autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura "CEHA"

Autor: luminita proteasa (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: luminita proteasa (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 mai 2009

Ingrediente
Blatul:, 6 albusuri, 140 gr zahar tos, 4 galbenusuri, 140 gr nuci, 3 linguri de faina, 1/2 praf de copt, Crema, 200 gr unt, 180 gr zahar pudra, 2 galbenusuri, 100 gr nuci taiate, 1 linura ness "Amigo", Glazura, 125 gr ciocolata, 1 linura cacao, 50 gr unt

Dificultate: Medie Timp: 1h

10 voturi

Mod de preparare

Blatul
Albusurile cu zaharul se bat spuma ca pentru bezea apoi se adauga galbenusurile,nucile macinate , faina,praful de copt,mestecindu-se incet cu o lingura de jos in sus.
compozitia obtinuta se coacce in tava unsa si tapetata.
Dupa ce s-a copt blatul se lasa la racit si se prepara Crema:
Untul cu zaharul pudra se amesteca pina devine spumos ,se adauga apoi galbenusurile, nucile,si nessul.
crema se pune peste blat si se da la rece.
Dupa 1-2 ore se pune glazura din ciocolata(ciocolata cu untul si cacaoa se pun pe foc si se lasa poina se lasa pina se topeste ciocolata amestecidu-se continuu.Cind este gata se da jos de pe foc si se pune peste crema. Se lasa din nou la rece pina se intareste glazura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "CEHA"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Georgiana

Prajitura Georgiana

Mod de preparareingredientele de mai sus se amesteca iar compozitia rezultata se rastoarna intr-o

72 voturi    25 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu zahar ars si gem

Prajitura cu zahar ars si gem

Modul de preparare I. Se arde 150 gr zahar care se stinge cu 150 apa si se lasa sa fiarba , pana

6 voturi    6 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

10 voturi

Ingrediente

  • Blatul:
  • 6 albusuri
  • 140 gr zahar tos
  • 4 galbenusuri
  • 140 gr nuci
  • 3 linguri de faina
  • 1/2 praf de copt
  • Crema
  • 200 gr unt
  • 180 gr zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • 100 gr nuci taiate
  • 1 linura ness "Amigo"
  • Glazura
  • 125 gr ciocolata
  • 1 linura cacao
  • 50 gr unt

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu crema de lapte caramelizat