autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura casei

Autor: florescu lacramioara (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: florescu lacramioara (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 martie 2009

Ingrediente
blat: 8 albusuri, 1 cana zahar, 200g nuca macinata, CREMA: 200 ml. apa, 4 nesuri, 6 linguri de zahar pudra, 200g ciocolata de menaj, 8 galbenusuri, 600ml. frisca si 2 esente de rom

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Blatul: se amesteca toate ingredientele si se coace intr-o cratita unsa.

Crema: se pun intr-un ceaun (pt. a nu se lipi) 200ml. apa, se pun restul de ingrendiente de mai sus de la crema si se mai pune si ciocolata de menaj, se lasa sa se topeasca, se adauga galbenusurile.

Cand se da jos de pe foc, dupa ce s-a racit, se pune esenta si frica batuta, se da la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura casei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura  casei

Prajitura casei

Ouale se pun in bol in care se prepara aluatul ,pe galbenus se pune sarea (devine un galben mai intens

14 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

Incepem prin a pune hartie cerata in tava de copt. Untul impreuna cu zaharul il mixam 2 min, apoi

3 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 mai 2009

    Consistenta, dar ce poate fi rau?

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • blat: 8 albusuri
  • 1 cana zahar
  • 200g nuca macinata
  • CREMA: 200 ml. apa
  • 4 nesuri
  • 6 linguri de zahar pudra
  • 200g ciocolata de menaj
  • 8 galbenusuri
  • 600ml. frisca si 2 esente de rom

Raporteaza reteta

Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Consistenta, dar ce poate fi rau?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Rulada Eclipse