autor:

husni

» » Prajituri

Prajitura "chinezeasca"

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 iunie 2010

Ingrediente
Blat:, -4 albusuri, -70 g de faina, -1/4 lingurita de praf de copt, -100 g de nuci(macinate), -140 g de zahar pudra, -140 g de unt, -coaja de la 1/2 lamiie, -1/2 lingurita de vanilie, , Glazura:, -4 galbenusuri, -140 g de zahar pudra, , Pt.ornat:, -2 linguri de zahar pudra, -1 lingura de cacao, -1 lingura de lapte, -20-25 g de unt, , Sau niste serbet sau ciocolata topita.

Dificultate: Redusa Timp: 3h

33 voturi

Mod de preparare

Aceste componente sint pt o tava de cca 20/30 cm.

Pt.blat,zaharul se freaca bine cu untul;se adauga nucile,coaja de lamiie,vanilia,faina(cernuta cu praful de copt),apoi albusurile spuma.Compozitia rezultata se pune
intr-o tava cu hirtie de copt(sau se unge cu unt si tapetata cu faina);eu folosesc des hirtia de copt,sa nu fie asa gras.
Se coace,in cuptorul preincalzit,la foc mediu cca 30 minute.
Apoi se lasa sa se raceasca;cind e rece,se scoate din tava,se arunca hirtia de copt si se pune pe dosul unei tavi.
Pt. glazura,galbenusurile se freaca f.bine cu zaharul,pina se intaresc,se albesc si zaharul nu se simte.Apoi,aceasta glazura se intinde peste blat,si se da la cuptor(nu se preincalzeste),la foc slab,doar pt.a se intari(usca) glazura.
Dupa aceea se scoate din cuptor si cu "glazura"de cacao,sau serbet de cacao,sau ciocolata topita,se orneaza(vezi poza),cu ajutorul unui cornet(de hirtie),
sau o punga de nylon.
"Glazura" de cacao se face asa:zaharul,cacaua si laptele se pun pe foc mic,amestecind tot timpul;cind fierbe,se lasa putin pe foc,amestecind tot timpul si cind zaharul e topit,bine,se pune untul;se amesteca,sa se topeasca untul,iar compozitia sa fie omogena;apoi se ia de pe foc,se lasa citeva secunde,sa se raceasca,apoi se pune intr-o punga de nylon(asa fac eu),careia ii tai un orificiu,mic;apoi,se orneaza prajitura cu niste liniute,in cruce(sau dupa gust).
Prajitura se lasa sa se raceasca,cca 2 ore,apoi se taie patrate de cca 4-5 cm.Ies,in jur de 20 de bucati.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "chinezeasca"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu branza dulce

Prajitura cu branza dulce

Pentru blat vom amesteca toate ingredientele lichide, iar faina o adaugam treptat pana cand obtinem

2 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura Valurile Dunarii

Prajitura Valurile Dunarii

Batem ouale cu zaharul pana ce compozitia devine cremoasa. Adaugam laptele si uleiul, iar la final

30 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • mia

    mia (Chef de cuisine):

    Am facut prajitura ,dar eu in loc de nuci am pus migdale macinate si am schimbat lamaia cu portocala. Uite cum mi-a iesit mie....Foarte buna....

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2017

    Nu este periculos, galbenusurile crude nu vin fierte, vin putin coapte -salmonela care este in oua?

  • LUBITA

    LUBITA (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2013

    mmmm,ce prajiturica buna!!!si eu am facut-o!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2013

    o minunatie...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 23 iunie 2010

      Cred ca este o bunatate !

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 14 iunie 2010

      Am mancat mai demult prajitura aceasta, dar nu am gasit reteta...foarte gustoasa!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 iunie 2010

      Excelenta prajiturica ta...

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 13 iunie 2010

      Am salvat-o pt ca imi place foarte mult, reteta si modul tau de prezentare,felicitari!

    • Truedelights

      Truedelights (Chef de cuisine) , 13 iunie 2010

      Reteta asta merita sa fie salvata!! 5 stelute si de la mine :)

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 13 iunie 2010

      Superba prajitura ta din toate punctele de vedere. Salvata si *****

    • Fara foto

      maria mihalache , 13 iunie 2010

      Frumosa si gustoasa.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 13 iunie 2010

      Foarte fina si eleganta!

    • Fara foto

      maria mihalache , 13 iunie 2010

      Foarte aspectoasa si sunt convinsa ca si foarte gustoasa.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 13 iunie 2010

      Delicioasã si foarte bine explicatã !felicitãri pt. decor este de*****

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 iunie 2010

      A iesit foarte, foarte frumoasa! Meriti nota maxima pt expunerea si prezentarea preparatului.

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 12 iunie 2010

      Interesanta prajitura ta, am salvato.....Felicitari...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h

33 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • -4 albusuri
  • -70 g de faina
  • -1/4 lingurita de praf de copt
  • -100 g de nuci(macinate)
  • -140 g de zahar pudra
  • -140 g de unt
  • -coaja de la 1/2 lamiie
  • -1/2 lingurita de vanilie
  • Glazura:
  • -4 galbenusuri
  • -140 g de zahar pudra
  • Pt.ornat:
  • -2 linguri de zahar pudra
  • -1 lingura de cacao
  • -1 lingura de lapte
  • -20-25 g de unt
  • Sau niste serbet sau ciocolata topita.

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

kok miori (Chef de cuisine)

Nu este periculos, galbenusurile crude nu vin fierte, vin putin coapte -salmonela care este in oua?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu crema ganache si ciocolata