Reteta de prajitura Carpati. Prajitura Carpati reteta delicioasa. Cum se prepara prajitura Carpati. Retete de prajituri festive. Retete de prajituri.
Reteta de prajitura Carpati este una foarte draga mie, foarte vehe, pe care o am din caietul mamei. Este spornica, delicioasa si aspectuoasa.
Foi:
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se pun toate ingredientele intr-un castron in ordinea prezentata, cu exceptia fainii care se adauga treptat, si se framanta pana cand se obtine un aluat nelipicios. Se imparte aluatul in 8. Pe dosul unei tavi (28x40 cm), unse cu ulei se intinde o foaie cu ajutorul sucitorului.
Se introduce tava la cuptor, la 170 de grade C, pana cand foaia se rumeneste frumos, dupa care se ia cu grija de pe tava si se aseaza pe un gratar. Se procedeaza la fel si cu restul aluatului.
Crema:
Intr-o cratita mare se caramelizeaza zaharul, dupa care se adauga untul si se amesteca pana cand acesta se topeste. Se toarna 3/4 din lapte in cratita si se lasa in continuare la foc, amestecand din cand in cand. Restul de lapte se amesteca cu faina si esenta de rom. Cand se dizolva tot zaharul din vas, se adauga peste el laptele cu faina si esenta si se amesteca in continuu pana cand se ingroasa. La final se adauga nucile macinate.
Asamblare prajitura Carpati:
Se umple o cana cu crema si se pastreaza la rece pana a doua zi.
Se pune crema fierbinte pe prima foaie, se adauga a doua foaie, iar crema si tot asa, terminand cu o foaie. Se aseaza prajitura la loc racoros, iar deasupra ei se pune o greutate pentru ca foile sa fie presate (eu am pus o blana si cateva borcane pline, distribuite uniform pe suprafata prajiturii).
A doua zi, se taie prajitura in 3 pe lungime. Fiecare parte se taie pe diagonala tot pe lungime, rezultand cate doua triunghiuri. Aceste triunghiuri se lipesc cu crema care a fost pusa deoparte cu o zi inainte. Cei trei munti rezultati se aseza cu grija pe un platou sau o tava mare si se pregateste glazura, astfel: ciocolata rupta bucatele, frisca lichida, cacaua si zaharul se pun intr-un craticior la foc pana cand se topeste toata ciocolata. Se lasa apoi sa se racoreasca, dupa care se ung muntii cu ea.
Pe doi dintre munti am pus nuca macinata, iar pe unul am pus nuca de cocos.
Spor la preparat reteta de prajitura Carpati si pofta buna!
Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieReteta de gogosari in sos de mustar. Cum prepari gogosari in sos de mustar reteta delicioasa.
Gogosari in sos de mustarRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii