autor:

Ramona

» » Dulciuri diverse

Prajitura Cika (cu cirese si ciocolata)

Autor: Ramona (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Germania


    Reteta postata pe: 08 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ramona (Chef de cuisine)   
Specific:  

Germania


Reteta postata pe: 08 iunie 2009

Ingrediente
Blat alb: 4 oua, o margarina, o cana de zahar, un plic de zahar vanilat, o cana si jumatate de faina, un plic de praf de copt, , Blat maro: 2 oua, 3 linguri de zahar, 4 linguri de faina, 3 linguri de cacao, un plic de zahar vanilat, 100 ml lapte, , Crema:, 500 gr cirese, 3 linguri de zahar, , un unt, o budinca de vanilie, 500 ml lapte, , Glazura:, 8 linguri de zahar praf, 3 linguri cacao, 2 linguri de ulei, 2 linguri de apa fiarta

Dificultate: Medie Timp: 1h

12 voturi

Mod de preparare

Se face un blat alb din ingerdientele de mai sus, se pune in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Din lapte, amestecat cu cacao, zahar vanilat, albusuri batute spuma,zahar si faina se face blatul maro care se pune peste cel alb, si se amesteca cu o furculita cu cel alb.
Se coace in cuptorul incins, 15 min la foc tare si inca 20 min la foc mic. Se scoate afara, se stropeste cu apa, se acopera cu un prosop.
Intre timp se scot simburii de la cirese, si se pune zaharul peste ele.
Se face budinca, se amesteca pina se raceste, iar cind e aproape rece, nu de tot, se amesteca (cu mixerul) cu untul pina se obtine o crema spumoasa.
Se ia blatul, se insiropeaza cu siropul din cirese, se aseaza ciresele uniform iar peste cirese se pune crema.
Peste crema se pune glazura de cacao.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Cika (cu cirese si ciocolata)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Dulceata de mure

Dulceata de mure

Murea o spalam cu apa rece, cu mare grija sa nu o sfaramam si o punem la scurs intr-o sita. Intr-o

3 voturi    0 comentarii
2h 20 min
Dulciuri diverse
Brioșe cu migdale in stil de sărbătoare

Brioșe cu migdale in stil de sărbătoare

Mixăm intr-un bol ingredientele uscate, adică făina, migalele, praful de copt si bicarbonatul

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

    Cred ca o margarina si un unt inseamna cate un pachet din fiecare ...

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

    Acum am dat peste ea(reteta);imi place mult. Am cirese in congelator,cred ca merge;voi face si-ti spun ce-a iesit. Felicitari,Ramona ! Mi-am amintit;scrie-mi te rog(intr-un mp,sa vad cu siguranta),cite grame sint intr-o margarina si intr-un unt?

  • Fara foto

    maria mihalache , 25 ianuarie 2010

    Cred ca este delicioasa............de-abia astept vremea cireselor sa o testez.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

      Imi place foarte mult.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

      O bunatate...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2009

      Super arata,felicitari.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2009

      Cred ca e o nebunie.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 20 iunie 2009

      Arata tare bine.

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 20 iunie 2009

      Am salvat si eu reteta, e interesanta.

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 20 iunie 2009

      Nu dorm de o suta de ani dar prajitura ta mi-a captat atentia!foarte frumoasa.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 iunie 2009

      Foarte frumos!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

12 voturi

Ingrediente

  • Blat alb: 4 oua
  • o margarina
  • o cana de zahar
  • un plic de zahar vanilat
  • o cana si jumatate de faina
  • un plic de praf de copt
  • Blat maro: 2 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 3 linguri de cacao
  • un plic de zahar vanilat
  • 100 ml lapte
  • Crema:
  • 500 gr cirese
  • 3 linguri de zahar
  • un unt
  • o budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • Glazura:
  • 8 linguri de zahar praf
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri de apa fiarta

Raporteaza reteta

Retete
de Ramona
Piept de pui la gratar

Piept de pui la gratar

Pentru gratar, se foloseste un gratar cumparat din comert, cu un orificiu in mijloc, ce se pune direct

5 voturi    9 comentarii
10 min
Fripturi
Cartofi cu oua, cascaval si smintina la cuptor

Cartofi cu oua, cascaval si smintina la cuptor

Se curata cartofii, se pun la fiert cu putina sare si patrunjel intreg (pentru un gust mai bun).

11 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Rulada cu gem

Rulada cu gem

Se separa albusurile de galbenusuri de la cele 4 oua. Se bat albusurile spuma cu un praf se sare,

6 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca o margarina si un unt inseamna cate un pachet din fiecare ...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Dulceata de cirese