Blatul:
Untul, de la temperatura camerei, il mixam cu zaharul pudra pana se face o spuma.
Albusurile le batem cu un praf de sare pana devin spuma.
Incorporam albusurile in compozitia de unt, usor, cu ajutorul unei palete.
Intr-un bol amestecam nuca, pe care o macinam inainte, cacaoa, praful de copt si faina cernuta.
Le turnam peste amestecul de mai sus, amestecam tot cu miscari lente cu ajutorul paletei.
La final adaugam esenta de vanilie.
Tapetam cu hartie de copt o tava de 22/24 cm, turnam compozitia si o nivelam.
O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 20 de minute.
Glazura:
Galbenusurile le mixam cu zaharul pudra pana se albesc.
Dupa cele 20 de minute, scoatem blatul si turnam glazura, uniform.
Introducem iar prajitura in cuptor pentru 10-12 minute.
Cand este gata, scoatem prajitura si radem ciocolata deasupra.
O lasam sa se raceasca, o portionam si servim.
Sa aveti pofta!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii