autor:

claudia nutescu

» » Prajituri

Prajitura chinezeasca

Autor: claudia nutescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 decembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: claudia nutescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 decembrie 2008

Ingrediente
aluat: 6 albusuri, 200g zahar, 1 pachet margarina sau unt, 100g faina, 200g nuci macinate, 1 praf de copt, 2 linguri cacao, , glazura: 6 galbenusuri, 250 g zahar, 25-50 g ciocolata

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma cu zaharul, se pune untul (sa fie la temperatura camerei, pt a se omogeniza mai bine) si se amesteca pana cand se topeste zaharul si untul, apoi se adauga in ploaie faina, nicile, praful de copt stins si cacaoa. Compozitia se toarna intr-o tava unsa si tapetata cu faina pentru 15 minutela foc potrivit.

Galbenusurile se bat spuma cu zaharul si se pun deasupra compozitiei coapte, dupa care se introduce iar la cuptor pana e topeste bine glazura. O scoti din cuptor si razi deasupra ciocolata. Cand se raceste, ai impresia ca scrie in chineza si o tai in forma dorita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura chinezeasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura

Prajitura "chinezeasca"

Aceste componente sint pt o tava de cca 20/30 cm. Pt.blat,zaharul se freaca bine cu untul;se adauga

33 voturi    15 comentarii
3h
Prajituri
Prajitura cu nuca de cocos

Prajitura cu nuca de cocos

Untul trebuie sa fie la temperatura camerei acesta se amesteca cu zaharul, apoi cu ouale, faina,

10 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • aluat: 6 albusuri
  • 200g zahar
  • 1 pachet margarina sau unt
  • 100g faina
  • 200g nuci macinate
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • glazura: 6 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 25-50 g ciocolata

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu lamaie si mac