autor:

Fara foto

» » Prajituri

PRAJITURA CEHOSLOVACA

Autor: Monika K (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monika K (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 martie 2009

Ingrediente
Blat, , 4 oua separate, 300 gr. zahar pudra, 10 linguri apa rece, 100 gr. nuci macinate, 200 gr. faina, 1 praf de copt, , Crema, 200 gr unt, 200 gr. zahar pudra, 300 gr lapte, 4 linguri faina, coaja de lamiie, esenta de vanilie, ( zahar vanilat)sau rom dupa gust :), , Glazura, 2 linguri apa, 1 lingura cacao, 2 linguri zahar, 4 linguri unt

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

5 voturi

Mod de preparare

Blat:
4 galbenusuri se freaca cu 300 gr zahar praf, 10 linguri apa rece, puse pe rind. 100 gr nuci macinate se amesteca cu 200 gr faina si 1 praf de copt. Se bat albusurile spuma, se aduga la amestecul de galbenusuri, apoi se adauga si faina+nuci pe rind, amestecind usor, sa se incorporeze toata. Se coace in tava unsa cam 20-35 minute (incercati cu scobitoarea!) la foc mediu.
Crema:
200 gr unt se freaca cu 200 gr zahar praf. Se amesteca 300 gr lapte cu 4 linguri faina si se fierb pe foc mic, amestecind in continuu, pina se ingroasa. Se raceste complet, acoperit cu folie de plastic direct pe crema! ( sa nu prinda crusta!) Se amesteca cu untul (se adauga in unt pe rind cite o lingura, ca sa nu se taie crema ! ). Se pune coaja de lamiie si vanilie sau rom, depinde de gust. Se intinde deasupra la blat si se da la rece pina se pregateste glazura.
Glazura:
Se fierbe pe foc 2 linguri apa, 1 lingura cacao si 2 linguri zahar. Cind a fiert se adauga si 4 linguri de unt, si se amesteca.
Se intinde glazura peste crema de la prajitura (e bine daca e rece (crema)ca nu se mai topeste glazura !)
Se da la rece !
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA CEHOSLOVACA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Placintele cu mere si ciocolata

Placintele cu mere si ciocolata

Incinge cuptorul la 190°C.Unge o tava de briose cu grasime. Pentru aluat, amesteca ingredientele

8 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri
Tiramisu cu iz de castane

Tiramisu cu iz de castane

Pregatire crema: Galbenusurile se bat spuma cu zaharul. Separat se mixeaza frisca lichida. Apoi

5 voturi    5 comentarii
40 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    melissa , 09 ianuarie 2010

    unele retete arata bestial iar altele iti provoaca senzatie de greata :0"

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 17 iunie 2009

    Pare sa fie grozava

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

5 voturi

Ingrediente

  • Blat
  • 4 oua separate
  • 300 gr. zahar pudra
  • 10 linguri apa rece
  • 100 gr. nuci macinate
  • 200 gr. faina
  • 1 praf de copt
  • Crema
  • 200 gr unt
  • 200 gr. zahar pudra
  • 300 gr lapte
  • 4 linguri faina
  • coaja de lamiie
  • esenta de vanilie
  • ( zahar vanilat)sau rom dupa gust :)
  • Glazura
  • 2 linguri apa
  • 1 lingura cacao
  • 2 linguri zahar
  • 4 linguri unt

Raporteaza reteta

melissa

unele retete arata bestial iar altele iti provoaca senzatie de greata :0"

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec rapid de ciocolata si orez expandat Chec rapid de ciocolata si orez expandat

Intr-un bol punem ciocolatile taiate bucati, adaugam margarina taiata bucati-si punem bolul pe o cratita cu apa fierbinte, amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cremsnit cu foi de pandispan Cremsnit cu foi de pandispan

Intr-un bol batem bine 3 oua cu 3 linguri de zahar si 1 lingurita de zahar vanilat pana compozitia devine spumoasa si mai deschisa

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu biscuiti