Prajitura chinezoaica

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Prajitura chinezoaica

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 albusuri
  • 200 gr unt
  • 150 gr zahar pudra
  • 200 gr nuca
  • 2 linguri cacao
  • 60 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • Pentru glazura:
  • 5 galbenusuri
  • 100 gr zahar pudra
  • 30 gr ciocolata cu lapte

Mod de preparare

Blatul:

Untul, de la temperatura camerei, il mixam cu zaharul pudra pana se face o spuma.

Albusurile le batem cu un praf de sare pana devin spuma.

Incorporam albusurile in compozitia de unt, usor, cu ajutorul unei palete.

Intr-un bol amestecam nuca, pe care o macinam inainte, cacaoa, praful de copt si faina cernuta.

Le turnam peste amestecul de mai sus, amestecam tot cu miscari lente cu ajutorul paletei.

La final adaugam esenta de vanilie.

Tapetam cu hartie de copt o tava de 22/24 cm, turnam compozitia si o nivelam.

O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 20 de minute.

Glazura:

Galbenusurile le mixam cu zaharul pudra pana se albesc.

Dupa cele 20 de minute, scoatem blatul si turnam glazura, uniform.

Introducem iar prajitura in cuptor pentru 10-12 minute.

Cand este gata, scoatem prajitura si radem ciocolata deasupra.

O lasam sa se raceasca, o portionam si servim.

Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Albinita cu foi cu miere si crema de gris – reteta clasica, simpla si delicioasa

Prajitura Albinita cu foi cu miere si crema de gris – reteta clasica, simpla si delicioasa

Prepara reteta clasica de prajitura Albinita, cu foi fragede cu miere, crema gustoasa de gris si gem acrisor. Simpla,...

Prajitura Albinita cu foi cu miere si crema de gris – reteta clasica, simpla si delicioasa
Supa crema de dovleac, cu gutuie si jambon

Supa crema de dovleac, cu gutuie si jambon

Se curata de coaja feliile de dovleac placintar, cartoful la fel, se spala si gutuia si se dau prin razatoarea mica.

Supa crema de dovleac, cu gutuie si jambon
Rulouri din pulpe de pui umplute cu patrunjel

Rulouri din pulpe de pui umplute cu patrunjel

Pulpele de pui, spalate si zvantate, se subtiaza uniform.

Rulouri din pulpe de pui umplute cu patrunjel
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise