autor:

» » Prajituri

Prajitura "CEHA"

Autor: luminita proteasa (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: luminita proteasa (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 mai 2009

Ingrediente
Blatul:, 6 albusuri, 140 gr zahar tos, 4 galbenusuri, 140 gr nuci, 3 linguri de faina, 1/2 praf de copt, Crema, 200 gr unt, 180 gr zahar pudra, 2 galbenusuri, 100 gr nuci taiate, 1 linura ness "Amigo", Glazura, 125 gr ciocolata, 1 linura cacao, 50 gr unt

Dificultate: Medie Timp: 1h

12 voturi

Mod de preparare

Blatul
Albusurile cu zaharul se bat spuma ca pentru bezea apoi se adauga galbenusurile,nucile macinate , faina,praful de copt,mestecindu-se incet cu o lingura de jos in sus.
compozitia obtinuta se coacce in tava unsa si tapetata.
Dupa ce s-a copt blatul se lasa la racit si se prepara Crema:
Untul cu zaharul pudra se amesteca pina devine spumos ,se adauga apoi galbenusurile, nucile,si nessul.
crema se pune peste blat si se da la rece.
Dupa 1-2 ore se pune glazura din ciocolata(ciocolata cu untul si cacaoa se pun pe foc si se lasa poina se lasa pina se topeste ciocolata amestecidu-se continuu.Cind este gata se da jos de pe foc si se pune peste crema. Se lasa din nou la rece pina se intareste glazura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "CEHA"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h

12 voturi

Ingrediente

  • Blatul:
  • 6 albusuri
  • 140 gr zahar tos
  • 4 galbenusuri
  • 140 gr nuci
  • 3 linguri de faina
  • 1/2 praf de copt
  • Crema
  • 200 gr unt
  • 180 gr zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • 100 gr nuci taiate
  • 1 linura ness "Amigo"
  • Glazura
  • 125 gr ciocolata
  • 1 linura cacao
  • 50 gr unt

Raporteaza reteta

Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura "Kati"