1 vot    3 comentarii
1h
Prajituri
Tort de branza in doua culori

Tort de branza in doua culori

Intr-un castron se amesteca faina cu praf de copt. Se inglobeaza zahar tos, zahar vanilinat, oua

11 voturi    13 comentarii
1h
Torturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Un deliciu!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
BISCUITI ALB SI NEGRU