autor:

Monika

» » Prajituri

Prajitura casei

Autor: Monika (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 20 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monika (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 20 noiembrie 2009

Ingrediente
Aluat:, , 3 oua, 3 linguri ulei, 1 esenta de vanilie, 1 cana de lapte/250 ml, 1 cana de zahar/250 gr, 1 praf de copt, 1 zahar vanilat, 3 linguri dulceata de coacaze,visine,caise...., Faina cat cuprinde(trebuie sa aiba consistenta aluatului de pandispan), , Crema:, 1 pachet de margarina ( eu folosesc rama prajituri, are o aroma deosebita), 1 cana de lapte /250 ml, 1 cana de zahar / 250 gr, Cacao

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

1 vot

Mod de preparare

Pentru a face aluatul se pun intr-un castron ouale impreuna cu zaharul,zahar vanilat, esenta,uleiul,praful de copt.

Se bat foarte bine cu mixerul pana se topeste complet zaharul.se adauga laptele si faina treptat.aluatul trebuie sa fie mai gros decat cel de clatite.la final se aduga dulceata.

Se unge o tava cu margarina si se tapeteaza si cu putina faina.

Se toarna compozitia si se baga la cuptor 25-35 minute, in functie de puterea cuptorului.se poate verifica daca e facuta cu o scobitoare.

Cand e gata se scoate din cuptor si se lasa 10 min.

Intre timp se face deasupra la aragaz crema, astfel:

Se pune laptele cu margarina si cu zaharul la fiert si cand s-a topit margarina se adauga si 3 lingurite de cacao.se lasa sa dea in fiert

Se taie prajitura in tava si se toarna deasupra sosul fierbinte.

Se lasa la racit 2 sau 3 ore dupa care se aseaza pe un platou.

Dupa preferinta se poate orna cu frisca sau ciocolata topita.

E foarte usor de facut si foarte economica , sa nu mai spun ca e si foarte gustoasa.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura casei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura  casei

Prajitura casei

Ouale se pun in bol in care se prepara aluatul ,pe galbenus se pune sarea (devine un galben mai intens

20 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura desteapta

Prajitura desteapta

Prima data se topeste untul si se lasa la racit pentru ca avem nevoie de el rece. Cuptorul se

360 voturi    42 comentarii
1h 40 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Monika

    Monika (Maestru bucatar) , 31 august 2010

    Din pacate nu am facut nici o poza , dar promit ca voi face cu prima ocazie.

  • Dana Saila( Salwa Nabhani)

    Dana Saila( Salwa Nabhani) (Chef de cuisine) , 29 august 2010

    O poza de ce nu ne-ai pus sa vedem si noi? Pare interesanta reteta am votat-o si am salvat-o, ma gandesc sa o incerc!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

1 vot

Ingrediente

  • Aluat:
  • 3 oua
  • 3 linguri ulei
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 cana de lapte/250 ml
  • 1 cana de zahar/250 gr
  • 1 praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • 3 linguri dulceata de coacaze,visine,caise....
  • Faina cat cuprinde(trebuie sa aiba consistenta aluatului de pandispan)
  • Crema:
  • 1 pachet de margarina ( eu folosesc rama prajituri
  • are o aroma deosebita)
  • 1 cana de lapte /250 ml
  • 1 cana de zahar / 250 gr
  • Cacao

Raporteaza reteta

Monika (Maestru bucatar)

Din pacate nu am facut nici o poza , dar promit ca voi face cu prima ocazie.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec cu lamaie Chec cu lamaie

Mixez 3 oua bine, apoi adaug 220 gr zahar in ploaie si mixez pana se topeste zaharul. Apoi adaug zeama de lamaie, mixez bine (dupa fiecare

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu gem Prajitura cu gem

Puneti untul topit intr-un bol, adaugati zaharul, zaharul vanilat si ouale. Amestecati bine cu un tel sau mixer. Adaugati apoi faina

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Rulada cu frisca si capsuni