autor:

Fara foto

» » , , , Budinci, Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Prajitura China

Autor: Paul Pintilie (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Paul Pintilie (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 iunie 2008

Ingrediente
Coca, 200 g nuci macinate, 100 g faina, 200 g zahar, 200g unt la temperatura camerei, 6 albusuri, 2 linguri cacao, Glazura, 4 galbenusuri, 200 g zahar pudra, o lingurita zeama lamaie, 25 g ciocolata rasa pentru decor

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

21 voturi

Mod de preparare

Foile
Amestecul din nuca, zahar, unt, faina
1
Se amesteca intr-un vas nucile macinate cu untul, zaharul, faina si cacaoa. Se da drumul la cuptor sa se incalzeasca-foc mediu. Se bat albusurile spuma tare si se adauga peste restul ingredientelor deja amestecate. Se amesteca usor cu o furculita pana se incorporeaza.
Glazura
2
Intr-o tava de aragaz unsa cu unt/ulei si tapetata cu faina se pune compozitia si se da la cuptor cam 30 de minute la 325°F.
Prajitura China
3
Cand este aproape gata se scoate din cuptor si se pune uniform glazura; cele 4 galbenusuri frecate cu zaharul praf si zeama de lamaie. Se reintroduce in cuptor inca 5 minute pana este gata si se mai lasa inca 10 minute in cuptor cu focul stins. Glazura se intareste si arata ca o bezea. Se rade ciocolata peste glazura cat este inca calda. Se taie rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura China" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Frozen

Tort Frozen

Blat cacao: Punem intr-un bol cele 6 oua cu zaharul si un praf de sare. mixam pana cand compozitia

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Torturi
Tort cu branza si bezea

Tort cu branza si bezea

Intr-un vas, cernem faina si o amestecam cu praful de copt. Adaugam untul rece de tot si amestecam

3 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mandel Ciungu , 29 decembrie 2013

    numai apare pe face book meu dispari

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

    Am facut-o si a iesit foarte buna.Multumesc!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 iunie 2009

    E foarte simplu, cand prajitura e aproape gata, se intinde glazura. E foarte buna prajitura si sigur nu dai chics. Eu o numesc Mariana. Asa am primit reteta.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 01 iunie 2009

      Am inteles pana la urma,dar e cam amestecata treaba cu glazura si cuptorul(la inceput)

    • nasea alina

      nasea alina (Chef de cuisine) , 01 mai 2009

      Am crezut ca este ceva special... hai sa dau mura-n-gura! Ceva geografic sau biologic, asemanarea, da? Acestea fiind zise, cred ca este buna, desi nu am inteles mare lucru (tot la china ma gandeam).

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 09 aprilie 2009

      Bravo!

    • Fara foto

      Maria Neacsu (Bucatar) , 23 august 2008

      Mama obisnuia sa ne faca prajitura aceasta in week-end-uri,numai ca nu avea zeama de lamaie in glazura.Imi amintesc ca era foarte buna si mergea bine cu o ceasca de cafea. Voi incerca sa o fac si eu cu zeama de lamaie.

    • Vekas

      Vekas (Chef de cuisine) , 30 iulie 2008

      Este o noutete pentru mine aceasta reteta. Am retete intitulate: Budapesta, Praga, Varsovia, Venetia, Paris, Monte-Carlo, dar China pana acum nu. Ma bucur sa o citesc si o voi incerca s-o fac cat de curand, pare gustoasa. Vekas Maria

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

21 voturi

Ingrediente

  • Coca
  • 200 g nuci macinate
  • 100 g faina
  • 200 g zahar
  • 200g unt la temperatura camerei
  • 6 albusuri
  • 2 linguri cacao
  • Glazura
  • 4 galbenusuri
  • 200 g zahar pudra
  • o lingurita zeama lamaie
  • 25 g ciocolata rasa pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de Paul Pintilie
Alba ca Zapada

Alba ca Zapada

Foile:  1 Se cerne faina impreuna cu praful de copt si un praf de sare. Intr-un castron

98 voturi    33 comentarii
1h
Prajituri

mirey (Chef de cuisine)

Am facut-o si a iesit foarte buna.Multumesc!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Ladita cu capsuni Tort Ladita cu capsuni

Din aluatul fraged am taiat pentru baza tortului o foaie pe dimensiunea dorita, pe care am copt-o la 200°C pana s-a rumenit (10

0 voturi    0 comentarii
4h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu fructe Tort cu fructe

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteza

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
TORT CU CAPSUNI