autor:

Fara foto

» » Prajituri

PRAJITURA CEHOSLOVACA

Autor: Monika K (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monika K (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 martie 2009

Ingrediente
Blat, , 4 oua separate, 300 gr. zahar pudra, 10 linguri apa rece, 100 gr. nuci macinate, 200 gr. faina, 1 praf de copt, , Crema, 200 gr unt, 200 gr. zahar pudra, 300 gr lapte, 4 linguri faina, coaja de lamiie, esenta de vanilie, ( zahar vanilat)sau rom dupa gust :), , Glazura, 2 linguri apa, 1 lingura cacao, 2 linguri zahar, 4 linguri unt

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

5 voturi

Mod de preparare

Blat:
4 galbenusuri se freaca cu 300 gr zahar praf, 10 linguri apa rece, puse pe rind. 100 gr nuci macinate se amesteca cu 200 gr faina si 1 praf de copt. Se bat albusurile spuma, se aduga la amestecul de galbenusuri, apoi se adauga si faina+nuci pe rind, amestecind usor, sa se incorporeze toata. Se coace in tava unsa cam 20-35 minute (incercati cu scobitoarea!) la foc mediu.
Crema:
200 gr unt se freaca cu 200 gr zahar praf. Se amesteca 300 gr lapte cu 4 linguri faina si se fierb pe foc mic, amestecind in continuu, pina se ingroasa. Se raceste complet, acoperit cu folie de plastic direct pe crema! ( sa nu prinda crusta!) Se amesteca cu untul (se adauga in unt pe rind cite o lingura, ca sa nu se taie crema ! ). Se pune coaja de lamiie si vanilie sau rom, depinde de gust. Se intinde deasupra la blat si se da la rece pina se pregateste glazura.
Glazura:
Se fierbe pe foc 2 linguri apa, 1 lingura cacao si 2 linguri zahar. Cind a fiert se adauga si 4 linguri de unt, si se amesteca.
Se intinde glazura peste crema de la prajitura (e bine daca e rece (crema)ca nu se mai topeste glazura !)
Se da la rece !
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA CEHOSLOVACA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Placinta cu rubarba si bezea

Placinta cu rubarba si bezea

Punem un varf de lingurita cu sare peste faina. Adaugam lingura cu zahar si untul rece. Incorporam

1 vot    0 comentarii
1h 50 min
Prajituri
SPUMA DE CIOCOLATA IN TREI CULORI

SPUMA DE CIOCOLATA IN TREI CULORI

Crema de ciocolata amaruie: Se topeste pe baie de abur. Gelatina se pune in lapte si se lasa 5 -10

10 voturi    12 comentarii
3h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    melissa , 09 ianuarie 2010

    unele retete arata bestial iar altele iti provoaca senzatie de greata :0"

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 17 iunie 2009

    Pare sa fie grozava

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

5 voturi

Ingrediente

  • Blat
  • 4 oua separate
  • 300 gr. zahar pudra
  • 10 linguri apa rece
  • 100 gr. nuci macinate
  • 200 gr. faina
  • 1 praf de copt
  • Crema
  • 200 gr unt
  • 200 gr. zahar pudra
  • 300 gr lapte
  • 4 linguri faina
  • coaja de lamiie
  • esenta de vanilie
  • ( zahar vanilat)sau rom dupa gust :)
  • Glazura
  • 2 linguri apa
  • 1 lingura cacao
  • 2 linguri zahar
  • 4 linguri unt

Raporteaza reteta

melissa

unele retete arata bestial iar altele iti provoaca senzatie de greata :0"

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Prajitura Punch