autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura "CEHA"

Autor: luminita proteasa (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: luminita proteasa (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 mai 2009

Ingrediente
Blatul:, 6 albusuri, 140 gr zahar tos, 4 galbenusuri, 140 gr nuci, 3 linguri de faina, 1/2 praf de copt, Crema, 200 gr unt, 180 gr zahar pudra, 2 galbenusuri, 100 gr nuci taiate, 1 linura ness "Amigo", Glazura, 125 gr ciocolata, 1 linura cacao, 50 gr unt

Dificultate: Medie Timp: 1h

10 voturi

Mod de preparare

Blatul
Albusurile cu zaharul se bat spuma ca pentru bezea apoi se adauga galbenusurile,nucile macinate , faina,praful de copt,mestecindu-se incet cu o lingura de jos in sus.
compozitia obtinuta se coacce in tava unsa si tapetata.
Dupa ce s-a copt blatul se lasa la racit si se prepara Crema:
Untul cu zaharul pudra se amesteca pina devine spumos ,se adauga apoi galbenusurile, nucile,si nessul.
crema se pune peste blat si se da la rece.
Dupa 1-2 ore se pune glazura din ciocolata(ciocolata cu untul si cacaoa se pun pe foc si se lasa poina se lasa pina se topeste ciocolata amestecidu-se continuu.Cind este gata se da jos de pe foc si se pune peste crema. Se lasa din nou la rece pina se intareste glazura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "CEHA"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu miere de albine

Prajitura cu miere de albine

Foile se prepara astfel: Se pun toate ingredientele impreuna, in afara de faina si se amesteca.

7 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri
Gogosi la cuptor

Gogosi la cuptor

Mixati oul cu zaharul. Adaugati untul topit si racit si mixati in continuare inca 1 minut. Adaugati

19 voturi    21 comentarii
40 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 45 %
199.99 lei
109.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

10 voturi

Ingrediente

  • Blatul:
  • 6 albusuri
  • 140 gr zahar tos
  • 4 galbenusuri
  • 140 gr nuci
  • 3 linguri de faina
  • 1/2 praf de copt
  • Crema
  • 200 gr unt
  • 180 gr zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • 100 gr nuci taiate
  • 1 linura ness "Amigo"
  • Glazura
  • 125 gr ciocolata
  • 1 linura cacao
  • 50 gr unt

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Briosele cu nuca Briosele cu nuca

Se separa albusul de galbenus si se bate spuma. Se adauga zaharul. Se amesteca galbenusurile cu ulei. Se incorporeaza galbenusul cu

0 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Pandispan pufos cu ananas