autor:

Alina

» » Prajituri

Prajitura caramel.

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 septembrie 2009

Ingrediente
-4 oua, -1 pachet de unt sau margarina, -200g zahar, -100ml apa, -1 praf de copt, -faina( aproximativ 8-10 linguri), -200g zahar pentru bezea, -1 lamaie, -1 borcan de gem mai acrisor, -30g unt pentru uns tava, -un praf de sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

12 voturi

Mod de preparare

200g de zahar se caramelizeaza pana capata o culoare maro-roscat. Se adauga imediat apa (de preferat fierbinte)si pachetul de unt sau margarina. Se tine pe foc amestecand continuu pana se topeste tot caramelul.
Se lasa sa se raceasca 15 minute .
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu 100g zahar.
100g zahar se amesteca cu 2 linguri apa si se fierb pana se topeste zaharul.Acest sirop se adauga foarte incet peste albusuri, amestecand continuu cu telul sau mixer.Se adauga si zeama de la o lamaie.Procedand in felul acesta, v-a dispare gustul de albus al bezelei.
In siropul caramel se adauga cele 4 galbenusuri, un praf de sare, praful de copt, si faina cat sa iasa o compozitie de consistenta unei smantani mai groase.
Tava se unge cu unt si se tapeteaza cu faina. Se toarna compozitia in tava si se niveleaza cu o lingura.
Se coace la foc potrivit circa 45 de munute, pana se rumeneste si devine ferm la apasare.
Se scoate tava din cuptor si se adauga imediat gemul care se niveleaza uniform peste blat.
Se adauga bezeaua peste gem, si se niveleaza.
Se mai da la cuptor pentru 5 minute la foc domol, dupa care se inchide focul si se mai lasa inca 10 minute in cuptor.
Se lasa sa se raceasca, dupa care se taie cu un cutit care se incalzeste in apa fiarta.
Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura caramel." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura egipteana cu nuca si caramel

Prajitura egipteana cu nuca si caramel

Se incalzeste cuptorul in timp ce vom face 3 foi , fiecare din : 3 albusuri batute spuma apoi amestecate

35 voturi    8 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Prajitura caramel cu bezea

Prajitura caramel cu bezea

200g de zahar se caramelizeaza pana capata o culoare maro-roscat. Se adauga imediat apa (de preferat

16 voturi    10 comentarii
1h 20 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 4 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Florina

    Florina (Chef de cuisine):

    Cum va spuneam am facut prajitura, este delicioasa, doar ca mi s-a ars putin mai mult blatul si bezeaua nu a iesit maro. Pentru cat blat e, timpul de coacere este foarte mare 45 min. Data viitoare am sa o las sa se coaca blatul doar 25-30 min si apoi am sa pun gemul si bezeaua si am sa mai las sa se coaca 15 min si apoi am sa opresc cuptorul.

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine):

    Am facut aceasta reteta, exact dupa instructiuni. A iesit foarte gustoasa, dar nu si aspectoasa. Trebuie sa mai lucrez la ornat. I-am trantit niste pete de glazura ca mi-a fost rusine sa-i fac poze, apoi am mazgalit-o pe toata cu glazura. Pacat de gust, ca arata ca o prajitura de incepator si la varsta mea nu ar fi voie.

  • IONELA

    IONELA (Chef de cuisine):

    Am facut aceasta reteta imediat cum am vazut-o pe forum si intradevar este foarte gustoasa insa nu am avut decat gem de visine si din acesta am pus trebuia altfel de gem mai acrisor insa alta data a iesit foarte gustoasa a fost mancata foarte repede

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine):

      Am facut prajitura exact dupa reteta Alinei si a iesit minunata ! Pacat ca am facut-o in tava mica ! Multumesc pentru reteta Alina ...de fapt toate retetele tale sunt tare gustoase !!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ionica Cernat , 06 aprilie 2014

    PARE FOARTE INTERESANTA,A-M SA O PREGATESC.

  • Florina

    Florina (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2009

    Acum ma duc si eu si fac retea,revin cu poze dupa ce e gata!

  • iuliana tarnoveanu

    iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2009

    Alina, arata super-buna si imi place si cum ai ornat aceasata prajitura! Felicitari!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

      delicioasa!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2009

      Bravo Alina! E foarte buna, dar mie nu mi-a iesit asa aspectoasa! Mai exersez.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2009

      Tare apetisanta!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2009

      Tare apetisanta!

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 17 septembrie 2009

      Ce bine arata.Frumoasa prezentare.Felicitari.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2009

      Foarte bine arata amandoua, felicitari, am notat-o si eu la favorite.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2009

      Groav de bine ai arata.MI-e poftaa!!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2009

      Alina am facut-o !!! E nemaipomenita ! Rapuga si gustoasa ! Bravo tie !!!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2009

      Foarte frumoasa, ademenitoare.Bravo!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

12 voturi

Ingrediente

  • -4 oua
  • -1 pachet de unt sau margarina
  • -200g zahar
  • -100ml apa
  • -1 praf de copt
  • -faina( aproximativ 8-10 linguri)
  • -200g zahar pentru bezea
  • -1 lamaie
  • -1 borcan de gem mai acrisor
  • -30g unt pentru uns tava
  • -un praf de sare

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Salata cu ton ( savoare deplina ! )

Salata cu ton ( savoare deplina ! )

Se fierbe oul tare (cca 5 min. din clipa in care incepe sa fiarba apa). Intre timp se spala salata,

10 voturi    9 comentarii
20 min
Salate reci
Salata de vinete ( poate spune cineva Nu ?!!! )

Salata de vinete ( poate spune cineva Nu ?!!! )

Vinetele se coc direct pe flacara de la aragaz ( nu in cuptor si nici pe tabla). Cand sunt coapte

18 voturi    20 comentarii
3h
Salate reci
Salata de vara cu mujdei de usturoi

Salata de vara cu mujdei de usturoi

Se spala legumele si se feliaza , usturoiul se curata si se prepara mujdeiul. Toate se amesteca intr-un

2 voturi    3 comentarii
10 min
Salate reci

Florina (Chef de cuisine)

Acum ma duc si eu si fac retea,revin cu poze dupa ce e gata!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu cereale, miere si scortisoara Prajitura cu cereale, miere si scortisoara

O prajitura delicioasa care a umplut bucataria cu un soi de parfum de toamna amestecat cu aroma de turta dulce. Contine cereale, miere,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura turnata cu mere Prajitura turnata cu mere

Ouale se mixeaza cu zaharul si aromele, bine. Se pune, apoi uleiul;se adauga faina (amestecata cu praful de copt) si laptele, cele doua

6 voturi    8 comentarii
2h
Prajituri
Placinta cu dovleac