autor:

Monika

» » Prajituri

Prajitura casei

Autor: Monika (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 20 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monika (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 20 noiembrie 2009

Ingrediente
Aluat:, , 3 oua, 3 linguri ulei, 1 esenta de vanilie, 1 cana de lapte/250 ml, 1 cana de zahar/250 gr, 1 praf de copt, 1 zahar vanilat, 3 linguri dulceata de coacaze,visine,caise...., Faina cat cuprinde(trebuie sa aiba consistenta aluatului de pandispan), , Crema:, 1 pachet de margarina ( eu folosesc rama prajituri, are o aroma deosebita), 1 cana de lapte /250 ml, 1 cana de zahar / 250 gr, Cacao

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

1 vot

Mod de preparare

Pentru a face aluatul se pun intr-un castron ouale impreuna cu zaharul,zahar vanilat, esenta,uleiul,praful de copt.

Se bat foarte bine cu mixerul pana se topeste complet zaharul.se adauga laptele si faina treptat.aluatul trebuie sa fie mai gros decat cel de clatite.la final se aduga dulceata.

Se unge o tava cu margarina si se tapeteaza si cu putina faina.

Se toarna compozitia si se baga la cuptor 25-35 minute, in functie de puterea cuptorului.se poate verifica daca e facuta cu o scobitoare.

Cand e gata se scoate din cuptor si se lasa 10 min.

Intre timp se face deasupra la aragaz crema, astfel:

Se pune laptele cu margarina si cu zaharul la fiert si cand s-a topit margarina se adauga si 3 lingurite de cacao.se lasa sa dea in fiert

Se taie prajitura in tava si se toarna deasupra sosul fierbinte.

Se lasa la racit 2 sau 3 ore dupa care se aseaza pe un platou.

Dupa preferinta se poate orna cu frisca sau ciocolata topita.

E foarte usor de facut si foarte economica , sa nu mai spun ca e si foarte gustoasa.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura casei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura  casei

Prajitura casei

Ouale se pun in bol in care se prepara aluatul ,pe galbenus se pune sarea (devine un galben mai intens

14 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Semilune crocante

Semilune crocante

Din ingredientele pentru aluat se amesteca impreuna ingredientele uscate in afara de zahar. Untul/mar.

5 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Monika

    Monika (Maestru bucatar) , 31 august 2010

    Din pacate nu am facut nici o poza , dar promit ca voi face cu prima ocazie.

  • Dana Saila( Salwa Nabhani)

    Dana Saila( Salwa Nabhani) (Chef de cuisine) , 29 august 2010

    O poza de ce nu ne-ai pus sa vedem si noi? Pare interesanta reteta am votat-o si am salvat-o, ma gandesc sa o incerc!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

1 vot

Ingrediente

  • Aluat:
  • 3 oua
  • 3 linguri ulei
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 cana de lapte/250 ml
  • 1 cana de zahar/250 gr
  • 1 praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • 3 linguri dulceata de coacaze,visine,caise....
  • Faina cat cuprinde(trebuie sa aiba consistenta aluatului de pandispan)
  • Crema:
  • 1 pachet de margarina ( eu folosesc rama prajituri
  • are o aroma deosebita)
  • 1 cana de lapte /250 ml
  • 1 cana de zahar / 250 gr
  • Cacao

Raporteaza reteta

Monika (Maestru bucatar)

Din pacate nu am facut nici o poza , dar promit ca voi face cu prima ocazie.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Rulada cu crema de vanilie si crema de cacao