Prepararea blatului
Se preaincalzeste cuptorul. Se separa ouale. Se bat albusurile spuma cu telul. Se pune zaharul pudra.
Se bat galbenusurile, apoi se pun in amestecul de albusuri cu zahar. Se adauga in continuare amestecul de pudra de migdale si zahar pudra, faina, sucul de portocale, coaja de portocala uscata si cea proaspat rasa, iar la sfarsit untul topit. Se omogenizeaza compozitia cu o spatula. Se aseaza pe dosul unei tavi intinse de copt, o hartie pergament, apoi se toarna cu lingura compozitia intr-un strat subtire. Se niveleaza cu spatula. Se da la cuptor si se coace timp de 5-10 min. Blatul este gata in momentul in care atingandu-l cu mana nu se lipeste.
Prepararea cremei de ciocolata
Se prepara un sirop din 85 g zahar tos si 85 g apa. Se fierbe siropul pana la topirea zaharului. Se bate spuma galbenusurile, apoi se adauga siropul fierbinte, continund sa bateti pana la racirea amestecului. Se adauga ciocolata topita si se amesteca pana se omogenizeaza. Se bate frisca si se incorporeaza in compozitie cand aceasta s-a racit.
Prepararea glazurii
Se pastreaza putina ciocolata pt. decor. Se incalzeste frisca, se adauga in ea ciocolata ramasa topita si se amesteca pana se omogenizeaza. Se lasa la racit.
Finisarea prajiturii
Cu un pahar cu diametrul de 6.5 cm Se taie platul in 30 de discuri. Fiecare prajitura va fi formata din 3 discuri. Se pune crema de ciocolata intr-un cornet de plastic prevazut cu sprit. Se pune cu cornetul spuma de ciocolata pe discuri si se aseaza unul peste altul cate trei pentru a forma o prajitura. Cand este gata, se pune la rece timp de 5-10 min. Dupa ce s-au racit, cu ajutorul unei spatule, se imbraca in crema de ciocolata fiecare prajitura. Se da iar la rece 5-10 min. Se scoate de la rece, se toarna glazura si cu o spatula se acopera uniform deasupra si lateral. Se pune cate o prajitura pe farfurie si se toarna in jur putina inghetata topita. Se fac cateva ''flori'' cu ajutorul unei scobitori, trasand arce de cer, din interiorul stropului de ciocolata spre afara. (Sfat: daca nu aveti coaja uscata de portocala, radeti coaja proaspata si o puneti pe pergament si o dati putin la cuptor).

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii