Ingrediente
Aluat:, , 3 oua, 3 linguri ulei, 1 esenta de vanilie, 1 cana de lapte/250 ml, 1 cana de zahar/250 gr, 1 praf de copt, 1 zahar vanilat, 3 linguri dulceata de coacaze,visine,caise...., Faina cat cuprinde(trebuie sa aiba consistenta aluatului de pandispan), , Crema:, 1 pachet de margarina ( eu folosesc rama prajituri, are o aroma deosebita), 1 cana de lapte /250 ml, 1 cana de zahar / 250 gr, Cacao
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 10 min
1 vot
Mod de preparare
Se bat foarte bine cu mixerul pana se topeste complet zaharul.se adauga laptele si faina treptat.aluatul trebuie sa fie mai gros decat cel de clatite.la final se aduga dulceata.
Se unge o tava cu margarina si se tapeteaza si cu putina faina.
Se toarna compozitia si se baga la cuptor 25-35 minute, in functie de puterea cuptorului.se poate verifica daca e facuta cu o scobitoare.
Cand e gata se scoate din cuptor si se lasa 10 min.
Intre timp se face deasupra la aragaz crema, astfel:
Se pune laptele cu margarina si cu zaharul la fiert si cand s-a topit margarina se adauga si 3 lingurite de cacao.se lasa sa dea in fiert
Se taie prajitura in tava si se toarna deasupra sosul fierbinte.
Se lasa la racit 2 sau 3 ore dupa care se aseaza pe un platou.
Dupa preferinta se poate orna cu frisca sau ciocolata topita.
E foarte usor de facut si foarte economica , sa nu mai spun ca e si foarte gustoasa.
Pofta buna!
Monika (Maestru bucatar) , 31 august 2010
Din pacate nu am facut nici o poza , dar promit ca voi face cu prima ocazie.