autor:

» » , , , Budinci, Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Prajitura China

Autor: Paul Pintilie (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Paul Pintilie (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 iunie 2008

Ingrediente
Coca, 200 g nuci macinate, 100 g faina, 200 g zahar, 200g unt la temperatura camerei, 6 albusuri, 2 linguri cacao, Glazura, 4 galbenusuri, 200 g zahar pudra, o lingurita zeama lamaie, 25 g ciocolata rasa pentru decor

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

21 voturi

Mod de preparare

Foile
Amestecul din nuca, zahar, unt, faina
1
Se amesteca intr-un vas nucile macinate cu untul, zaharul, faina si cacaoa. Se da drumul la cuptor sa se incalzeasca-foc mediu. Se bat albusurile spuma tare si se adauga peste restul ingredientelor deja amestecate. Se amesteca usor cu o furculita pana se incorporeaza.
Glazura
2
Intr-o tava de aragaz unsa cu unt/ulei si tapetata cu faina se pune compozitia si se da la cuptor cam 30 de minute la 325°F.
Prajitura China
3
Cand este aproape gata se scoate din cuptor si se pune uniform glazura; cele 4 galbenusuri frecate cu zaharul praf si zeama de lamaie. Se reintroduce in cuptor inca 5 minute pana este gata si se mai lasa inca 10 minute in cuptor cu focul stins. Glazura se intareste si arata ca o bezea. Se rade ciocolata peste glazura cat este inca calda. Se taie rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura China" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii

  • Mandel Ciungu , 29 decembrie 2013

    numai apare pe face book meu dispari

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

    Am facut-o si a iesit foarte buna.Multumesc!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 iunie 2009

    E foarte simplu, cand prajitura e aproape gata, se intinde glazura. E foarte buna prajitura si sigur nu dai chics. Eu o numesc Mariana. Asa am primit reteta.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 01 iunie 2009

      Am inteles pana la urma,dar e cam amestecata treaba cu glazura si cuptorul(la inceput)

    • nasea alina

      nasea alina (Chef de cuisine) , 01 mai 2009

      Am crezut ca este ceva special... hai sa dau mura-n-gura! Ceva geografic sau biologic, asemanarea, da? Acestea fiind zise, cred ca este buna, desi nu am inteles mare lucru (tot la china ma gandeam).

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 09 aprilie 2009

      Bravo!

    • Maria Neacsu (Bucatar) , 23 august 2008

      Mama obisnuia sa ne faca prajitura aceasta in week-end-uri,numai ca nu avea zeama de lamaie in glazura.Imi amintesc ca era foarte buna si mergea bine cu o ceasca de cafea. Voi incerca sa o fac si eu cu zeama de lamaie.

    • Vekas

      Vekas (Chef de cuisine) , 30 iulie 2008

      Este o noutete pentru mine aceasta reteta. Am retete intitulate: Budapesta, Praga, Varsovia, Venetia, Paris, Monte-Carlo, dar China pana acum nu. Ma bucur sa o citesc si o voi incerca s-o fac cat de curand, pare gustoasa. Vekas Maria

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

21 voturi

Ingrediente

  • Coca
  • 200 g nuci macinate
  • 100 g faina
  • 200 g zahar
  • 200g unt la temperatura camerei
  • 6 albusuri
  • 2 linguri cacao
  • Glazura
  • 4 galbenusuri
  • 200 g zahar pudra
  • o lingurita zeama lamaie
  • 25 g ciocolata rasa pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de Paul Pintilie
Alba ca Zapada

Alba ca Zapada

Foile:  1 Se cerne faina impreuna cu praful de copt si un praf de sare. Intr-un castron

111 voturi    33 comentarii
1h
Prajituri

mirey (Chef de cuisine)

Am facut-o si a iesit foarte buna.Multumesc!

Retete

din Torturi

Tort cu zmeura si whisky Tort cu zmeura si whisky

Pentru Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu blat cu gem de gutui Tort cu blat cu gem de gutui

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Cheesecake cu aroma de citrice si coaja caramelizata de portocala