Blatul:
Untul, de la temperatura camerei, il mixam cu zaharul pudra pana se face o spuma.
Albusurile le batem cu un praf de sare pana devin spuma.
Incorporam albusurile in compozitia de unt, usor, cu ajutorul unei palete.
Intr-un bol amestecam nuca, pe care o macinam inainte, cacaoa, praful de copt si faina cernuta.
Le turnam peste amestecul de mai sus, amestecam tot cu miscari lente cu ajutorul paletei.
La final adaugam esenta de vanilie.
Tapetam cu hartie de copt o tava de 22/24 cm, turnam compozitia si o nivelam.
O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 20 de minute.
Glazura:
Galbenusurile le mixam cu zaharul pudra pana se albesc.
Dupa cele 20 de minute, scoatem blatul si turnam glazura, uniform.
Introducem iar prajitura in cuptor pentru 10-12 minute.
Cand este gata, scoatem prajitura si radem ciocolata deasupra.
O lasam sa se raceasca, o portionam si servim.
Sa aveti pofta!
Reteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...
Covrigi turcesti cu susan - SimitPunem la fiert inimile cu pipotele in apa rece.
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaligutaFoi: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu zaharul.
Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caiseDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii