autor:

autor

» » Prajituri

Prajitura Carte Noire

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
Pentru blat: 6 oua intregi, 60 g faina, 7 albusuri separate, 30 g zahar pudra, 45 g unt topit, 100 g coaja uscata de portocale, 2 portocale, coaja proaspat rasa si sucul, un amestec din 225 g pudra de migdale neprajite (care se obtine prin rasnire) si 225 g zahar pudra, , Pentru crema de ciocolata: 6 galbenusuri, 350 g ciocolata de menaj amaruie topita, 500 ml frisca lichida 85 g zahar tos

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

47 voturi

Mod de preparare

Prepararea blatului

Se preaincalzeste cuptorul. Se separa ouale. Se bat albusurile spuma cu telul. Se pune zaharul pudra.

Se bat galbenusurile, apoi se pun in amestecul de albusuri cu zahar. Se adauga in continuare amestecul de pudra de migdale si zahar pudra, faina, sucul de portocale, coaja de portocala uscata si cea proaspat rasa, iar la sfarsit untul topit. Se omogenizeaza compozitia cu o spatula. Se aseaza pe dosul unei tavi intinse de copt, o hartie pergament, apoi se toarna cu lingura compozitia intr-un strat subtire. Se niveleaza cu spatula. Se da la cuptor si se coace timp de 5-10 min. Blatul este gata in momentul in care atingandu-l cu mana nu se lipeste.

Prepararea cremei de ciocolata

Se prepara un sirop din 85 g zahar tos si 85 g apa. Se fierbe siropul pana la topirea zaharului. Se bate spuma galbenusurile, apoi se adauga siropul fierbinte, continund sa bateti pana la racirea amestecului. Se adauga ciocolata topita si se amesteca pana se omogenizeaza. Se bate frisca si se incorporeaza in compozitie cand aceasta s-a racit.

Prepararea glazurii

Se pastreaza putina ciocolata pt. decor. Se incalzeste frisca, se adauga in ea ciocolata ramasa topita si se amesteca pana se omogenizeaza. Se lasa la racit.

Finisarea prajiturii

Cu un pahar cu diametrul de 6.5 cm Se taie platul in 30 de discuri. Fiecare prajitura va fi formata din 3 discuri. Se pune crema de ciocolata intr-un cornet de plastic prevazut cu sprit. Se pune cu cornetul spuma de ciocolata pe discuri si se aseaza unul peste altul cate trei pentru a forma o prajitura. Cand este gata, se pune la rece timp de 5-10 min. Dupa ce s-au racit, cu ajutorul unei spatule, se imbraca in crema de ciocolata fiecare prajitura. Se da iar la rece 5-10 min. Se scoate de la rece, se toarna glazura si cu o spatula se acopera uniform deasupra si lateral. Se pune cate o prajitura pe farfurie si se toarna in jur putina inghetata topita. Se fac cateva ''flori'' cu ajutorul unei scobitori, trasand arce de cer, din interiorul stropului de ciocolata spre afara. (Sfat: daca nu aveti coaja uscata de portocala, radeti coaja proaspata si o puneti pe pergament si o dati putin la cuptor).
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Carte Noire" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
craciunul

craciunul

stafidele+fructele confiate+nucile+scortisoara+coaja de la lamaie si portocala+untul moale +zaharul

6 voturi    6 comentarii
30 min
Prajituri
Prajitura cu budinca si prune

Prajitura cu budinca si prune

Mai intai pregatim budinca de vanilie: Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul. Adaugam cateva

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

47 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat: 6 oua intregi
  • 60 g faina
  • 7 albusuri separate
  • 30 g zahar pudra
  • 45 g unt topit
  • 100 g coaja uscata de portocale
  • 2 portocale
  • coaja proaspat rasa si sucul
  • un amestec din 225 g pudra de migdale neprajite (care se obtine prin rasnire) si 225 g zahar pudra
  • Pentru crema de ciocolata: 6 galbenusuri
  • 350 g ciocolata de menaj amaruie topita
  • 500 ml frisca lichida 85 g zahar tos

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

104 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Papanasi cu dulceata de coacaze negre Papanasi cu dulceata de coacaze negre

Intr-un bol punem branza, galbenusurile, razatura de lamaie, zaharul vanilat, faina impreuna cu praful de copt. Separat batem albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine Prajitura cu visine

Albusurile se separa de galbenusuri, apoi se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajiturele la moment