autor:

Cornelia

» » Prajituri

Prajitura casei

Autor: Cornelia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 martie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cornelia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 martie 2012

Ingrediente
Cantitati, Faina 550 gr, Apa minerala 150 ml, Amoniac 7 gr, Ulei 50 gr, Zahar 200 gr., Oua intregi 3 buc, Gem de prune sau de gutui 400 gr., Nuca 150 gr, Ciocolata alba 100 gr., Arome vanilie, coaja de lamie ,coaja de portocala, Esenta de migdale

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

14 voturi

Mod de preparare

Ouale se pun in bol in care se prepara aluatul ,pe galbenus se pune sarea (devine un galben mai intens ), se adauga zaharul si se freaca pana devine crema, treptat se adauga uleiul amestecat cu apa minerala, faina bine uscata se cerne impreuna cu amoniacul, si se adauga treptat in compozitie amestecand cu o ligura de lemn (folosita doar la prajituri). Se obtine un aluat bun de intins, se pune in tava tapetata cu hartie de copt . Gemul de prune se paseaza bine cu furculita si se pune esenta de migdale. Eu am folosit si gem de gutui si in el am adaugat coaja de portocala confiata .Peste Gem se presara nuca pisata/taiata.S-a intamplat sa-mi lipseasca nuca din casa , si atunci ,am oprit o lingura buna din aluat ,pe care l-am framantat cu faina , pana ce s-a facut tare asa sa-l poti da pe razatoare (pe partea cea mare ) Se pune in cuptorul preincalzit la foc mic 45 – 50 minute , depinde de cuptorul vostru . Ca la orice prajitura , nu deschid cuptorul ,25 minute , risc sa dea inapoi ,ori sa ramana necoapta la mijloc. Spre final se incearca cu scobitoarea introdusa in mijlocul prajiturii. Aceasta trebuie sa iese curata . Se scoate tava din cuptor si imediat se da pe razatoarea mica ciocolata alba ca o zapada . Se lasa sa se raceasca si apoi se taie. O sa vedeti, ca dupa cateva zile (daca nu o consumati ) devine si mai frageda .
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura casei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
COSULETE CU FRUCTE

COSULETE CU FRUCTE

Aluat: Se freaca galbenusurile cu zaharul,sare si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul.Cel

19 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Chec tigrat

Chec tigrat

Pentru inceput vom separa galbenusurile de albusuri si vom bate albusurile spuma tare cu jumatate

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cornelia Grigoras , 19 iunie 2014

    daniela am sa adaug si eu cioclata ,dar de care gem ai pus tu?ca sa mearga cu ciocolata .?

  • Fara foto

    Cornelia Grigoras , 18 iunie 2014

    Draga Maria,cantitatile insotesc reteta. Vezi in stanga retetei prajitura casei .

  • Fara foto

    Alexa Maria , 17 iunie 2014

    unde sint cantitatile?va rog,vreau si eu sa-ncerc,sau sa pun dupa ochi?voi ce ziceti?felicit toate gospodinele care posteaza aici retete,va ador,sa fiti sanatoase si iubite,pt. ca meritati.

    • Fara foto

      Adna Cris , 29 septembrie 2013

      am facut-oooo !!! si e super buna! eu am ras ciocolata neagra amaruie in gem am pus esenta de rom si zici ca e greta garbo... cu siguranta am sa o mai fac fff buna!

    • Fara foto

      Mariana Zegrean , 28 septembrie 2013

      MNIA! O SA INCERC

    • Fara foto

      Lucica Soare , 28 septembrie 2013

      daniela am sa adaug si eu cioclata ,dar de care gem ai pus tu?ca sa mearga cu ciocolata .?

    • Fara foto

      Elena Nastase , 27 septembrie 2013

      o s-o incerc si eu......am si eu un fel de boala......sa incerc toate retetele de prajituri care mi se par a fi f.bune, si usor de facut.nu complicate.aceasta mi se pare a fi delicioasa, mai ales ca i se spune,,prajitura casei,,.multumesc de reteta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

14 voturi

Ingrediente

  • Cantitati
  • Faina 550 gr
  • Apa minerala 150 ml
  • Amoniac 7 gr
  • Ulei 50 gr
  • Zahar 200 gr.
  • Oua intregi 3 buc
  • Gem de prune sau de gutui 400 gr.
  • Nuca 150 gr
  • Ciocolata alba 100 gr.
  • Arome vanilie
  • coaja de lamie ,coaja de portocala
  • Esenta de migdale

Raporteaza reteta

Retete
de Cornelia
Paine de casa cu cartofi

Paine de casa cu cartofi

Cantitatile se pun in ordinea de mai sus ,in masina iar drojdia proaspata ,(care nu trebuie sa aiba

6 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Mucenici moldovenesti de post

Mucenici moldovenesti de post

Eu ii framant in masina de paine , (dureaza 10 minute ) dupa care scot aluatul si-l las la crescut

2 voturi    3 comentarii
2h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu bezea

Prajitura cu bezea

Aluat Galbenusurile se freaca cu zaharul si cacao ,pana se face ca o crema , treptat se adauga

4 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec rapid de ciocolata si orez expandat Chec rapid de ciocolata si orez expandat

Intr-un bol punem ciocolatile taiate bucati, adaugam margarina taiata bucati-si punem bolul pe o cratita cu apa fierbinte, amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cremsnit cu foi de pandispan Cremsnit cu foi de pandispan

Intr-un bol batem bine 3 oua cu 3 linguri de zahar si 1 lingurita de zahar vanilat pana compozitia devine spumoasa si mai deschisa

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Prajitura dulce cu branza