autor:

Fara foto

» » , , , Budinci, Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Prajitura China

Autor: Paul Pintilie (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Paul Pintilie (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 iunie 2008

Ingrediente
Coca, 200 g nuci macinate, 100 g faina, 200 g zahar, 200g unt la temperatura camerei, 6 albusuri, 2 linguri cacao, Glazura, 4 galbenusuri, 200 g zahar pudra, o lingurita zeama lamaie, 25 g ciocolata rasa pentru decor

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

21 voturi

Mod de preparare

Foile
Amestecul din nuca, zahar, unt, faina
1
Se amesteca intr-un vas nucile macinate cu untul, zaharul, faina si cacaoa. Se da drumul la cuptor sa se incalzeasca-foc mediu. Se bat albusurile spuma tare si se adauga peste restul ingredientelor deja amestecate. Se amesteca usor cu o furculita pana se incorporeaza.
Glazura
2
Intr-o tava de aragaz unsa cu unt/ulei si tapetata cu faina se pune compozitia si se da la cuptor cam 30 de minute la 325°F.
Prajitura China
3
Cand este aproape gata se scoate din cuptor si se pune uniform glazura; cele 4 galbenusuri frecate cu zaharul praf si zeama de lamaie. Se reintroduce in cuptor inca 5 minute pana este gata si se mai lasa inca 10 minute in cuptor cu focul stins. Glazura se intareste si arata ca o bezea. Se rade ciocolata peste glazura cat este inca calda. Se taie rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura China" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Black velvet cu afine

Black velvet cu afine

Pregatim intai blaturile. Eu am copt doua blaturi cu acelasi diametru (26 cm.). Daca vreti sa obtineti

14 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Torturi
Tort de ciocolata cu visine

Tort de ciocolata cu visine

Se prepara fiecare blat separat sau se prepara un singur blat din dublul ingredientelor si se taie

1 vot    1 comentariu
2h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mandel Ciungu , 29 decembrie 2013

    numai apare pe face book meu dispari

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

    Am facut-o si a iesit foarte buna.Multumesc!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 iunie 2009

    E foarte simplu, cand prajitura e aproape gata, se intinde glazura. E foarte buna prajitura si sigur nu dai chics. Eu o numesc Mariana. Asa am primit reteta.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 01 iunie 2009

      Am inteles pana la urma,dar e cam amestecata treaba cu glazura si cuptorul(la inceput)

    • nasea alina

      nasea alina (Chef de cuisine) , 01 mai 2009

      Am crezut ca este ceva special... hai sa dau mura-n-gura! Ceva geografic sau biologic, asemanarea, da? Acestea fiind zise, cred ca este buna, desi nu am inteles mare lucru (tot la china ma gandeam).

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 09 aprilie 2009

      Bravo!

    • Fara foto

      Maria Neacsu (Bucatar) , 23 august 2008

      Mama obisnuia sa ne faca prajitura aceasta in week-end-uri,numai ca nu avea zeama de lamaie in glazura.Imi amintesc ca era foarte buna si mergea bine cu o ceasca de cafea. Voi incerca sa o fac si eu cu zeama de lamaie.

    • Vekas

      Vekas (Chef de cuisine) , 30 iulie 2008

      Este o noutete pentru mine aceasta reteta. Am retete intitulate: Budapesta, Praga, Varsovia, Venetia, Paris, Monte-Carlo, dar China pana acum nu. Ma bucur sa o citesc si o voi incerca s-o fac cat de curand, pare gustoasa. Vekas Maria

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

21 voturi

Ingrediente

  • Coca
  • 200 g nuci macinate
  • 100 g faina
  • 200 g zahar
  • 200g unt la temperatura camerei
  • 6 albusuri
  • 2 linguri cacao
  • Glazura
  • 4 galbenusuri
  • 200 g zahar pudra
  • o lingurita zeama lamaie
  • 25 g ciocolata rasa pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de Paul Pintilie
Alba ca Zapada

Alba ca Zapada

Foile:  1 Se cerne faina impreuna cu praful de copt si un praf de sare. Intr-un castron

97 voturi    33 comentarii
1h
Prajituri

mirey (Chef de cuisine)

Am facut-o si a iesit foarte buna.Multumesc!

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tarta cu ananas si jeleu de zmeura