autor:

claudia nutescu

» » Prajituri

Prajitura chinezeasca

Autor: claudia nutescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 decembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: claudia nutescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 decembrie 2008

Ingrediente
aluat: 6 albusuri, 200g zahar, 1 pachet margarina sau unt, 100g faina, 200g nuci macinate, 1 praf de copt, 2 linguri cacao, , glazura: 6 galbenusuri, 250 g zahar, 25-50 g ciocolata

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma cu zaharul, se pune untul (sa fie la temperatura camerei, pt a se omogeniza mai bine) si se amesteca pana cand se topeste zaharul si untul, apoi se adauga in ploaie faina, nicile, praful de copt stins si cacaoa. Compozitia se toarna intr-o tava unsa si tapetata cu faina pentru 15 minutela foc potrivit.

Galbenusurile se bat spuma cu zaharul si se pun deasupra compozitiei coapte, dupa care se introduce iar la cuptor pana e topeste bine glazura. O scoti din cuptor si razi deasupra ciocolata. Cand se raceste, ai impresia ca scrie in chineza si o tai in forma dorita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura chinezeasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura

Prajitura "chinezeasca"

Aceste componente sint pt o tava de cca 20/30 cm. Pt.blat,zaharul se freaca bine cu untul;se adauga

40 voturi    15 comentarii
3h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • aluat: 6 albusuri
  • 200g zahar
  • 1 pachet margarina sau unt
  • 100g faina
  • 200g nuci macinate
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • glazura: 6 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 25-50 g ciocolata

Raporteaza reteta

Retete

din Prajituri

Pandispan cu zmeura si mure Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale. Batem albusurile spuma cu 6 linguri de zahar. Batem si galbenusurile cu celelalte 2 linguri de zahar. Amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta de lamaie