Prajitura casei

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 3 oua
  • 3 linguri ulei
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 cana de lapte/250 ml
  • 1 cana de zahar/250 gr
  • 1 praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • 3 linguri dulceata de coacaze,visine,caise....
  • Faina cat cuprinde(trebuie sa aiba consistenta aluatului de pandispan)
  • Crema:
  • 1 pachet de margarina ( eu folosesc rama prajituri, are o aroma deosebita)
  • 1 cana de lapte /250 ml
  • 1 cana de zahar / 250 gr
  • Cacao

Mod de preparare

Pentru a face aluatul se pun intr-un castron ouale impreuna cu zaharul,zahar vanilat, esenta,uleiul,praful de copt.

Se bat foarte bine cu mixerul pana se topeste complet zaharul.se adauga laptele si faina treptat.aluatul trebuie sa fie mai gros decat cel de clatite.la final se aduga dulceata.

Se unge o tava cu margarina si se tapeteaza si cu putina faina.

Se toarna compozitia si se baga la cuptor 25-35 minute, in functie de puterea cuptorului.se poate verifica daca e facuta cu o scobitoare.

Cand e gata se scoate din cuptor si se lasa 10 min.

Intre timp se face deasupra la aragaz crema, astfel:

Se pune laptele cu margarina si cu zaharul la fiert si cand s-a topit margarina se adauga si 3 lingurite de cacao.se lasa sa dea in fiert

Se taie prajitura in tava si se toarna deasupra sosul fierbinte.

Se lasa la racit 2 sau 3 ore dupa care se aseaza pe un platou.

Dupa preferinta se poate orna cu frisca sau ciocolata topita.

E foarte usor de facut si foarte economica , sa nu mai spun ca e si foarte gustoasa.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise